Facebook Pixel Τα δεδομένα μετά την ανανέωση Ποντένσε στον Ολυμπιακό
| 2019-10-17 18:00:00

"Τον πουλάς 30 εκατομμύρια" - "Δώρο" τον Γκασπάρ - Έγινε Φορτούνης - Ποιος Ρέτσος τώρα...

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τον πουλάς 30 εκατομμύρια" - "Δώρο" τον Γκασπάρ - Έγινε Φορτούνης - Ποιος Ρέτσος τώρα...

Υπόσχεση στον Μαρινάκη. Τρελαίνει την Ευρώπη και σπάει τα κοντέρ!

Όταν το προπερασμένο καλοκαίρι ο Ζόρζε Μέντες έπεισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε συνάντηση που είχαν στη Μύκονο, να μην επηρεαστεί από τις ενδεχόμενες νομικές επιπλοκές και να αποκτήσει, ως ελεύθερο, τον Ντανιέλ Ποντένσε, τον είχε διαβεβαιώσει πως όταν αποφάσιζε να τον πουλήσει θα το έκανε γιατί θα του έφερνε πρόταση 30 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ποντένσε, τον έντυσε στα ερυθρόλευκα, μπλέχτηκε σε μια δικαστική διαμάχη με τη Σπόρτινγκ, η οποία αξίωνε να μην αναγνωριστεί η ελευθέρας που απέκτησε ο πρώην παίκτης της, ζητώντας να καταβληθεί το ποσό που προβλέπονταν στη ρήτρα του, δηλαδή 60 εκατ. ευρώ .

Υστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και διάφορες φάσεις, οι δυο πλευρές συμβιβάστηκαν στο τέλος της περασμένης μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός κατέβαλλε 7 εκατ. ευρώ στα "λιοντάρια", απέφυγε τα δικαστήρια και παράλληλα, αποκαθιστώντας και τις σχέσεις του με τη Σπόρτινγκ μπόρεσε να φτάσει στο deal δανεισμού του Μπρούνο Γκασπάρ.

Και πλέον, με τον Ποντένσε να διανύει τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του στον Ολυμπιακό, φτάνουμε στην… υπόσχεση του Μέντες. Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζοντας ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2022 μπήκαν στην διαδικασία και του το ανανέωσαν μέχρι το 2023, όπως δηλαδή συνέβη πέρυσι κατ’ αντιστοιχία με τον Κώστα Φορτούνη. 

Και μπορεί όντως να βρισκόμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά τα χθεσινά δημοσιεύματα στην Αγγλία, που έκαναν λόγο μέχρι και για ενδιαφέρον της Άρσεναλ και πρόθεση ομάδων της Πρέμιερσιπ να δώσουν ως και 25 εκατ. ευρώ για την αγορά του Ποντένσε, οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο να "δέσει" από τώρα τον βραχύσωμο άσο.

Και μπορεί το ενδιαφέρον και οι προθέσεις των "κανονιέρηδων" να μην ισχύουν, μπορεί οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες να μην είναι διατεθειμένες να ανέβουν στο συγκεκριμένο ποσό, ωστόσο είναι αλήθεια πως στον Ολυμπιακό όντως περιμένουν προτάσεις και έχουν ενδείξεις σοβαρής κινητικότητας για τον Ποντένσε.

Αν όχι στο επίπεδο της προ δύο καλοκαίρια υπόσχεσης του Μέντες, αλλά σίγουρα σε ένα ποσό που θα φλερτάρει με την κατάρριψη του σχετικού ρεκόρ πώλησης, αυτή δηλαδή του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν με συνολικό αντίτιμο 22 εκατ. ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητος Μαρτίνς! Απίθανο ποιον βάζει βασικό με ΟΦΗ - Τεράστιο ρίσκο - Δεν τον έχεις ξανακούσει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags