Facebook Pixel ΑΕΚ - Ατρόμητος: 3-2
| 2019-11-03 21:25:00

ΑΕΚ της ανατροπής! Φοβερή νίκη κόντρα στον Ατρόμητο με πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ της ανατροπής! Φοβερή νίκη κόντρα στον Ατρόμητο με πρωταγωνιστή τον Ολιβέιρα

Η Ένωση επικράτησε 3-2.

ΑΕΚ - Ατρόμητος: 3-2

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η Ένωση αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Ατρόμητο, ισοφάρισε, πήρε το προβάδισμα, παρότι όμως οι Περιστεριώτες έφεραν το ματς ίσια στο τέλος, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει την ολική επαναφορά στις καθυστερήσεις.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό και να πιέσει ψηλά ξεδιπλώνοντας τις επιθετικές τις προσπάθειες από τον άξονα, όπου ο Ατρόμητος έκανε πολλά λάθη. Στο 13' ο Λιβάγια, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων έβγαλε για τον Παουλίνιο η σέντρα του οποίου εξουδετερώθηκε από τον Μαντά. Οι Περιστεριώτες σταδιακά κέρδισαν μέτρα και στο 18' ύστερα από ωραία αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσου που ανετράπη από τον Οικονόμου με τον διαιτητή Φωτιά να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Μανούσος έστειλε τη μπάλα στα δεξιά, ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο 31χρονος επιθετικός με πλασέ σημείωσε το 0-1.

Η Ένωση προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά είχε εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξή της, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά στημένοι. Παρ' όλα αυτά οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν τρεις καλές στιγμές, από τις οποίες θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί το 1-1 με πιο χαρακτηριστική αυτή του 35', όπου Λιβάγια και Βέρντε απέτυχαν να ισοφαρίσουν και να απομακρύνουν το άγχος από τους παίκτες του Κωστένογλου, ο οποίος ήταν πολύ προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, η οποία επιτεύχθηκε στο 61' με φοβερή έμπνευση του Ολιβέιρα που σούταρε από τη γωνία της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, μετά στην πλάτη του Μανδά και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ. Η Ένωση είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με Οικονόμου (γυριστό σουτ ύστερα από κόρνερ) και Λιβάγια (σουτ εκτός περιοχής), πριν πετύχει την ανατροπή δέκα λεπτά αργότερα. Ο Γούτας που έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις και στο πρώτο ημίχρονο, γύρισε στον Μανδά που δεν υποδέχτηκε καλά τη μπάλα, ο Ολιβέιρα την έκλεψε και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (2-1). Οι Περιστεριώτες πάντως δεν δέχτηκαν τη μοίρα τους.

Κυνήγησαν την ισοφάριση και θα μπορούσαν να την είχαν πετύχει στο 76' αν δεν έβρισκαν μπροστά τους τον Τσιντώτα, ο οποίος με μεγάλη επέμβαση εξουδετέρωσε το μονοκόμματο σουτ του Βέλλιου. Οι προσπάθειές τους απέδωσαν στο 88', αφού η ΑΕΚ δεν είχε διαβάσει τα σημάδια και απώλεσε την αυτοσυγκέντρωσή της. Ο Γιακουμάκης βρήκε με κεφαλιά τον Ανδρούτσο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα νίκησε τον τερματοφύλακα των κιτρινόμαυρων για το 2-2.

Η ΑΕΚ όμως μας έχει συνηθίσει στις ανατροπές τη φετινή σεζόν και στις καθυστερήσεις πέτυχε άλλη μία. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά και ο Ολιβέιρα με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της ΑΕΚ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας, με τους Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Λόπες να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας. Σιμόες και Κρίστισιτς ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τους Λιβάγια, Βέρντε και Ντέλετιτς να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα, σε διάταξη 4-2-3-1.

Ο Μάνταλος πήρε στο 59' τη θέση του Ντέλετιτς που δεν απέδωσε, ενώ στο 67' ο Αλμπάνης αντικατέστησε τον ιδιαίτερα κινητικό και δραστήριο Βέρντε.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (81' Γαλανόπουλος), Ντέλετιτς (59' Μάνταλος), Βέρντε (67' Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα

Ατρόμητος: Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Φονσέκα, Χαρίδης, Ανδρούτσος, Ουρδιάλες (49' Στρούγγης), Μανούσος (77' Γιακουμάκης), Ενσικουλού, Βέλλιος

Η ΦΑΣΗ Η τριπλή ευκαιρία της ΑΕΚ στο 35': Ο Ντέλετιτς έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε τον Λιβάγια τετ α τετ που νικήθηκε από τον Μανδά, στην επαναφορά το σουτ του Βέρντε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στη συνέχεια ο Κροάτης είχε και δεύτερη ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Φωτιά ήταν μέτρια, αλλά δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Με το τρίποντο η ΑΕΚ ανέβηκε στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς. Ο Ατρόμητος έχει 11.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags