Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Απίστευτη έμπνευση Μαρτίνς - Κίνηση-ματ με τον... ξεχασμένο - Αυτός πήρε το ντέρμπι - Αλλαγή θέσης!
| 2019-10-27 21:47:00

Απίστευτη έμπνευση Μαρτίνς - Κίνηση-ματ με τον... ξεχασμένο - Αυτός πήρε το ντέρμπι - Αλλαγή θέσης!

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίστευτη έμπνευση Μαρτίνς - Κίνηση-ματ με τον... ξεχασμένο - Αυτός πήρε το ντέρμπι - Αλλαγή θέσης!

Έκανε ό,τι ήθελε! Τρελή "μεταγραφή". Βρήκε... Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι καλός και εμφανώς κουρασμένος από το παιχνίδι της Τρίτης με τη Μπάγερν Μονάχου, κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον παίκτη που κανείς δεν περίμενε. Μάλιστα, αρκετά ρεπορτάζ τον είχαν και εκτός ενδεκάδας. Ο λόγος για τον Μαντί Καμαρά!

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον 22χρονο χαφ στο ντέρμπι, παίζοντας με τριάδα στα χαφ δίπλα στους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη και δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του γηπέδου. Έτρεξε πάρα πολλά χιλιόμετρα και βοήθησε τα μέγιστα αμυντικά, καλύπτοντας χώρους όταν η Ένωση είχε την κατοχή, ενώ ήταν καταλυτικός στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τους αμυντικούς της Ένωσης να έχουν περιορίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού από τα άκρα και τον Ντανιέλ Ποντένσε να είναι κλεισμένος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν να βρουν παιχνίδι κάθετα και σε αυτό βοήθησε ο Καμαρά, ο οποίος βρέθηκε σε πολλές φάσεις να κουβαλάει την μπάλα 10 και 15 μέτρα και να ξεκινάει τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του.

Ειδικά από το 60’ και μετά, με την ΑΕΚ να έχει ισορροπήσει απόλυτα το ντέρμπι και σιγά σιγά να κερδίζει μέτρα, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τρεις ίδιες φάσεις, βρίσκοντας τελικά και το γκολ στο 77’ που... καθάρισε το ματς. Ο Καμαρά έπαιρνε την μπάλα στο κέντρο, ανέβαινε κάποια μέτρα και έδινε στον Ποντένσε, ο οποίος τραβούσε τους αμυντικούς πάνω του και του ξανάδινε για να κάνει ο Αφρικανός το σουτ. Ο Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες του παρότι είδαν το ίδιο σκηνικό δύο φορές, δεν πήραν τα μέτρα τους και την τρίτη το πλήρωσαν, όταν η σουτάρα του Καμαρά κατέληξε στα δίχτυα του Τσιτντώτα για το 2-0!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε το πρώτο του ντέρμπι για φέτος και απέκτησε ψυχολογία, καθώς πάτησε πάλι κορυφή, ενώ ο Μαρτίνς κέρδισε έναν παίκτη που δεν λογιζόταν για βασικός, βρίσκοντας του μάλιστα μία νέα θέση. Με τους Βαλμπουενά και Φορτούνη στα πιτς οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να ξαναπαίξουν με τρία χαφ και ο Καμαρά απέδειξε σήμερα πως εκτός από τρεξίματα, έχει και την ποιότητα να παίξει ως κλασικό οκτάρι και ως... τύπου 10αρι και να πάρει ένα μεγάλο παιχνίδι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό τρολάρισμα στην ΑΕΚ – Απίστευτο τι τους φώναξαν στο Καραϊσκάκη – Ακούστε το σύνθημα!



Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags