Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 3-2
| 2019-11-10 21:26:00

Μαγική νίκη με ανατροπή ο Παναθηναϊκός, αυτοκτονία για ΑΕΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μαγική νίκη με ανατροπή ο Παναθηναϊκός, αυτοκτονία για ΑΕΚ!

Η Ένωση προηγήθηκε με 2-0 και το Τριφύλλι το γύρισε επικρατώντας 3-2.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 3-2

Μεγάλες συγκινήσεις επεφύλασσε στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Η Ένωση προηγήθηκε με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και παρότι θα μπορούσε να είχε κλειδώσει τη νίκη στην έναρξη του δεύτερου, το Τριφύλλι ισοφάρισε και στο τέλος πέτυχε ολική ανατροπή παίρνοντας μεγάλη νίκη με 3-2.

Από την έναρξη του αγώνα το παιχνίδι πήρε εξαιρετικό ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά, χωρίς διάθεση να κλειστούν. Μετά από ένα σουτ άουτ του Κουρμπέλη στο 2', η ΑΕΚ απάντησε με τον Βέρντε στο 4' και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές τους, ασκώντας πίεση στην εστία του Μπάρκα. Στο 8' ο Κρίστισιτς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την προβολή του Μπουζούκη ύστερα από γύρισμα του Ζαχίντ, ενώ στο 9' ο Μπάρκας μπλόκαρε το σουτ του Χατζηγιοβάνη.

Στη συνέχεια η Ένωση κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά διαστήματα που άφηναν οι γηπεδούχοι, μοιράζοντας το παιχνίδι από δεξιά, όπου ο Βέρντε ήταν ιδιαίτερα κινητικός και προκαλούσε προβλήματα στο αριστερό άκρο του Παναθηναϊκού που είχε σαφέστατο πρόβλημα με τον Ινσούα. Κάπως έτσι ήλθε το 0-1 από την ΑΕΚ στο 18' ο Μάνταλος έβγαλε για τον Ιταλό, που σέντραρε, ο Διούδης έδιωξε πάνω στον Λιβάγια, του σουτ του οποίου κόντραρε πάνω στον Σένκεφελντ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπακάκη που εκτέλεσε πανέμορφα ανοίγοντας το σκορ.

Έχοντας αποβάλλει το άγχος, ο Δικέφαλος έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και τον περίμενε, με σαφή διάθεση να τον χτυπήσει στην κόντρα. Στο 27' ο Μπάρκας έδιωξε με γροθιές προ του Μακέντα ύστερα από έξυπνο σκάψιμο της μπάλας από τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος στο 31' ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ σε μεγάλη επέμβαση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση βγήκε στην κόντρα με τον Λιβάγια να βγάζει ενώπιος ενωπίω τον Ολιβέιρα με τον Διούδη, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού με καθοριστική απόκρουση απομάκρυνε σε κόρνερ. Δεν ήταν όμως το ίδιο τυχερός κατά την εκτέλεσή του. Ο Μάνταλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Πορτογάλος που είχε νικηθεί στην προηγούμενη φάση, σημείωσε το 0-2, δίνοντας φαινομενικά διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο μέρος από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έδειχναν αρκετά ευάλωτοι στα μετόπισθεν και αδύναμοι να βγάλουν αντίδραση.

Το ντέρμπι όμως έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Στο 52' η ΑΕΚ έχασε μάλιστα μεγάλη τριπλή ευκαιρία να σκοράρει! Ο Ολιβέιρα με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι, στη συνέχεια ο Βέρντε νικήθηκε από τον Διούδη που απέκρουσε με τα πόδια και ο Ιταλός πήρε την επαναφορά αλλά σημάδεψε εκτός εστίας. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 64' με τον Λιβάγια, αλλά ο Διούδης έδιωξε. Η Ένωση έδειξε σημάδια χαλάρωσης και στο 67' το παιχνίδι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, χάρη στο γκολ του Μακέντα που μείωσε ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια. Στο 70' ο Περέα ισοφάρισε σε 2-2, ένα γκολ που χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να μετρήσει, αφού ο βοηθός είχε σηκώσει σημαία.

Αυτό ήταν! Ο Παναθηναϊκός είχε ανακτήσει ξανά την ψυχολογία του και βγήκε μπροστά για να διεκδικήσει την ολική επαναφορά. Στο 76' θα μπορούσε να το είχε καταφέρει, όταν ο Γιόχανσον βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, πλάσαρε στη δεξιά γωνία, αλλά η μπάλα έφυγε για εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Η ΑΕΚ ανέβηκε στα τελευταία λεπτά, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιακουμάκη απέναντι στον Διούδη, με το Τριφύλλι να λέει την τελευταία λέξη στο ντέρμπι. Στο 88' ο Ζαχίντ εκτέλεσε κόρνερ και ο νεοεισελθείς Κολοβέτσιος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδωσε με κεφαλιά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που στο τέλος έφυγε νικητής με τον φωτεινό πίνακα του σταδίου να δείχνει 3-2.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Διούδης κράτησε τον Παναθηναϊκό μετά το 2-0, οπότε η συμμετοχή του ήταν καθοριστική για το τριφύλλι προκειμένου να γυρίσει και να πάρει το παιχνίδι.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Την κλασική 11άδα επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Έλληνα τεχνικό να μην κάθεται στον πάγκο, αφού τιμωρήθηκε για ένα μήνα μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Διούδης, με τους Σένκεφελντ και Πούγγουρας στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόχανσον δεξιά και τον Ινσούα αριστερά. Δώνης και Κουρμπέλης ήταν τα δύο χαφ και μπροστά σε τριάδα έπαιξαν οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Ζαχίντ, με τον Μακέντα στην επίθεση.

Όσον αφορά την Ένωση, στην αρχική της σύνθεση επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του ο Βασίλης Μπάρκας. Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Σιμόες τοποθετήθηκε ο Κρίστισιτς. Ο Μάνταλος εφορμούσε από την αριστερή πτέρυγα, ο Βέρντε από τη δεξιά, ο Λιβάγια είχε ελεύθερο ρόλο και ο Ολιβέιρα στην αιχμή του δόρατος ολοκλήρωνε το 4-2-3-1 του Νίκου Κωστένογλου.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ινσούα (46' Χατζηθεοδωρίδης), Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, (87' Κολοβέτσιος) Μπουζούκης (46' Περέα), Ζαχίντ, Μακέντα

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστισιτς (46' Σιμάο), Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (80' Γιακουμάκης), Ολιβέιρα (73' Αλμπάνης)

Η ΦΑΣΗ Η απόκρουση του Μπάρκα στο 31'. Ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραίο σουτ, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε ίσα ίσα, για να τη στείλει στη δοκό που συγκρατεί τα δίχτυα. Η εικόνα δημιούργησε την ψευδαίσθηση, ότι είχε γίνει το 1-1, κάτι που φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μέχρι και ο παίκτης του Παναθηναϊκού το πανηγύρισε και στη συνέχεια έμεινε εμβρόντητος, όταν συνειδητοποίησε, ότι δεν υπήρχε ισοφάριση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 15' ο Γιόχανσον τραβά τον Ολιβέιρα από τη φανέλα εντός περιοχής, ο Γκεστράνιους συμβουλεύτηκε τους συνάδελφούς του στο VAR και συνέχισε το παιχνίδι. Στο ο Ινσούα δέχτηκε κίτρινη κάρτα στον Ινσουα για την αγκωνιά στον Ολιβέιρα, που προηγουμένως τον είχε τραβήξει από τη φανέλα χωρίς να τιμωρηθεί. Δικαίως μέτρησε το γκολ του Περέα στο 70' ύστερα από παρέμβαση του VAR, αφού το πόδι του Σβάρνα κάλυπτε τον σκόρερ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Παναθηναϊκός πέρασε στην 8η θέση με 12 βαθμούς. Η ΑΕΚ παραμένει 3η με 17 έχοντας απόσταση 9 πόντων από την κορυφή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags