Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Αδιανόητο φινάλε και 2-2 για τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο... 101’ μετά από VAR – Έξαλλοι στον ΠΑΟ!
| 2019-11-03 22:01:00

Αδιανόητο φινάλε και 2-2 για τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο... 101’ μετά από VAR – Έξαλλοι στον ΠΑΟ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αδιανόητο φινάλε και 2-2 για τον ΠΑΟΚ με πέναλτι στο... 101’ μετά από VAR – Έξαλλοι στον ΠΑΟ!

Έμεινε όρθιος ο Δικέφαλος, χαμός στις καθυστερήσεις.

Αήττητος με γκολ πέναλτι, μετά από χρήση VAR στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς είχε ισοφαρίσει στο 66’ με ωραίο σουτ το υπέροχο γκολ του Ζαχίντ στο 44’. Οι Πράσινοι είχαν πάρει ξανά προβάδισμα στο 87’, όμως ο Δικέφαλος με πέναλτι που έδωσε ο Σλοβένος διαιτητής Βίντσιτς μετά από χρήση VAR για σπρώξιμο του Κουρμπέλη στον Κρέσπο στο 97’, πήρε την ισοπαλία και έμεινε στο -2 από τον Ολυμπιακό.

Οι Πράσινοι πάντως ήταν έξαλλοι με τον διαιτητή, καθώς θεωρούν ότι πριν γίνει η φάση του πέναλτι, έπρεπε να είχε λήξει το ματς, καθώς είχε δείξει πέντε λεπτά καθυστερήσεις.

Απίθανη γκάφα Κρέσπο, γκολάρα Ζαχίντ

Σε αντίθεση με όσα περίμεναν οι περισσότεροι, ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με... ορμή στο ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε... ψαρωμένος. Οι γηπεδούχοι είχαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ οι Πράσινοι κλείνοντας καλά τους χώρους ήλεγχαν τον ρυθμό και σιγά – σιγά κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3’ μάλιστα το σουτ του Δώνη εντός περιοχής έφυγε άουτ, ενώ στο 12’ υπήρξαν και οι πρώτες διαμαρτυρίες για την διαιτησία, όταν ο Μάτος έκανε την σέντρα, η μπάλα σταμάτησε τον Πούγγουρα με τον Βραζιλιάνο να ζητάει πέναλτι και τον Βίντσιτς να δείχνει σωστά βάσει και του ριπλέι «παίζετε».

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με το σουτ του Μίσιτς που έφυγε άουτ στο 15’ και την προσπάθεια του Στοχ που κατέληξε στην αγκαλιά του Διούδη. Μετά το μισάωρο πάντως οι φιλοξενούμενοι έδειχναν απειλητικοί και με δεδομένο πως ο Δικέφαλος είχε βγει μπροστά, υπήρχαν χώροι για να χτυπήσουν στην κόντρα. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 44’ μετά από απίθανη γκάφα του Κρέσπο. Ο Ισπανός σε μία εύκολη φάση γύρισε πολύ χαλαρά την μπάλα στον Ζίφκοβιτς εκτός περιοχής, ο Ζαχίντ πρόλαβε και την... τσίμπησε πάνω από τον πορτιέρε των Θεσσαλονικιών και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1!


Διπλή αλλαγή ο Φερέιρα, το... κάρφωσε ο Βιεϊρίνια!

Ο Αμπέλ Φερέιρα, εμφανώς προβληματισμένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο στην ανάπαυλα προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας στο ματς τον Ελ Καντουρί αντί του Στοχ και τον Βιεϊρίνια αντί του Λημνιού. Ο Πορτογάλος έπαιξε ως εξτρέμ και ο Μαροκινός στα χαφ.

Στα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κρατάει εύκολα το υπέρ του σκορ, έκλεινε χώρους και προσπαθούσε να κρατάει όσο πιο πολύ γινόταν την μπάλα, όμως μετά το 60’, η Τούμπα... έγειρε. Ο Δικέφαλος απείλησε με κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτά του Αουγκούστου που κατέληξαν στην αγκαλιά του Διούδη ή την κεφαλιά του Άκπομ στο 65’ που υποχρέωσε τον Διούδη σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Τελικά, η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς, καθώς στο 66’ η μπάλα στρώθηκε στον Βιεϊρίνια μετά από κόντρες και ο Πορτογάλος αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Διούδη για το 1-1.

Αδιανόητη φινάλε με γκολ Μακέντα στο 87’ και 2-2 με πέναλτι... VAR!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Παναθηναϊκό και πίεσε για το γκολ της νίκης. Στο 72’ το σουτ του Άκπομ έφυγε άουτ, ενώ στο 77’ η κεφαλιά του Μάτος σταμάτησε στο δοκάρι.

Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, στο 87’ ο Παναθηναϊκός έφυγε εκπληκτικά με τρεις παίκτες στην αντεπίθεση και ο Μακέντα ψύχραιμα πλάσαρε τον Ζίφκοβιτς για το 1-2. Οι παίκτες του Φερέιρα όμως αφού ξεπέρασαν το σοκ, βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν την ισοφάριση, η οποία και τελικά ήρθε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, από πέναλτι του Κουρμπέλη στον Κρέσπο με σπρώξιμο στο έβδομο λεπτό, ενώ ο διαιτητής Βίντσιτς είχε δείξει πέντε λεπτά.

Ο Σλοβένος ρέφερι συμβουλεύτηκε και το VAR, είδε τη φάση στο μόνιτορ και έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία ο Βιεϊρίνια έκανε το 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Στοχ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.
 

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία).

Διαιτητής VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags