Facebook Pixel Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: ‘Επεσε με ψηλά το κεφάλι – Μαχητής στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, τον πλήγωσε ξανά ο Λεβαντόφσκι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-11-06 21:45:00

Έπεσε με ψηλά το κεφάλι – Μαχητής στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, τον πλήγωσε ξανά ο Λεβαντόφσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έπεσε με ψηλά το κεφάλι – Μαχητής στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, τον πλήγωσε ξανά ο Λεβαντόφσκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πάλεψε, αλλά ηττήθηκε 2-0 από τη Μπάγερν.
 

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Αξιοπρεπέστατα στάθηκε στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, ο οποίος άντεξε για 69 λεπτά κόντρα στη Μπάγερν, όμως η ποιότητα των Βαυαρών «μίλησε» και τους έδωσε τη νίκη με 2-0.

Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν στο 69’, με τον Πέρισιτς να διπλασιάζει τα τέρματα της γερμανικής ομάδας στο 89’.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο καταπληκτικός Ζοσέ Σα, που… κατέβασε ρολά με ορισμένες φανταστικές επεμβάσεις.

Οι Πειραιώτες έμειναν στον έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ενώ η Μπάγερν διατήρησε το απόλυτο και έφτασε τους 12. Πολλά θα κριθούν για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού και τη μάχη της τρίτης θέσης στο αποψινό παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας – Τότεναμ. Οι Άγγλοι έχουν 4 βαθμούς και οι Σέρβοι 3.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο για την 5η αγωνιστική των ομίλων στις 26 Νοεμβρίου.

Το ματς

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση στοχεύοντας σε ένα γρήγορο και «έπνιξε» τον Ολυμπιακό στο πρώτο τέταρτο με έντονο πρέσινγκ. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, όμως πήραν καλό βαθμό στην ανασταλτική λειτουργία, όντας καλά οργανωμένοι και μην επιτρέποντας στους Γερμανούς να πατήσουν εύκολα στην περιοχή τους.

Ουσιαστικά η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της Μπάγερν στα πρώτα λεπτά σημειώθηκε στο 5’ με μακρινό σουτ του Γκορέτσκα που έδιωξε δύσκολα ο Σα. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να «παγώσει» το Μόναχο στο 17’, όταν ο Γκερέρο έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Ραντζέλοβιτς με ωραίο «τακουνάκι», όμως αυτός σούταρε λίγο άουτ από διαγώνια θέση εντός περιοχής.

Οι Βαυαροί ενέτειναν την πίεσή τους στη συνέχεια, όμως ο Ολυμπιακός άντεξε έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είπε «όχι» στον Κομάν με μεγάλη απόκρουση έπειτα από φοβερή ατομική ενέργεια και σουτ του Γάλλου στο 34’ και δευτερόλεπτα αργότερα μπλόκαρε το σουτ του Μίλερ από το ύψος του πέναλτι.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε τυχερή στο 45’, όταν η κεφαλιά του Παβάρ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ κατέληξε στο δοκάρι, και πήγε στα αποδυτήρια κρατώντας το μηδέν.

Ο Σα δήλωσε «παρών» και στο 50’ κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε σχεδόν εξ’ επαφής κεφαλιά του Γκορέτσκα, ενώ στο 57’ ο Μεριά πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν τον Γκνάμπρι στη μικρή περιοχή και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 61’ ο Κομάν έκανε νέα ατομική ενέργεια και πάτησε περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ του σταμάτησε ξανά στον τρομερό Σα!

Η Μπάγερν πολιορκούσε την εστία του Ολυμπιακού, ο οποίος άντεξε μέχρι το 69’. Σε εκείνο το σημείο ο «καυτός» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι χτύπησε ξανά, πετυχαίνοντας το έκτο γκολ του στο φετινό Champions League. Ο Πολωνός «κανονιέρης» ξέφυγε από τον Σεμέδο μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Κομάν και με κοντινή προβολή νίκησε τον Σα για το 1-0.

Αμέσως μετά το γκολ, στο 71’, οι Πειραιώτες γλίτωσαν φθηνά τη δεύτερη παραβίαση της εστίας τους, με τον Κομάν να αστοχεί προ κενής εστίας έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Γκνάμπρι.

Παρά την είσοδο του Βαλμπουενά και του Ελ Αραμπί στο ματς και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει τη Μπάγερν. Ο νεοσελθόντας Πέρισιτς έκανε το 2-0 με κοντινή προβολή στο 89’ και «καθάρισε» οριστικά το ματς για τους Βαυαρούς.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Σα ήταν συγκινητικός και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, ο Λεβαντόφσκι συνέχισε το τρελό φετινό σερί του με ακόμα ένα γκολ, όμως ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κομάν, που έκανε… σμπαράλια την άμυνα του Ολυμπιακού σε αρκετές περιπτώσεις και έβγαλε την ασίστ για το καθοριστικό πρώτο γκολ

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Σεμέδο και Μεριά, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί και αριστερό τον Τσιμίκα. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά, στα άκρα της επίθεσης κινήθηκαν οι Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς και στην κορυφή ο Γκερέρο.

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Μπάγερν, Χανς Φλικ, κατέβασε τους Βαυαρούς με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Νόιερ, με τετράδα στην άμυνα τους Παβάρ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα και Ντέιβις από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Κίμιχ και Γκορέτσκα, με τριάδα μπροστά τους τους Μίλερ, Κομάν, Γκνάμπρι και μοναδικό προωθημένο τον Λεβαντόφσκι.

Η ΦΑΣΗ: Ο Ολυμπιακός κρατούσε γερά, αλλά σε μια ανύποπτη φάση μίλησε η κλάση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο 69’ ξέφυγε για πρώτη φορά από τον Σεμέδο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραία προβολή.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή η διαιτησία του Τσέχου, Πάβελ Ρακόφσκι, ο οποίος δεν… μάσησε από τις ουκ ολίγες εύκολες πτώσεις των παικτών της Μπάγερν στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Χάνς Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ντέιβις, Αλάμπα, Μαρτίνες, Γκορέτσκα (82’ Τολισό), Κίμιχ, Γκνάμπρι (88’ Πέρισιτς), Κομάν (90+1’ Κοουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (71’ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (61’ Μασούρας), Ποντένσε (79’ Ελ Αραμπί), Γκερέρο.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags