Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: "Όχι Πασχαλάκη, αυτόν βάλε - Μπάρκας για έξω - Καλύτερος ο Ολυμπιακός, πιστεύω Δώνη"
| 2019-10-12 17:10:00

"Όχι Πασχαλάκη, αυτόν βάλε - Μπάρκας για έξω - Καλύτερος ο Ολυμπιακός, πιστεύω Δώνη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Όχι Πασχαλάκη, αυτόν βάλε - Μπάρκας για έξω - Καλύτερος ο Ολυμπιακός, πιστεύω Δώνη"

Απίθανες ατάκες στο sportdog. "Βγαίνει η δουλειά του Καρντόσο..."!

Ο τραυματισμός του Βασίλη Μπάρκα δημιούργησε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για την Εθνική ομάδα, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να καλείται αντί του τερματοφύλακα της ΑΕΚ στο ομοσπονδιακό συγκρότημα για τα παιχνίδια με Ιταλία και Βοσνία.

Το sportdog ζήτησε από τον Τάκη Οικονομόπουλο να σχολιάσει την εξέλιξη στη "γαλανόλευκη". Ο βετεράνος γκολκίπερ έχρισε τον Βλαχοδήμο ως αντικαταστάτη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη μέχρι στιγμής εικόνα που έχει αποκομίσει από την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ποιος κατά τη γνώμη σας πρέπει να πάρει γάντια βασικού στην Εθνική μετά τον τραυματισμό του Μπάρκα;

"Ο Μπάρκας ήταν φορμαρισμένος τώρα τελευταία. Ο Βλαχοδήμος από ότι έχω δει σε στιγμιότυπα από τις φετινές του εμφανίσεις, είναι ο μόνος που μπορεί να τον αντικαταστήσει κάτω από τα γκολπόστ της Εθνικής. Έχει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Διούδης δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ο Πασχαλάκης δεν παίζει τώρα στον ΠΑΟΚ. Θα είναι μία λύση για την Εθνική κάποια στιγμή στο μέλλον".

Πώς σχολιάζετε τις τελευταίες κλήσεις του Φαν'τ Σιπ, ο οποίος απέκλεισε ηχηρά ονόματα;

"Δεν ήταν κακές σαν ιδέα. Έπρεπε όμως να κρατήσει κάποιες μονάδες σαν κορμό, οι οποίες θα μπορέσουν να κρατήσουν τους υπόλοιπους. Δεν μπορείς να κάνεις απευθείας ανανέωση. Κρατάς κορμό και πάνω εκεί χτίζεις".

Από τις ελληνικές ομάδες γενικά ποιοι τερματοφύλακες σας έχουν εντυπωσιάσει φέτος;

"Ο Μπάρκας έχει αξία. Κάθε ενέργεια που κάνει είναι αξιοσημείωτη. Με τον ΠΑΟΚ έκανε δύο φοβερές αποκρούσεις στο «γάμα». Έχει κλάση το παιδί. Κάποια στιγμή θα έρθει και η μεταγραφή. Ο Σωτηρίου του ΟΦΗ έχει βγάλει μία σταθερότητα φέτος αξιοσημείωτη. Ο Σα του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ καλός επίσης".

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός τέλειου τερματοφύλακα;

"Δεν μπορεί κανείς να είναι τέλειος. Όλο και κάποια αδυναμία θα υπάρχει. Η τελειότητα σε έναν τερματοφύλακα εξαρτάται από κάποιους συγκεκριμένους παράγοντες. Πώς θα πιάσει την μπάλα, πώς θα κατευθύνει την άμυνα, αν έχει διορατικότητα να προβλέψει φάσεις και τη διαγώνια μπαλιά που δεν την κόβει κανένας. Σε αυτό υστερούν οι περισσότεροι τερματοφύλακες, ακόμα και πολύ ονομαστοί, μέχρι και ο Νόιερ. Αν δεν μπορείς να τις κόψεις αυτές τις μπαλιές είναι σίγουρο γκολ. Ο τερματοφύλακας πρέπει να δουλέψει και μόνος του. Η ατομική θα του δώσει το κάτι παραπάνω στις φάσεις. Βγαίνουν περισσότερο επιτυχημένες οι προσπάθειες. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στους Έλληνες τερματοφύλακες να παίξουν. Δεν το κάνουμε. Παίρνουμε αρκετούς ξένους που η αξία τους δεν είναι και τόσο υψηλή".

Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, την πιο πλήρη. Στην ΑΕΚ τώρα αρχίζει και βγαίνει η δουλειά που είχε κάνει ο Καρντόσο. Ο Κωστένογλου είναι παιδί μάλαμα, χαμηλών τόνων, δουλεύει σωστά. Ο ΠΑΟΚ έχει σκαμπανεβάσματα. Ο Δώνης ό,τι βρήκε δούλεψε. Εγώ τον πιστεύω πάρα πολύ γιατί είναι καλός στη δουλειά του. Σιγά σιγά θα βρει τον δρόμο του ο Παναθηναϊκός. Ήταν δύσκολο για την ομάδα να κρατήσει προσγειωμένους τους μικρούς. Φέτος με εκπλήσσει ο ΟΦΗ. Χαίρομαι γιατί ο Γιώργος Σίμος είναι παίκτης δικός μου, από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού" .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΟΚ στον ΠΑΟΚ - Απίστευτη εξέλιξη διέρρευσε πριν λίγο - Ξενέρωσε ο Ιβάν και τα... παρατάει

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags