Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτός είναι ηγέτης - Έγινε... Βαλμπουενά - "Πλακώθηκε" με όλους - Έκλεισε στόματα
| 2019-11-10 19:43:00

Αυτός είναι ηγέτης - Έγινε... Βαλμπουενά - "Πλακώθηκε" με όλους - Έκλεισε στόματα

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτός είναι ηγέτης - Έγινε... Βαλμπουενά - "Πλακώθηκε" με όλους - Έκλεισε στόματα

Έκανε τα πάντα. "Πέσιμο" στον διαιτητή. Σκίζει τα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και παίζοντας με παίκτη λιγότερο στο τέλος μέρος του αγώνα λόγω της κόκκινης κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 67’, πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στον Ατρόμητο κι ανέβηκε ξανά στην κορυφή.

Η νίκη αυτή και το +2 από τον ΠΑΟΚ οφείλεται βέβαια σε μεγάλο βαθμό στον MVP της αναμέτρησης, που δεν ήταν άλλος από τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ εκτός από το πολύ ωραίο αλλά και τυχερό γκολ που σημείωσε για το 1-0, ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης των Ερυθρολεύκων. Απόντος και του Ματιέ Βαλμπουενά, ο 24χρονος άσος αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο του δημιουργού και οι περισσότερες φάσεις περνούσαν από τα πόδια του.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε μάταια για 60 λεπτά να διασπάσει τη διπλή αμυντική γραμμή των Περιστεριωτών με σέντρες και γεμίσματα, ωστόσο ο Ποντένσε που παίζει ασταμάητα και αποδεικνύεται βιονικός, ήταν από τους λίγους που ακολουθούσαν διαφορετικό δρόμο και έψαχναν την κάθετη πάσα και το ορθολογικό παιχνίδι, απόφαση που τελικά τον δικαίωσε. Γι’ αυτό άλλωστε σε πολλά διαστήματα του αγώνα άφηνε την πτέρυγα και κινούνταν προς το κέντρο, σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.  



Εκτός όμως από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πορτογάλος είχε ηγετικό ρόλο σήμερα γενικά στο παιχνίδι, καθώς υπήρξαν πολλές φάσεις που έτρεξε πρώτος να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή Σκουλά, με χαρακτηριστικότερη την κόκκινη στον Αβραάμ, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φάσεις που... αρπάχτηκε με τους αντιπάλους, σε μία προσπάθεια να "ξυπνήσει" και τους συμπαίκτες του.

Εκτός του Ποντένσε πάντως, θετική παρουσία είχαν επίσης τόσο ο Μπουχαλάκης όσο και ο Σουντανί. Ο Έλληνας άσος πήρε φανέλα βασικού κι έτρεξε πάρα πολύ, ενώ βοηθούσε και στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ενώ ο Αλγερινός σκόραρε ξανά και... καθάρισε το ματς, επιβεβαιώνοντας πως έχει άριστη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και ότι πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώληση-βόμβα στον Ολυμπιακό! Στο... σφυρί πρωτοκλασάτος άσος - Πρόβλημα με τα... εξωγηπεδικά!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags