Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ζοσέ Σα: Φεύγει από το Λιμάνι!
| 2019-11-16 13:30:00

"ΣΟΚ" στον Ολυμπιακό - Φεύγει κορυφαίο όνομα - Πληρώνουν τη ρήτρα - Εκεί πηγαίνει

του Παναγιώτη Νικολάου
"ΣΟΚ" στον Ολυμπιακό - Φεύγει κορυφαίο όνομα - Πληρώνουν τη ρήτρα - Εκεί πηγαίνει

Αναπόφευκτη εξέλιξη. Ελάχιστα τα χρήματα. Πώς την πάτησαν;

Ολυμπιακός - Ζοσέ Σα: Εδώ και εβδομάδες έχουμε καταγράψει στο sportdog την επιβεβαίωση της λαϊκής ρήσης για τα… σιγανά ποταμάκια. Τέτοιο ήταν για καιρό, αναφορικά με τη μεταγραφολογία, ο Ζοσέ Σα, αλλά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Πορτογάλου (και ειδικά αυτή στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν), μοιραία τον έβγαλαν από το δεύτερο πλάνο και τον έφεραν στο μεταγραφικό προσκήνιο.

Προ ημερών δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον τεσσάρων αγγλικών ομάδων για τον Πορτογάλο. Ενδιαφέρον που δεν απέκλειαν να μετουσιωθεί σε πρόταση ισόποση της ρήτρας αποδέσμευσης του διεθνή γκολκίπερ, ακόμη και τον προσεχή Ιανουάριο. Αυτό είναι ίσως το μόνο που δεν ελέγχει ο Ολυμπιακός (πάντα με την αίρεση πως η ενημέρωση που υπήρξε, όταν τον περασμένο Μάιο αγοράστηκε ο Σα από την Πόρτο σχετικά με την πρόβλεψη για τοποθέτηση στο συμβόλαιο buy-out, ισχύει).

Το ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους, υφίσταται και το γνωρίζουν στον Πειραιά. Τα 15 εκατ. ευρώ είναι… ελάχιστα πλέον στη διεθνή αγορά για έναν καλό τερματοφύλακα, πόσο μάλλον όταν αυτός εκπροσωπείται από τον Ζόρζε Μέντες. Ωστόσο, οι Eρυθρόλευκοι δεν έχουν λόγους νa ανησυχούν, αφού το πλάνο τους δεν προβλέπει πώληση τον Ιανουάριο. Ούτε και… πρόκληση της από την πλευρά του ίδιου του Σα, για τον οποίο ό,τι είναι να γίνει, προβλέπεται να γίνει το καλοκαίρι, όχι μεσούσης της σεζόν.

Και αναφορικά τώρα με την τετράδα των αγγλικών ομάδων που τα δημοσιεύματα στο Νησί έφεραν στα… πόδια του Πορτογάλου. Η Αρσεναλ έχει τον διεθνή Γερμανό Μπερντ Λένο στο τέρμα της, η Γουλβς (ομάδα απολύτου ελέγχου του Μέντες) έχει τον διεθνή Πορτογάλο, Ρουί Πατρίσιο και η Λέστερ τον διεθνή Δανό Κάσπερ Σμάιχελ. Απαντες αδιαμφισβήτητοι, άπαντες "δεμένοι" με πολυετή συμβόλαια, που ουσιαστικά δεν δικαιολογούν αναζήτηση για τερματοφύλακα.

Η τέταρτη της παρέας, η Γουέστ Χαμ, είναι η εξαίρεση, αφού ο τραυματισμός του Φαμπιάνσκι και η αδυναμία του (γνωστού μας) Ρομπέρτο να πείσει πως μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Πρέμιερσιπ, έχουν μετατρέψει την αγορά τερματοφύλακα σε προτεραιότητα εν όψει Ιανουαρίου για τα "σφυριά". Ο Σα όντως είναι στα ραντάρ τους, αλλά -όπως γνωρίζει το sportdog- δεν συνιστά βασική τους επιλογή, τουλάχιστον όχι με φόντο την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει "διαμάντι" ο Ολυμπιακός - Απίθανο όνομα, 21 ετών - Deal με 350.000 ευρώ - Τον ξέρεις;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags