Facebook Pixel ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: Μεγάλη νίκη του Δικεφάλου - Πάτησε ξανά κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-11-09 21:24:00

Σαν πρωταθλητής! Διπλό κορυφής ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο - Περιμένει... δώρο από Ατρόμητο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Σαν πρωταθλητής! Διπλό κορυφής ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο - Περιμένει... δώρο από Ατρόμητο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξανά πρώτος ο Δικέφαλος, 1-0 τον ΟΦΗ με γκολάρα Μίσιτς!

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 1-0 από την έδρα του ΟΦΗ, έφτασε τους 24 βαθμούς και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, ξεπερνώντας κατά έναν βαθμό τον Ολυμπιακό, που έχει δύσκολο παιχνίδι αύριο κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Δικέφαλος έδειξε σημάδια βελτίωσης στην άμυνα, περιορίζοντας τους επικίνδυνους μεσοεπιθετικούς του ΟΦΗ, και πήρε τη νίκη με καταπληκτικό γκολ του Γιόζιπ Μίσιτς στο 56'.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ, όμως "έπεσε" πάνω στον γκολκίπερ των Κρητικών, Δημήτρη Σωτηρίου, που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις.

Ο ΟΦΗ γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του και παρέμεινε στην 4η θέση με 16 βαθμούς.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και επιχείρησε να πιέσει τον ΟΦΗ με στόχο ένα γρήγορο γκολ, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Στο 12’ Ο Μπίσεσβαρ σούταρε με το αριστερό, αλλά δεν δυσκόλεψε τον Σωτηρίου, ενώ την ίδια τύχη είχε και το χλιαρό σουτ του Σφιντέρσκι από καλή θέση. Οι Κρητικοί «ξεθάρρεψαν» στο 16’, όταν ο Ναμπί ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς με δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 17’ ο ίδιος παίκτης έπιασε δυνατό σουτ που είχε κατεύθυνση προς την εστία, όμως η μπάλα κόντραρε σε συμπαίκτη του κι έφυγε  άουτ.

Την… παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ο έτερος τερματοφύλακας της αναμέτρησης. Ο Δημήτρης Σωτηρίου έκανε τρεις πολύ μεγάλες επεμβάσεις και ήταν ο κύριος λόγος που ο ΟΦΗ κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο. Στο 22’ ο Μίσιτς έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα για το Λημνιό, που νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σωτηρίου. Ο γκολκίπερ των Κρητικών πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Ελ Καντουρί στο 26’ και ακόμα μια εξίσου εντυπωσιακή σε όμορφη φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεσβαρ στο 36’.

Ο Σωτηρίου νικήθηκε εν τέλει από τον Μίσιτς, που έκανε το 1-0 στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 56’ οι παίκτες του Δικεφάλου αναπτύχθηκαν όμορφα αλλάζοντας 11 πάσες. Η μπάλα έφτασε στον Λημνιό στη δεξιά πλευρά, αυτός «έστρωσε» στον Μίσιτς και ο Κροάτης έπιασε ένα φανταστικό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα.

Μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, δίνοντας έμφαση στα μετόπισθεν και επιχειρώντας να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Οι Θεσσαλονικείς δεν απειλήθηκαν, αντιθέτως έφτασαν κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Δεν κατάφεραν όμως να σκοράρουν, αφού στο 63’ ο Λημνιός σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ οι Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ νικήθηκαν ξανά από τον Σωτηρίου, στο 77’ και στο 80’ αντίστοιχα.

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Δικεφάλου, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Μάνου από μακρινή απόσταση, που αιφνιδίασε τον Ζίβκοβιτς και έφυγε λίγο άουτ στο 82’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιόζιπ Μίσιτς πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και «ξεκλείδωσε» την άμυνα του ΟΦΗ, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι συμπαίκτες του με αντίπαλο τον Σωτηρίου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σωτηρίου, με δίδυμο στόπερ τους Μαρινάκη και Κώστα Γιαννούλη, δεξί μπακ τον Μπράουν και αριστερό τον Κοροβέση. Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν οι Κουτρουμπής και Νέιρα, έχοντας μπροστά τους τον Ναμπί. Δεξιά κινήθηκε ο Τσιλιανίδης, αριστερά ο Σεμέδο και στην κορυφή της επίθεσης ο Φιγκεϊρέδο.

Με 4-4-1-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, με τους Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο και Δημήτρη Γιαννούλη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Μίσιτς και Αουγκούστο, με δεξί χαφ τον Λημνιό και αριστερό τον Ελ Καντουρί, ενώ ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σφιντέρσκι.

Η ΦΑΣΗ: Το πανέμορφο γκολ του Μίσιτς, που χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

OΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Κ. Γιαννούλης, Κουτρουμπής (83’ Στάικος), Μαρινάκης, Μπράουν, Νέιρα, Ναμπί (73’ Μάνος), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο, Τσιλιανίδης (83’ Φερέιρα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γουόλι, Σακόρ, Νάστος, Ντίνας

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μάτος, Δ. Γιαννούλης,Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (78’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (87’ Εσίτι), Σφιντέρσκι (73’ Άκπομ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Πέλκας, Ζαμπά

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Το γκολ του Μίσιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags