Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Το περίμενε πιο εύκολο! Γιόρτασαν στο Βόλο οι «Δημήτρηδες», πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ και περιμένει Ολυμπιακό
| 2019-10-26 21:24:00

Το περίμενε πιο εύκολο! Γιόρτασαν στο Βόλο οι «Δημήτρηδες», πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι

Το περίμενε πιο εύκολο! Γιόρτασαν στο Βόλο οι «Δημήτρηδες», πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι

Ο Δικέφαλος νίκησε 2-0 στο Βόλο και είναι πρωτοπόρος.

Βόλος – ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 στον Βόλο με γκολ του Δημήτρη Λημνιού και του Δημήτρη Πέλκα που σήμερα γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή και πάτησε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς έφτασε τους 20 βαθμούς και είναι πλέον στο +1 από τον Ολυμπιακό που την Κυριακή υποδέχεται την ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος πήρε το ματς πιο δύσκολα από ό,τι περίμενε, με τον Λημνιό να ανοίγει το σκορ στο 29’ με κεφαλιά και τον Πέλκα να... καθαρίζει στο 74’ με πέναλτι αλά Πανένκα.

Δημήτρης σερβίρει, Δημήτρης κερνάει!

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει από νωρίς το γκολ. Μάλιστα, στο 16’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 0-1, όταν ο Μίσιτς βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Μπίσεσβαρ ωστόσο ο Γκαραβέλής αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ την εξ επαφής κεφαλιά του Ολλανδού.

Ο Βόλος αντέδρασε και είχε τη δική του καλή στιγμή 20’, όταν ο Τόρες σούταρε άουτ εντός περιοχής, ωστόσο από εκεί και πέρα ακολούθησε ένας μονόλογος του Δικεφάλου. Στο 22’ ο Μπίσεσβαρ και πάλι δεν πρόλαβε να σκοράρει με προβολή σε κενή εστία, ωστόσο επτά λεπτά αργότερα ήρθε και το πολυπόθητο γκολ. Ο Στοχ με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Δημήτρη Γιοαννούλη και αυτός με υπέροχη σέντρα σημάδεψε τον επίσης Δημήτρη και εορτάζοντα Λημνιό, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έγραψε το 0-1!

Από το γκολ και μετά πάντως οι Θεσσαλονικείς κατέβασαν ρυθμούς, δεν δημιούργησαν άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ενώ στο 45’ λίγο έλειψε να ισοφαριστούν. Οι γηπεδούχοι έφυγαν ωραία στην κόντρα, ο Ατιγιάτ έδωσε για τον Ζοάο, ο Ζίβκοβιτς όμως βγήκε στο όριο της περιοχής και τον έκοψε, στη συνέχεια ο Μαροκινός δοκίμασε από μακριά αλλά άστοχα να βρει εκτός θέσης τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.



Το... καθάρισε με πέναλτι αλά Πανένκα

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς πάντως και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο ΠΑΟΚ μπήκε χαλαρά και άργησε πολύ να φτιάξει κάποια καλή φάση. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε για τους «ασπρόμαυρους» στο 61’, όταν ο Μπίσεσβαρ με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τον αμυντικό και προσπάθησε να σκοράρει με δυνατό σουτ, ωστόσο ο Γκαραβέλης έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να μην... καθαρίζει το ματς, έριξε στο παιχνίδι στο 64’ τον Πέλκα αντί του Στοχ και δέκα λεπτά αργότερα ο Έλληνας άσος χρίστηκε σκόρερ. Ο Λημνιός πήρε το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Δημόπουλου εντός περιοχής και ο αρχηγός του Δικεφάλου με εκτέλεση αλά Πανένκα έγραψε το 0-2!

Από εκεί και πέρα, το ματς... έσβησε και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα, αν και οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες, όμως οι Μάντζης και Τσοκάνης δεν βρήκαν εστία με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα.

Οι συνθέσεις:

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φερράρι, Μαξ Αγκούστο, Τσοκάνης, Τόρρες, Ατιάτ (54’ Μάντζης), Ζοάο Ράφαελ, Γέντρισεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιόζης, Ηλιόπουλος, Κορέλας, Μήτογλου, Κορνέζος, Κυζιρίδης

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Αουγκούστο, Στοχ (64’ Πέλκας), Λημνιός (83’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (75’ Άκπομ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Λάμπρου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags