Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεγάλη συνέντευξη στο sportdog για τον Νικόλα Ιωάννου
| 2019-11-10 09:25:00

"Στην ΑΕΚ με +2 εκατ. ευρώ - Τον έφτιαξε ο Δώνης - Είναι παιδί χρυσάφι - Δύναμη και ταχύτητα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Στην ΑΕΚ με +2 εκατ. ευρώ - Τον έφτιαξε ο Δώνης - Είναι παιδί χρυσάφι - Δύναμη και ταχύτητα"

Ποιος είναι η "καψούρα" του Ίβιτς. Ανάλυση και αποκαλύψεις!

ΑΕΚ: Λόγω του ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ότι ο Ίλια Ίβιτς αναζητεί στόπερ στο κυπριακό πρωτάθλημα, φούντωσαν τα σενάρια στη Μεγαλόνησο πως ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του Νικόλα Ιωάννου του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ταιριάζει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει η Ένωση. 

Είναι αριστεροπόδαρος με πολύ καλή σωματοδομή, αφού βλέπει τον κόσμο από τα 1,83 μ. και φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας του όντας βασικό στέλεχος της ομάδας της Λευκωσίας με συμμετοχές σε όλα τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Η ανάρτηση του 24sports.com.cy υποστήριζε για τον 23χρονο, ότι «...κέντρισε το ενδιαφέρον του Ίλια Ίβιτς, ο οποίος άκουσε τα καλύτερα και θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν είναι σίγουρο εάν θα προκύψει επίσημη πρόταση προς το ΑΠΟΕΛ, με το οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023». Ωστόσο από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δήλωναν άγνοια για τον κεντρικό αμυντικό.

Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη περίπτωση, όπως φαίνεται από τη σκιαγράφηση του ποδοσφαιριστή από τον Γιώργο Παττίχη. Ο ρεπόρτερ του ΑΠΟΕΛ μίλησε στο sportdog και ανέλυσε το προφίλ τον Ιωάννου, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι το next big thing του κυπριακού ποδοσφαίρου.

"Ο Δώνης τού έδωσε ευκαιρίες"

"Είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει το ποδόσφαιρό μας. Ο πατέρας του ήταν παλιός διεθνής, Κύπριος αμυντικός. Στη δεκαετία του '90 είχε κάνει την ακριβότερη μεταγραφή εκείνη την περίοδο, από τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Ανόρθωση έναντι 300.000 λιρών. Ο Νικόλας έχει πάρει τον σωματότυπο του πατέρα του. Είναι ψηλό παιδί και δυνατό. Ο πατέρας του κάθε χρονιά είχε σχεδόν διψήφιο αριθμό τερμάτων από στατικές φάσεις", ανέφερε και στη συνέχεια περιέγραψε την πορεία του 23χρονου που υπήρξε μέλος των Ακαδημιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου διατέλεσε αρχηγός της εφηβικής ομάδας.

Το 2014 ζύγισε τις καταστάσεις και επέστρεψε στη Μεγαλόνηστο για τον ΑΠΟΕΛ. Ήταν την περίοδο που προπονητής στον κυπριακό σωματείο ήταν ο Γιώργος Δώνης."Του έδωσε ευκαιρίες! Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα του Champions League κόντρα στην Παρί. Δεινοπάθησε γιατί αντίπαλός του ήταν ο καλύτερος παίκτης τότε των Γάλλων, ο Λούκα, ο οποίος οργίασε σε αυτό το παιχνίδι, δυσκόλεψε πάρα πολύ τον μικρό. Ήταν τότε 1,75 στα 18. Μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Μετά άρχισε σιγά σιγά να καθιερώνετα", τόνισε ο συνάδελφος.

Δύναμη και ταχύτητα στο παιχνίδι του

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; "Έχει δύναμη στο παιχνίδι του. Το καλό του πόδι είναι το αριστερό. Γι' αυτό, όταν έχει πρόβλημα ο ΑΠΟΕΛ παίζει και ως αριστερό μπακ. Το δούλεψε και με τον Δώνη και με τον Κρίστιανσεν και του αρέσει να καλύπτει όλη την πλευρά. Είναι δηλαδή ένας φουλ μπακ. Εδώ οι απόψεις διίστανται, άλλοι λένε ότι είναι καλύτερος ως κεντρικός αμυντικός και άλλοι ως ακραίος. Έχει ταχύτητα και πολύ καλά αθλητικά χαρακτηριστικά. Είναι επαγγελματίας, παιδί χρυσάφι. Είναι πολύ καλός και ως χαρακτήρας", απάντησε για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει κερδίσει τόσο πολύ την εκτίμηση στην ομάδα του που φέτος, στα παιχνίδια με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Ιωάννου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. "Τον τελευταίο χρόνο έχουν έρθει και των παρακολουθούν άνθρωποι της Άντερλεχτ", αποκάλυψε ο Γιώργος Παττίχης στο sportdog και κατέληξε: "Ο ΑΠΟΕΛ έχει επενδύσει πάνω του. Τον Νικόλα δεν τον δίνουν κάτω από 2 εκατ. ευρώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψήνει" μεταγραφή έκπληξη η ΑΕΚ με Έλληνα άσο - Έτσι πιάνει... κορόιδο τον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags