Facebook Pixel Αυτοί "τελειώνουν" στην ΑΕΚ μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
| 2019-10-28 13:00:00

Τη "διαλύει" ο Ολυμπιακός - Οι πρώτες "οβίδες" στην ΑΕΚ - Αυτοί "τελειώνουν" - Μέσα top ονόματα

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τη "διαλύει" ο Ολυμπιακός - Οι πρώτες "οβίδες" στην ΑΕΚ - Αυτοί "τελειώνουν" - Μέσα top ονόματα

Αποφάσεις-φωτιά για το ρόστερ. Πότε φεύγουν. "Τρελαμένος" Ίβιτς.

Αν κάτι φανέρωσε απτά το χθεσινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη είναι πως η απόσταση που χωρίζει την ΑΕΚ από τον πρωταθλητισμό, ή τουλάχιστον από τις ομάδες που τον κάνουν, αντί να μικραίνει -σε σχέση με την περυσινή σεζόν- μεγαλώνει. Η Ένωση δεν κατάφερε να κάνει κάτι το ουσιαστικό κόντρα σε έναν απολύτως τακτικά προσηλωμένο και συνεπή απλώς Ολυμπιακό, ο οποίος έφτασε σε μια "επαγγελματική" νίκη, ίσως την... επαγγελματικότερη που έχει πετύχει φέτος στο πρωτάθλημα.

Δικαιολογημένα συνεπώς στον απόηχο του ντέρμπι που άφησε τους "κιτρινόμαυρους"στο -8 από την κορυφή, οι αξιώσεις για μεταγραφική ενίσχυση. Έναν δημιουργικό χαφ, έναν στόπερ κλάσης και έναν κανονικό (όπως χαρακτηρίζεται) εξτρέμ αξιώνει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η "ΩΡΑ". Προφανώς… φωτογραφικά τα ζητούμενα, αφού για τον στόπερ κλάσης υπάρχει η "σπόντα" για τον Βράνιες, για τον κανονικό εξτρέμ για τον Βέρντε και για τον δημιουργικό χαφ… για όλους, αφού κανείς από το υφιστάμενο ρόστερ της Ενωσης (πλην Μάνταλου) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δημιουργικός.

Το κακό είναι πως πριν καν φτάσουμε στο μισό του πρωταθλήματος, γίνεται πάλι λόγος για τις ίδιες θέσεις που «πόναγε» η ομάδα από το καλοκαίρι. Βράνιες, Ζεράλδες, Βέρντε και Ολιβέιρα αποκτήθηκαν προκειμένου να ανεβάσουν το επίπεδο. Ο Βόσνιος δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που έφυγε με μεταγραφή 3 εκατ. ευρώ από την ΑΕΚ, ενώ πάντα απασχολεί με την εξωγηπεδική του συμπεριφορά, ο Πορτογάλος μέσος είναι ξένο σώμα στην ΑΕΚ και απλώς περιμένει να φύγει τον Ιανουάριο, ο Ιταλός εξτρέμ μοιάζει -ήδη- "λίγος", είτε με δική του ευθύνη είτε με υπαιτιότητα του club για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει και ο μόνος που ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων (πιθανώς όμως όχι για το ύψος και του συμβολαίου που απολαμβάνει) είναι ο Ολιβέιρα.

Τα ζητούμενα λοιπόν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό πηγαίνουν πίσω στις επιλογές του καλοκαιριού. Αυτά που διατηρούνται ακόμη, δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει, ο Ιβιτς κυρίως δουλεύει με φόντο το καλοκαίρι, όχι τον Ιανουάριο. Αφενός γιατί μεταγραφές ουσίας μεσούσης της σεζόν δεν γίνονται, αφετέρου γιατί δύσκολα θα επιβαρυνθεί το μπάτζετ με κινήσεις που χρειάζονται μεν για να κάνουν τη διαφορά, αλλά τέτοιες κοστίζουν. Και Ιανουάριο, κοστίζουν περισσότερο.

Λίγα πράγματα λοιπόν και μικρό καλάθι εν όψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, παρά τις όντως κραυγαλέες ελλείψεις στο ρόστερ της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο: Απάντησε η Καρλέουσα στον Βράνιες για Ολυμπιακό - "Γ@μώ την..." - Τρελός χαμός! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags