Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "Αστραπές" Τσιώλη: "Απαράδεκτη συμπεριφορά - Πού ήταν ο Ντέλετιτς; - Ανατροπή με Διούδη"
| 2019-11-12 20:02:00

"Αστραπές" Τσιώλη: "Απαράδεκτη συμπεριφορά - Πού ήταν ο Ντέλετιτς; - Ανατροπή με Διούδη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αστραπές" Τσιώλη: "Απαράδεκτη συμπεριφορά - Πού ήταν ο Ντέλετιτς; - Ανατροπή με Διούδη"

"Όλοι ξέρουν τον Λιβάγια - Έβγαλε τα μάτια της! - Ποια διακοπή...".

Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Με αυτή τη φράση αποδίδει ο Σάκης Τσιώλης την αγωνιστική καθίζηση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ανέλυσε στο sportdog το πώς ήρθε η ανατροπή, την οποία απέδωσε σε επιπολαιότητα των παικτών της Ένωσης.

Παράλληλα, έκανε τις παρατηρήσεις του όσον αφορά κάποια πρόσωπα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και εμφανίστηκε απαισιόδοξος, για το αν θα μπορέσει ο Δικέφαλος να απορροφήσει τους κραδασμούς από την κρίση κατά τη διάρκεια της διακοπής. 

Ποια εντύπωση σας άφησε το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ;

"Το ματς το σχολίαζα για την ομογένεια της Αμερικής. Αυτό που είδα ήταν ότι η ΑΕΚ είχε το παιχνίδι 100% στα χέρια της, με ένα καλό πρώτο ημίχρονο, με καλό σκορ. Σε τρεις περιπτώσεις, θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς με ένα ευρύ 3-0 ή 4-0. Δεν τελείωσε το παιχνίδι και ίσως οι παίκτες φέρθηκαν με επιπολαιότητα. Πιθανότατα στο μυαλό τους θεώρησαν ότι τελείωσαν το ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός και στο 2-1 έβαλε στο παιχνίδι και τον κόσμο. Μπήκε στο δεύτερο μέρος, έβαλε το γκολ, μείωσε και μετά η ΑΕΚ έδειξε μία συμπεριφορά απαράδεκτη. Το πλήρωσε στο τέλος με αυτή τη μεγάλη ανατροπή που έκανε ο Παναθηναϊκός".

Πώς σχολιάζετε τη συμπεριφορά του Λιβάγια στο παιχνίδι;

"Ο Λιβάγια αυτός είναι και τον ήξεραν όλοι. Αυτά είναι προβλήματα εσωτερικά. Εγώ θα κρίνω αυτά που βλέπω. Έχω την αίσθηση ότι αν έμπαινε ο Ντέλετιτς ως αριστερός εξτρέμ, δεξιά ο Ιταλός, ο Λιβάγια ελεύθερος και κορυφή ο Ολιβέιρα, δεν θα είχε πρόβλημα η ΑΕΚ. Απλώς πέρα από το γεγονός ότι ήταν σε πολύ κακή μέρα ο Λιβάγια που πήγαινε δεξιά-αριστερά και είχε μπερδευτεί η κατάσταση με τον Πορτογάλο, ήταν πολύ μέτριος και ο Μάνταλος. Αν έκανε μία ισορροπία στην τετράδα με έναν αριστεροπόδαρο, όπως ο Ντέλετιτς, τον οποίο γνωρίζω καλά, νομίζω ότι η ΑΕΚ θα το κλείδωνε το παιχνίδι. Είχαν θέμα. Μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Αν γινόταν το 3-1 ο Γιακουμάκης θα είχε τελειώσει το ματς, ο Διούδης κράτησε τον Παναθηναϊκό και έτσι έγινε η ανατροπή. Η ΑΕΚ έπαθε μπλακ άουτ. Λέμε για τον Λιβάγια. Γιατί η ΑΕΚ υπήρχε αμυντικά πουθενά μετά το 2-1;".

Πόσο μεγάλη δύναμη ψυχική ήθελε από πλευράς Παναθηναϊκού για να γίνει αυτή η ανατροπή;

Παναθηναϊκός εμπνέεται μέσα από τη φανέλα του, την ιστορία, τον κόσμο του. Νομίζω ότι αυτό εκμεταλλεύτηκε. Ανεξάρτητα σε ποια κατάσταση είναι, αντιδρά σαν μία μεγάλη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο παγιδεύτηκε. Ερχόμενος με ταχύτητα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπήκε ανοιχτός στο ματς και έμεινε πολύ ψηλά. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει ένα αποτέλεσμα με πολύ βαρύ σκορ, αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη και σοβαρή".

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρέασαν αγωνιστικά την ΑΕΚ και έχασε δικό της παιχνίδι;

"Η ΑΕΚ έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της. Η συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απαράδεκτη. Όσον αφορά κάποια πρόσωπα στις αλλαγές, μόνο ο προπονητής ξέρει τι είχε στο μυαλό του. Αλλά μη στεκόμαστε στις αλλαγές. Αν η ΑΕΚ έκανε το 3-0 ή το 3-1 τώρα δεν θα μιλούσαμε. Ο Παναθηναϊκός έφερε τούμπα το παιχνίδι και τώρα φταίνε όλα. Η νοοτροπία, η επιπολαιότητα και η ψυχολογία είναι οι παράγοντες που μέτρησαν κατά της Ένωσης".

Η ΑΕΚ είναι σε κρίση. Πώς ξεπερνιούνται αυτές οι καταστάσεις, μπορεί να βοηθήσει η διακοπή;

"Αυτό το παιχνίδι δεν ήταν απλά μια ήττα για την ΑΕΚ. Έχασε πολλά παραπάνω, αφού ήθελε να κρατηθεί κοντά στην κορυφή. Υπάρχει εσωστρέφεια, κριτική από τον κόσμο, άσχημο κλίμα στο πρόσωπο του προπονητή και στους παίκτες. Μπορούν να βγούνε πολλά πράγματα προς τα έξω. Δεν θα βοηθήσει η διακοπή. Θα διαιωνίζεται το πρόβλημα όλο αυτό το διάστημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξέλιξη-βόμβα με Λιβάγια - Κίνηση που κανείς δεν περίμενε - Το πήραν απόφαση στην ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags