Facebook Pixel Sportdog.gr | Ναι ρε Ελλάδα! Επιτέλους έπαιξε μπάλα - Νίκη με 2-1 αντί για... 5-1 κόντρα στη Βοσνία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-10-15 23:39:00

Ναι ρε Ελλάδα! Επιτέλους έπαιξε μπάλα - Νίκη με 2-1 αντί για... 5-1 κόντρα στη Βοσνία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ναι ρε Ελλάδα! Επιτέλους έπαιξε μπάλα - Νίκη με 2-1 αντί για... 5-1 κόντρα στη Βοσνία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίποντο ξανά μετά την πρώτη αγωνιστική για την Εθνική!

Ελλάδα – Βοσνία: Η ανανεωμένη Εθνική του Τζον Φαν’τ Σιπ πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στα προκριματικά του Euro 2020 και έφτασε σε νίκη με 2-1 επί της Βοσνίας, την πρώτη μετά την πρώτη αγωνιστική κόντρα στο Λιχτενστάιν!

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, "σφυροκόπησε" τους Βόσνιους έχοντας δύο δοκάρια και λυτρώθηκε με αυτογκόλ στο 88'.

Ο Παυλίδης άνοιξε το σκορ στο 30' με υπέροχο γκολ, το παρθενικό του με το εθνόσημο. Η Βοσνία ισοφάρισε στο 35' με τον Γκόγιακ από αδράνεια της άμυνας και η Γαλανόλευκη έχασε σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο μέρος, για να πάρει τελικά τη νίκη αυτογκόλ του Κοβάτσεβιτς.

Το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά αφήνει εκτός Euro τους Βόσνιους, οι οποίο έμειναν στους 10 βαθμούς, Η Φινλανδία, που έχει 15, φιλοξενεί το αδύναμο Λιχτενστάιν και με νίκη σφραγίζει το εισιτήριο για τα τελικά.

Το ματς

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και το 1-1, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ήταν… μαγική εικόνα. Πάντως, η Βοσνία ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 12’, όταν ο Πασχαλάκης έκανε κακή απομάκρυνση της μπάλας μετά από έξοδο, ο Γκόγιακ πλάσαρε και ο Χατζηδιάκος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Εθνική μας επέβαλλε τον ρυθμό της και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αν και της έλειψε η μεγάλη φάση. Η Ελλάδα «προειδοποίησε» στο 17’, με τον Λημνιό να μην προλαβαίνει την μπάλα έπειτα από κάθετη του Γαλανόπουλου, όμως στο 30’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάνταλος πέρασε κάθετη πάσα στον Παυλίδη, ο οποίος κοντρόλαρε, απέφυγε τον Μπίτσακσιτς με όμορφη προσποίησε και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ με δεξί πλασέ. Αυτό ήταν το παρθενικό γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Ωστόσο, η χαρά των Ελλήνων παικτών δεν κράτησε πολύ. Στο 33’ ο Μπακάκης έστειλε την μπάλα πάνω στον Σέχιτς από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής και στο 35’ ήρθε η ισοφάριση των Βόσνιων. Ο Κολάσινατς έκανε παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Χατζηδιάκος «ξέχασε» τον Γκόγιακ και αυτός έκανε το 1-1 με κοντινή προβολή.

Η Ελλάδα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όμως στο 39’ ο Σέχιτς απέκρουσε το δυνατό του Μπακασέτα και στο 41’ ο Μάνταλος πλάσαρε πολύ άσχημα σε τετ α τετ έπειτα από καταπληκτική προσποίηση του Παυλίδη.

Το μπαράζ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο δεύτερο μέρος, στο οποίο η Ελλάδα έπαιζε… μόνη της στο γήπεδο. Στο 57’ ο Σέχιτς έκανε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Μάνταλου, ενώ στο 60’ ο Μασούρας είχε δοκάρι με δεξί πλασέ δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς.

Ο νεοεισελθόντας εξτρέμ μονοπώλησε το επιθετικό παιχνίδι της Εθνικής, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει σε σερί κλασικών ευκαριών. Στο 66’ ο Μασούρας νικήθηκε από τον Σέχιτς σε τετ α τετ, στο 73’ ο Σταφυλίδης είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι για δεύτερη φορά σε ωραίο σουτ εκτός περιοχής και στο 75’ ο Σέχιτς είπε ξανά «όχι» σε διαγώνιο σουτ του Μασούρα!

Η λύτρωση για την Εθνική μετά τις… άπειρες χαμένες ευκαιρίες ήρθε στο 88’. Ο Φετφατζίδης έφυγε στην αντεπίθεση και «κόπηκε» αρχικά από τον Μπίτσακτσιτς, όμως επέμεινε. Γύρισε την μπάλα με το δεξί και ο Κοβάτσεβιτς έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 στην Ελλάδα!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα που τον άφησε εκτός στο προηγούμενο ματς με την Ιταλία, ο Γιάννης Φετφατζίδης έδωσε απαντήσεις. Μπήκε στο ματς στο 84’ και στο 88’ δημιούργησε τη φάση, από την οποία προήλθε το αυτογκόλ του Κόβατσεβιτς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τζον Φαν’τ Σιπ παρέταξε την Ελλάδα με πολλές εκπλήξεις. Στο 4-2-3-1 του Ολλανδού τεχνικού ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Σταφυλίδη να παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του ως στόπερ δίπλα στον Χατζηδιάκο, τον Μπακάκη να ξεκινά στα δεξιά της άμυνας και τον Γιαννούλη στα αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης και μπροστά τους ο Μπακασέτας. Στα δεξιά κινήθηκε ο Λημνιός, στα αριστερά ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Παυλίδης.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε η Βοσνία του Ρόμπερτ Προσινέτσκι. Τερματοφύλακας ο Σέχιτς, με τετράδα στην άμυνα στην άμυνα του Βρζιτς, Κοβάτσεβιτς, Μπίτσακσιτς και Κολάσινατς, από δεξιά προς αριστερά. Πιάνιτς, Σάριτς και Τσίμιροτ συνέθεσαν την τριάδα του άξονα. Ο Χόντζιτς κινήθηκε σε θέση σέντερ φορ, με τους Γκόγιακ και Χαϊροβιτς να κινούνται στα άκρα της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη ήταν εντυπωσιακό, με το νεαρό φορ να δείχνει την ποιότητά του και να δικαιώνει τον Τζον Φαν'τ Σιπ που επέλεξε να τον ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (84’ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπιτσάκσιτς, Κρβζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Χόντζιτς (Μπάγιτς 71’), Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Γκόγιακ, Κοβάσεβιτς, Χαΐροβιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς)

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags