Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Το πήρε με... μπαλωθιές Σουντανί! Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός με ΟΦΗ, χαμός με διαιτησία και VAR (BINTEO)
| 2019-10-19 21:25:00

Το πήρε με... μπαλωθιές Σουντανί! Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός με ΟΦΗ, χαμός με διαιτησία και VAR (BINTEO)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το πήρε με... μπαλωθιές Σουντανί! Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός με ΟΦΗ, χαμός με διαιτησία και VAR (BINTEO)

Δύσκολη νίκη με 2-1 και δύο γκολάρες του Αλγερινού.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Μία αγχωτική νίκη πήρε ο Ολυμπιακός με 2-1 κόντρα στον ΟΦΗ, τρεις ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη με τη Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 11’ με ωραία κεφαλιά του Σουντανί, οι Κρητικοί απάντησαν με ένα υπέροχο τέρμα του Ναμπί, όμως ο Αλγερινός φορ των γηπεδούχων στο 57’ με ένα φανταστικό γκολ... καθάρισε τη νίκη.

Το ματς πάντως είχε μεγάλη συζήτηση και πάλι για τη διαιτησία, καθώς στο 33’ ο Σεμέδο ανέτρεψε εντός περιοχής τον Φιγκέιρεδο (δεν βρήκε μπάλα με το τάκλιν) όμως ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν σφύριξε κάτι και από το VAR θεώρησαν πως δεν υπήρξε κάτι.

Δύο γκολάρες και ένα πέναλτι που δεν είδαν στο VAR…

Ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον Πέδρο Μαρτίνς, μπήκε φορτσάτος στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3’ μάλιστα ο Σωτηρίου βρήκε ελάχιστα την μπάλα στο σουτ του Λοβέρα και την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ, ενώ στο 11’ ήρθε και το γκολ. Ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα και ο Σουντανί με εκπληκτική καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0!

Το γκολ αυτό «ανέβασε» τους Πειραιώτες, οι οποίοι στο 13’ έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Γκερέορ να πλασάρει άουτ. Όσο κυλούσε όμως ο χρόνος, ο ΟΦΗ κέρδιζε μέτρα και με τον Ολυμπιακό να παίζει ψηλά, υπήρχε χώρος για τους γρήγορους επιθετικούς των Κρητικών ώστε να χτυπήσουν στην κόντρα. Αυτό συνέβη στο 21’, όταν ο Τσιλιανίδης έφυγε μόνος του στην κόντρα αλλά πριν βγει τετ α τετ, τον πρόλαβε ο Παπαδόπουλος με εντυπωσιακό τάκλιν, ενώ στο 33’ υπήρξε μία παρόμοια φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα ο Φιγκερέιδο έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας, ο Σεμέδο προσπάθησε να τον ανακόψει με τάκλιν εντός περιοχής, όμως δεν βρήκε μπάλα, παρά μόνο τα πόδια του αντιπάλου του (που έπεσε πάντως εύκολα και... λίγο πιο γρήγορα), ωστόσο ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν έδωσε πέναλτι, ενώ από το VAR θεώρησαν πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στη φάση.

Παρά την διακοπή πάντως, το ματς συνεχίστηκε με τον ίδιο καλό ρυθμό, στο 40’ ο Ποντένσε έχασε μία καλή ευκαιρία όταν το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ στο 45+1’ έγινε και το 1-1. Ο Ναμπί με φοβερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα και έφερε το ματς στα ίσια.

Ο... εκτελεστής Σουντανί και ο εξαιρετικός ΟΦΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον ΟΦΗ δηλαδή να έχει την κατοχή της μπάλας και να πλησιάζει απειλητικά την περιοχή του Σα. Μάλιστα, στο 54’ ο Ναμπί και πάλι με ένα πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και... χτύπησε καμπανάκι για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ωστόσο απάντησαν άμεσα, καθώς στο επόμενο λεπτό οι Ποντένσε, Σουντανί και Γκερέρο συνεργάστηκαν εξαιρετικά, όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Γκερέρο πίεσε και έκλεψε την μπάλα από λάθος του Νάστου, έδωσε στον Σουντανί και αυτός με ένα φανταστικό τελείωμα έγραψε το 2-1. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει και να... καθαρίσει το ματς στα επόμενα λεπτά και μάλιστα βρήκε και τρίτο γκολ στο 66’ μετά από τρομερή συνεργασία των Σουντανί, Γκασπάρ, Μασούρα και Γκερέρο, ωστόσο η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ και ακυρώθηκε.

Από εκεί και πέρα όμως οι «Ερυθρόλευκοι» κατέβασαν ταχύτητα και παρά τις αλλαγές του Μαρτίνς, ήταν χειρότεροι από τον ΟΦΗ στο τελευταίο εικοσάλεπτο και δέχθηκαν πίεση μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Κρητικοί δεν φοβήθηκαν, προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να ισοφαρίσουν, όμως ο Σα και η αναταποτελεσματικότητά τους διατήρησαν το 2-1 μέχρι το φινάλε και κράτησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στα ματς της Κυριακής.

Δείτε το 1-0 του Ολυμπιακού σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 1-1 του ΟΦΗ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 2-1 του Ολυμπιακού σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (66΄Γκασπάρ), Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Λοβέρa (55΄ Μασούρας), Σουντανί (82΄Καμαρά), Γκερέρο

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος (64΄Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί, Τσιλιανίδης (87΄Βάζ), Σεμέντο, Φιγκερέιντο (71΄Μάνος)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags