Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: O παλαίμαχος Γιώργος Σαββίδης στο sportdog!
| 2019-11-10 14:03:00

Ξέσπασμα Σαββίδη για ΑΕΚ: "Θέλετε πρωτάθλημα; Κάντε μεταγραφές! - Ήταν πέναλτι στην Τούμπα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα Σαββίδη για ΑΕΚ: "Θέλετε πρωτάθλημα; Κάντε μεταγραφές! - Ήταν πέναλτι στην Τούμπα"

Τι γίνεται στα αποδυτήρια; Ποιοι παίκτες δεν μπορούν; Όλα στη φόρα...

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Τον προβληματισμό του για την εικόνα της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα καταθέτει ο Γιώργος Σαββίδης. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ένωσης μίλησε στο sportdog με αφορμή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έθιξε κάποια σημαντικά ζητήματα, όπως τα θέματα πειθαρχίας, τα αποδυτήρια και την ψυχολογία της ομάδας του Δικέφαλου.

"Κάτι λείπει" παρατηρεί και υποστηρίζει, ότι η Ένωση χρήζει ενίσχυσης, αν θέλει να χτυπήσει πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Κύπριος παλιός ποδοσφαιριστής εξέφρασε την έκπληξή του για την εικόνα του Παναθηναϊκού σε σχέση με την παρουσία του στα παιχνίδια προετοιμασίας. 

Σας προβλημάτισε η εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο;

"Και τα πέντε γκολ μπήκαν πολύ εύκολα. Σίγουρα το γεγονός ότι το παιχνίδι ήρθε μετά από ανατροπή λέει πολλά. Κάτι λείπει. Είναι το ρόστερ; Είναι η ποιότητα; Κάτι θέλει περισσότερο η ΑΕΚ".

Θέλει μεταγραφή ή αλλαγή προπονητή;

"Προπονητή είχε, τον έδιωξε και ήρθε ο Κωστένογλου. Δεν μπορώ να τον κρίνω, όταν δεν έχει κάνει προγραμματισμό. Δεν δούλεψε την ομάδα από το καλοκαίρι, να δώσει τη δική του φιλοσοφία, να μάθει τους παίκτες, να τον μάθουν και εκείνοι. Άλλαξε και πέρσι προπονητή η ΑΕΚ. Και τι έκανε; Δεν μπορώ να πω ότι θέλει αλλαγή προπονητή. Γιατί όταν πήγε ο Κωστένογλου άλλαξε η ομάδα. Τώρα δείχνει κάποια σκαμπανεβάσματα στο 90λεπτό. Φταίει όμως ο προπονητής ή το ρόστερ; Δεν ξέρω τι γίνεται και σε θέματα πειθαρχίας. Τι λένε τα αποδυτήρια; 

Ο Ίβιτς έχει την εμπειρία. Μπορεί να βάλει μία τάξη, αλλά για να είναι δυνατά τα αποδυτήρια, αυτό πρέπει να αρχίζει από πάνω και να έρχεται μέχρι κάτω. Τα αποδυτήρια τα φτιάχνουν όλοι, από τον πρόεδρο, μέχρι τον προπονητή, παίκτες, μασέρ, φυσιοθεραπευτές. Τα αποδυτήρια είναι μεγάλη υπόθεση για μία ομάδα. Οι κανόνες των αποδυτηρίων είναι ιεροί. Ξέρετε πολλές φορές, κοιτάμε το ποδοσφαιρικό και δεν κοιτάμε άλλα πράγματα. Πρέπει να βλέπεις και άλλα πράγματα, τα οποία μετρούν στην ψυχολογία και στο πνεύμα της ομάδας".

Πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ η αγωνιστική άνοδος του Ολιβέιρα;

"Είναι αλήθεια ότι ο Πορτογάλος είναι σε ανοδική πορεία. Αλλά θα κοιτάμε τώρα ατομικά ή ομαδικά το σύνολο; Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας; Να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές; Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ο πρώτος ηγείται της κούρσας. Ο δεύτερος δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Ίσως επηρεάστηκε από την αποχώρηση του Λουτσέσκου και κάποιων παικτών".

Τον Παναθηναϊκό τον έχετε παρακολουθήσει;

"Τον έβλεπα το καλοκαίρι στα φιλικά. Έπαιξε με ολλανδικές ομάδες που ήταν ανώτερες και στεκόταν μια χαρά και έλεγα «τι Παναθηναϊκός είναι αυτός;». Ξεκινά το πρωτάθλημα και βλέπω άλλη ομάδα".

Το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ το είδατε; Έχει προκληθεί πολύς θόρυβος για το πέναλτι που δόθηκε στις καθυστερήσεις...

"Το παιχνίδι της Τούμπας το είδα μόνο από στιγμιότυπα στο διαδίκτυο. Ήταν πέναλτι. Στην Ελλάδα αρέσει το μπλα, μπλα, το κουτσομπολιό και να τρώμε το χρόνο σε τέτοια".

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό πώς το βλέπετε;

«Ο Παναθηναϊκός δεν πείθει. Και η ΑΕΚ όμως σε μερικά παιχνίδια έχει φοβερά σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορείς να προχωρήσεις έτσι, όταν πας για πρωτάθλημα».

Μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο;

"Πολύ δύσκολα θα το κάνει, αν δεν γίνουν μεταγραφές".

Σε ποιες θέσεις κατά τη γνώμη σας χρειάζεται ενίσχυση;

"Φαίνεται ότι αμυντικά χωλαίνει. Ο Βράνιες είναι καλός αμυντικός, αλλά έχει θέματα. Δέχτηκε δύο γκολ από Ξάνθη, Αστέρα, ΠΑΟΚ, Βόλο, Ατρόμητο. Τρώει γκολ εύκολα. Γίνονται πολλά λάθη. Οπότε χρειάζεται στόπερ. Στην επίθεση ο Λιβάγια μόνος του είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Ίσως χρειάζεται ένας ακόμα σέντερ φορ, εξίσου καλό με τον Ολιβέιρα. Δεν φτάνει ο Πορτογάλος. Οπότε κατά τη γνώμη μου χρειάζεται δύο στόπερ και έναν επιθετικό".

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να θίξετε ως επιμύθιο στη συνέντευξη;

"Η ΑΕΚ χρειάζεται να πηγαίνει με δυνατότερο πνεύμα στα παιχνίδια. Αυτό περιλαμβάνει την κουλτούρα και τη νοοτροπία, που πρέπει να έχουν τα αποδυτήρια. Τα αποδυτήρια για μένα είναι διοίκηση, προπονητής, παίκτες, φροντιστές, μασέρ, όλοι! Πρέπει να δυναμώσει περισσότερο το πνεύμα της ομάδας. Γιατί ποιότητα έχει. Ο κόσμος επίσης πρέπει να είναι μέσα στο πνεύμα της ομάδας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ψήνει" μεταγραφή έκπληξη η ΑΕΚ με Έλληνα άσο - Έτσι πιάνει... κορόιδο τον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags