Facebook Pixel Χαμός για τον Σεμέδο του ΟΦΗ - Αυτή η ομάδα είναι φαβορί - ΑΕΚ ή Ολυμπιακός;
| 2019-10-15 13:57:00

Χαμός για τον Σεμέδο του ΟΦΗ - Αυτή η ομάδα είναι φαβορί - Ακατέβατα ένα "χαρτί" - ΑΕΚ ή Ολυμπιακός;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Χαμός για τον Σεμέδο του ΟΦΗ - Αυτή η ομάδα είναι φαβορί - Ακατέβατα ένα "χαρτί" - ΑΕΚ ή Ολυμπιακός;

Τρελαίνει κόσμο ο Πορτογάλος. Είναι... κλεισμένος. Όλα στο sportdog.

Μη δούμε κάποιον να ξεχωρίζει, αμέσως να τον κάνουμε μήλο της έριδος. Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν γραφόταν πως ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τον Λισάντρο Σεμέδο, τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για ανάλογο, σοβαρό ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πορτογάλο εξτρέμ του ΟΦΗ, ο οποίος ομολογουμένως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις (μεταξύ άλλων συμπαικτών του) στις πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Το sportdog ψάχτηκε στην πηγή, στη Φορτούνα Σιτάρντ, από την οποία η κρητική ομάδα τον απέκτησε δανεικό. Διάθεση για πολλά λόγια οι άνθρωποι του ολλανδικού συλλόγου στους οποίους απευθυνθήκαμε (σε επιτελικά προφανώς πόστα και με γνώση του θέματος), δεν είχαν.

Επιβεβαίωσαν όμως ορισμένα πράγματα που είναι θολά, από αντικρουόμενες πληροφορίες. Πρώτον: υπάρχει option αγοράς με τους "ασπρόμαυρους" να έχουν deadline εξάσκησής της (και συνεπώς τον πρώτο λόγο για την αγορά του παίκτη) ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το ποσό της ρήτρας δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως δεν είναι ούτε 1,5 εκατ. ούτε 500 χιλιάδες ευρώ.

Προφανώς μιλάμε για ένα ποσό στο ενδιάμεσο, ποσό που έτσι κι αλλιώς ακόμη και με την οικονομική άνεση που έχει ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, είναι απαγορευτικό για τους Ηρακλειώτες.

Δεύτερον. Η Φορτούνα υπολογίζει στον ποδοσφαιριστή. Διττά. Ο Πορτογάλος ήταν καταλυτικός στην προπέρσινη άνοδο του συλλόγου στην Ερεντιβίζιε, πέρυσι όμως, στα "σαλόνια", μάλλον απογοήτευσε, εξ ου και η απόφαση να τον παραχωρήσουν δανεικό.

Τον έχουν όμως "δεμένο" με συμβόλαιο ως το 2022 και συνεπώς βλέποντα την επιλογή τους να τον δανείσουν στον ΟΦΗ να δικαιώνεται, είτε στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα τον επαναφέρουν στις τάξεις της Φορτούνα είτε θα εξαργυρώσουν με μια πώληση την καλή του (αν παραμείνει φυσικά τέτοια ως το τέλος) σεζόν.

Πόσο θα εξαργυρωθεί; Αν θεωρήσουμε ως αξιόπιστη τη... μέση λύση για τη θέσπιση του buy-out, ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ μοιάζει λογική αξίωση. Και φυσικά, ανάλογα και τον... αγοραστή, το ποσό θα αυξάνεται. Διαφορετικά θα "κοστίσει" ο Λισάντρο Σεμέδο στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και διαφορετικά στον ΟΦΗ.

Το 1-1,5 εκατ. ευρώ όμως, είναι ένα ποσό που.κακά τα ψέματα. από την Ένωση δεν δίνεται. Υπενθυμίζεται πως επί Μελισσανίδη, το ακριβότερο ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά ποδοσφαιριστή είναι του Μάρκο Λιβάγια (2,1 εκατ. ευρώ) και αμέσως μετά του Νέναντ Κρστίσιτς (800.000 ευρώ).

Τρίτον και σημαντικότερο πιθανώς. Οι άνθρωποι της Φορτούνα, με τους οποίους συνομίλησε το sportdog ήταν κατηγορηματικοί: γνωρίζουν επακριβώς το τι γίνεται και το τι κάνει ο ποδοσφαιριστής τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν έχουν δεχθεί την παραμικρή κρούση, δεν γνωρίζουν το παραμικρό αναφορικά με ενδιαφέρον οποιασδήποτε άλλης ελληνικής ομάδας, πλην ΟΦΗ.

Ξεκαθαρίζεται μάλιστα πως ακόμη και αν υπάρξει σχετική κρούση, δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό, αφού προτεραιότητα, εκ των πραγμάτων, έχει η κρητική ομάδα, με την ύπαρξη του buy-out στον δανεισμό του Πορτογάλου.

Συνεπώς, ανεξαρτήτως αν αρέσει ή όχι (που προφανώς αρέσει...) και που αρέσει ή όχι ο Πορτογάλος, μέχρι το τέλος της σεζόν τουλάχιστον, το μέλλον του ορίζεται από τους "ασπρόμαυρους" και το πώς θα κινηθούν αναφορικά με την αγορά του. Όταν αυτό, είτε έτσι, είτε αλλιώς ξεκαθαριστεί, τότε θα μπορούμε να μιλάμε, σε άλλη βάση, για πιθανότητα μεταγραφής του σε κάποιον από τους "μεγάλους" της Super League. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Οβίδα" στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Αυτό το ματς είναι "ύποπτο" - Πασίγνωστες ομάδες, απίστευτο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags