Facebook Pixel Η ομοιότητα στις περιπτώσεις Λάζαρου και Βιεϊρίνια
| 2019-11-09 10:25:00

Τι έγινε με Λάζαρο; - Δεν είναι Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο - Το πήρε πάνω του ο Βαλμπουενά!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τι έγινε με Λάζαρο; - Δεν είναι Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο - Το πήρε πάνω του ο Βαλμπουενά!

Πώς "κέρδισαν" τον Χριστοδουλόπουλο; Ποιος έκανε "έγκλημα";

Στις 17 Φεβρουαρίου υπέστη ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος τη ρήξη χιαστού. Εχουν περάσει κοντά εννιά μήνες. Τόσο χρειάστηκε ο διεθνής εξτρέμ προκειμένου να επιστρέψει σε πλήρες προπονητικό πρόγραμμα και πλέον να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση. 

Αρκετό διάστημα, παρά τη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότερες εκτιμήσεις, αλλά και τα σχετικά ρεπορτάζ, ήθελαν τον Λάζαρο να επανέρχεται στις αρχές φθινοπώρου. Δύο όμως θλάσεις κατά τη διάρκεια του τελικού σταδίου της αποθεραπείας του πήγαν πίσω την επάνοδό του. Θλάσεις που συνήθως σε μια διαδικασία επιστροφής από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό (και ειδικά στο τελικό στάδιο), έχουν συνήθως να κάνουν με την αποθεραπεία. 

Ανάλογες περιπτώσεις είχε και ο ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια υπέστη τον συγκεκριμένο τραυματισμό στις 21 Απριλίου. Ακριβώς έξι μήνες μετά, στις 20 Οκτωβρίου, αγωνίστηκε. Ο Μαουρίσιο, ο οποίος συμπλήρωσε την… τριάδα των χιαστών, χτύπησε στις 10 Μαρτίου. Έπαιξε στις 29 Σεπτεμβρίου, 6,5 μήνες δηλαδή μετά. Είναι προφανώς ένα ερωτηματικό γιατί ο Λαζάρος πήγε πίσω 2-2,5 μήνες σε σχέση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. 

Η πρόσφατη υποτροπή που υπέστη ο Βαλμπουενά στη θλάση που τον είχε ταλαιπωρήσει και θα τον αφήσει επιπρόσθετα εκτός δράσης καθ’ όλη τη διάρκεια της διακοπής για τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων, ενισχύει τα ερωτηματικά. 

Ο Γάλλος ήταν εμφανώς ανέτοιμος τόσο στο ματς με την Ξάνθη όσο και σε αυτό στο Μόναχο με την Μπάγερν, αγωνιζόμενος και στα δύο ως αλλαγή. Η ευθύνη βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- να κάνει με τον ίδιο τον Γάλλο, ο οποίος απάντησε θετικά στην ερώτηση του Πέδρο Μαρτίνς για το αν μπορεί να τον υπολογίζει πριν το ταξίδι στην Ξάνθη, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο και προφανώς και να ξεκινήσει βασικός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελό deal Μαρινάκη 15 εκατ. ευρώ - Σπάει τα κοντέρ ο παικταράς - Αυτός είναι ο άνθρωπος-κλειδί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags