Facebook Pixel Τρελαμένος πρώην ΠΑΟΚτσής: "Μεταγραφάρα για την ΑΕΚ - Θέλει... κλωτσιές - Ε όχι και Ροναλντίνιο!"
| 2019-11-17 23:51:00

Τρελαμένος πρώην ΠΑΟΚτσής: "Μεταγραφάρα για την ΑΕΚ - Θέλει... κλωτσιές - Ε όχι και Ροναλντίνιο!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελαμένος πρώην ΠΑΟΚτσής: "Μεταγραφάρα για την ΑΕΚ - Θέλει... κλωτσιές - Ε όχι και Ροναλντίνιο!"

"Από τα καλύτερα εξτρέμ στη Σουηδία". Aτακάρες στο sportdog.

Εκτός από το όνομα του Αμάτο Τσιτσιρέτι, τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει στο ρεπορτάζ η περίπτωση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, τον οποίο, σύμφωνα με σουηδικό δημοσίευμα, επιθυμεί να αποκτήσει η ΑΕΚ.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που στην κυριολεξία "κεντάει" στο σουηδικό πρωτάθλημα, όπως επιβεβαιώνει, μιλώντας στο sportdog, ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι. Ο 24χρονος Σουηδός με καταγωγή από τη Βοσνία έχει σημειώσει 14 γκολ σε 28 ματς (είναι ο πρώτος σκόρερ στη Χάμαρμπι και ακολουθεί ο Κροάτης Ντούρντιτς με 13), έχοντας φτιάξει άλλα 8 τέρματα για την ομάδα του.

"Είναι από τα καλύτερα εξτρέμ στη Σουηδία. Ανήκει στο τοπ-5 με τους καλύτερους παίκτες. Μαζί με τον Νταριάν Μπόγιανιτς (4 γκολ) και τον Ντούρντιτς συνθέτουν μία φοβερή τριπλέτα. Σε αυτά τα παιδιά κυλά βαλκανικό αίμα στις φλέβες τους. Συνεργάζονται φοβερά. Ό,τι και να κάνουν γίνεται γκολ", σημειώνει ο παίκτης της Χέλσινμποργκ.

"Με τα τέρματα που έχει σημειώσει, ο Τάνκοβιτς μαζί με τους υπόλοιπους έχει βοηθήσει πολύ τη Χάμπαρμπι. Η ομάδα είναι πολύ καλή, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Αυτήν τη στιγμή είναι στην 3η θέση με 65 βαθμούς σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ούτε Μάλμο, Τζουγκάρντεν και ΑΪΚ δεν μπόρεσαν να τη νικήσουν μέσα στην έδρα της. Μόνο Καλμάρ και Νορκιόπινγκ κατάφεραν να της αποσπάσουν ισοπαλία. Όλοι μιλάνε γι' αυτήν την ομάδα στη Σουηδία", σημειώνει ο πρώην ποδοσφαιριστής που είναι γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του σε Πανσερραϊκό, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό, ΑΕΛ και Δόξα Δράμας.

Πώς είναι ο Τάνκοβιτς στο παιχνίδι του; "Είναι γρήγορος και πολύ ωραίος τεχνικά. Κάνει κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Δουλεύει πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γυρνά πίσω στην άμυνα, παίρνει μπάλα. Αν δεν ήταν αυτός η Χάμαρμπι δεν θα ήταν όπως είναι. Έχει εξελιχθεί πολύ σε σχέση με πέρσι που είχε καλή πορεία (7 γκολ, 5 ασίστ σε 30 αγώνες). Φέτος παίζει περισσότερο ως εξτρέμ. Αυτή η σεζόν θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην καριέρα του", απαντάει και αποκαλύπτει:

"Εγώ είχα μαλώσει μαζί του. Είχαμε δυνατές μονομαχίες στο γήπεδο. Τον είχα μελετήσει στο βίντεο. Σε σκληρά μαρκαρίσματα αντιδράει με νεύρο. Για μένα αυτό είναι θετικό δεν είναι κακό. Είναι εκρηκτικός. Πρέπει να τα διαθέτεις αυτά τα στοιχεία για να παίζεις εξτρέμ. Ο Τάνκοβιτς είναι ένα παιδί που του αρέσει να κερδίζει. Αλλά μη νομίζετε, είναι δυνατός. Αντέχει στις κλωτσιές και δεν έχει κανένα πρόβλημα".

Σχολιάζοντας την πιθανότητα να έρθει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, ο Αμπουμπακάρι ήταν ξεκάθαρος. "Είναι πολύ καλή επιλογή για την ΑΕΚ. Γιατί και η Χάμαρμπι είναι ομάδα με αρκετή πίεση από τον κόσμο. Σε κάθε παιχνίδι γεμίζει το γήπεδο, κόβει 33.0000 εισιτήρια. Μπορεί να ανταποκριθεί δηλαδή στις απαιτήσεις της Ένωσης και θα τον βοηθήσει στην καριέρα του. Είναι μεγάλη ομάδα, την ξέρουν όλη στην Ευρώπη. Αυτός σίγουρα θέλει να δείξει, ότι μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο", αναφέρει και καταλήγοντας επισημαίνει:

"Θα χρειαστεί όμως περίοδο προσαρμογής, για να μπει στον ρυθμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση από το σουηδικό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να έρθει κάποιος και να παίξει κατευθείαν σαν τον Ροναλντίνιο. Πρέπει να εξοικειωθεί με τις νέες συνθήκες. Θέλει στήριξη από τον κόσμο και φυσικά από τον προπονητή. Και σε εμάς ήρθε ο Μέλμπεργκ και άλλαξε τα πράγματα. Ήμασταν για υποβιβασμό και μας έσωσε. Μας έδωσε πολύ θάρρος. Δούλεψε στην τακτική και αποκτήσαμε σοβαρότητα στην άμυνα. Όταν έχεις τη μπάλα στην άμυνα πρέπει να την παίξεις στον συμπαίκτη σου όχι να τη διώξεις όπου να 'ναι. Κοντολογίς, ο Τάνκοβιτς, όταν βρει τα πατήματα θα είναι πολύ καλός σε περίπτωση που έρθει στην Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξέλιξη... σοκ για Έλληνα άσο στην ΑΕΚ - Στην πόρτα της εξόδου - Τον "τελείωσε" ο Βέρντε!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags