Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Μη γελιόμαστε, αδιάφορα ήταν τα παιχνίδια - Θα βγάλει Σταφυλίδη"!
| 2019-11-19 13:19:00

"Μη γελιόμαστε, αδιάφορα ήταν τα παιχνίδια - Θα βγάλει τον Σταφυλίδη" - Ατάκα-φωτιά για Φορτούνη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μη γελιόμαστε, αδιάφορα ήταν τα παιχνίδια - Θα βγάλει τον Σταφυλίδη" - Ατάκα-φωτιά για Φορτούνη!

"Nα καταλάβουν Σωκράτης, Μανωλάς - Συμφωνώ με Κατσουράνη".

Τη φιλοσοφία του στην Εθνική, μέσω των μηνυμάτων που έστειλε, πέρασε ο Τζον Φαν'τ Σιπ, σύμφωνα με τον Νίκο Καραγεωργίου.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog με αφορμή τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στη Φινλανδία και ανέλυσε την παρουσία κάποιων προσώπων στο ομοσπονδιακό μας συγκρότημα. 

O Έλληνας προπονητής αποθέωσε Λημνιό, Γαλανόπουλο, παρατήρησε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και εξήγησε τα θετικά στοιχεία που έβγαλε το δίδυμο Σταφυλίδη-Χατζηδιάκου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιστροφή του τραυματία Φορτούνη και των παικτών που τέθηκαν εκτός ομάδας, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση Κατσουράνη περί μιζέριας των ομάδων.

Ένα γενικό σχόλιο για την πορεία της Εθνικής με τον Τζον Φαν'τ Σιπ στον πάγκο;

"Όλοι οι προπονητές χρειάζονται λίγο χρόνο προσαρμογής, όταν έρχονται μεσούσης της περιόδου. Αυτό συνέβη και με τον Φαν'τ Σιπ, ο οποίος κατάλαβε, ότι για να περάσει τη δική του φιλοσοφία, έπρεπε να περάσει κάποια μηνύματα μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Το κατάφερε και φαίνεται ότι σιγά σιγά κάτι καλό πάει να χτίσει. Χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι, φάνηκε ότι επανεμφανίστηκε η αγωνιστικότητα στα πρόσωπα των διεθνών. Γιατί ας μην γελιόμαστε, τα παιχνίδια ήταν αδιάφορα".

Ποια στοιχεία στο παιχνίδι της Εθνικής σας άρεσαν στο ματς με τη Φινλανδία, αλλά και στα τελευταία παιχνίδια γενικότερα;

"Μου άρεσε το τρέξιμο και η προσπάθεια. Δεν υπάρχει κανένας που να λέει «εγώ είμαι καλός παίκτης, τρέξτε οι υπόλοιποι». Αυτό είναι το σημαντικότερο που έχει περάσει. Αυτή ήταν η φιλοσοφία από την αρχή. Έτσι προσπάθησε να χτίσει την ομάδα. Το πρώτο στοιχείο είναι αυτό. Το δεύτερο είναι, ότι οι παίκτες προσπαθούν να μεταφέρουν από πίσω με τον σωστό τρόπο την μπάλα στην επίθεση. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία πολλών τελικών προσπαθειών, κάτι που φάνηκε στα τρία τελευταία παιχνίδια".

"Θα βάλει άλλον με βαριά σέντερ φορ"

Πώς σχολιάζετε τη μετατόπιση του Σταφυλίδη στο κέντρο της άμυνας; Από λάθος δικό του προέκυψε το 0-1 με τη Φινλανδία...

"Η λογική λέει ότι μπήκε να παίξει εκεί για να μπορεί να μεταφέρει την μπάλα μπροστά. Όχι γιατί είναι τόσο καλός αμυντικός. Άλλωστε ούτως ή άλλως σε αυτό το κομμάτι, έχει ένα μειονέκτημα. Αλλά το να μεταφέρει την μπάλα μπροστά, γιατί έχει πολύ κατάρτιση ως αριστεροπόδαρος, αυτό το έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχω την αίσθηση ότι όταν θα έρθουν κάποια παιχνίδια απέναντι σε βαριά σέντερ φορ με άλλα χαρακτηριστικά, θα παίξει κάποιος άλλος εκεί".

Βλέπετε δηλαδή επιστροφή των Μανωλά-Παπασταθόπουλου;

ο πρόβλημα δεν είναι αυτό. Ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος ή οποιοσδήποτε παίκτης από αυτούς που δεν βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Εθνική πρέπει να μπούνε σε αυτήν τη λογική. Δηλαδή στη λογική, ότι «δεν μπορώ να παίζω σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη και να αδιαφορώ στην Εθνική». Γιατί η Ελλάδα μόνο με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να προχωρήσει".

Δηλαδή είσαστε ικανοποιημένος με το δίδυμο Σταφυλίδη-Χατζηδιάκου στα στόπερ;

"Το κέντρο της άμυνας αμυντικά έχει κάποια προβλήματα. Επιθετικά όμως βοηθά πολύ στο να δημιουργήσει η Εθνική προϋποθέσεις για να βάλει γκολ".

Πώς σχολιάζετε την παρουσία του Λημνιού;

"Παίζει εδώ και τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, σε μία ομάδα με πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Ανταποκρίνεται στο μέγιστο. Άρα λοιπόν η Εθνική βρήκε για δέκα χρόνια τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή που να παίζει έξω δεξιά. Είναι και ο Μασούρας στα αριστερά και ο Μάνταλος, ο οποίος είναι εμπειρότερος και δίνει μια άλλη διάσταση με την τεχνική του. Όλα αυτά τα παιδιά φαίνεται, ότι θα τραβήξουν την Ελλάδα για πολλά χρόνια".

"Θέλει δουλειά ο Φορτούνης..."

Η άνοδος του Μάνταλου πιστεύετε ότι οφείλεται στην απουσία του Φορτούνη, εξαιτίας των περισσότερων ευθυνών που έχει αναλάβει;

"Μπορεί. Νομίζω ότι ο Φορτούνης θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να παίξει σε αυτήν την Εθνική, γιατί είναι ένας παίκτης με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, σε μεμονωμένες περιπτώσεις του παιχνιδιού, αλλά στο υπόλοιπο κομμάτι, έχει ένα μειονέκτημα και υστερεί. Παρ' όλα αυτά η Εθνική έχει ανάγκη από καλούς παίκτες, όπως είναι ο Κώστας. Όταν θα χρειάζεται θα κληθεί να προσφέρει τα καλά χαρακτηριστικά που έχει".

Εννοείτε ότι υστερεί σε δύναμη και ταχύτητα;

"Όχι! Άλλωστε στη θέση που παίζει δεν χρειάζεται να είναι ένας παίκτης... τέρας, για να ανταποκριθεί. Υστερεί σε τρεξίματα, στα οποία μειονεκτεί πολύ και δεν μπορούν να προσαρμοστούν και οι υπόλοιποι στα καινούρια δεδομένα. Αμέσως δηλαδή προκαλείται ένα μειονέκτημα στο θέμα του τρεξίματος στην πλευρά που θα βρίσκεται. Εκεί θα πρέπει να γίνει μία καλή προσαρμογή για να γίνει το μειονέκτημα πλεονέκτημα. Τώρα η ομάδα βρήκε ένα τρόπο και αλληλοκαλύπτεται. Γι' αυτό πρέπει ο Φορτούνης να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα".

Πώς κρίνετε την παρουσία του Γαλανόπουλου στα χαφ;

"Είναι ένας ρολίστας καλός. Είναι γρήγορος, τρέχει, καλύπτει τους χώρους, βοηθά πολύ. Εμένα μου αρέσει πολύ, όπως και ο Κουρμπέλης. Μου αρέσουν όλα αυτά τα παιδιά που δίνουν και την ψυχή τους. Γιατί κατάλαβαν ότι μόνο έτσι μπορούν να προχωρήσουν".

Ο Παυλίδης πώς σας φαίνεται;

"Προσπαθώ να τον κρίνω σε βάθος χρόνου. Είχε μία καταπληκτική στιγμή με το γκολ κόντρα στη Βοσνία. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έδειξε τόσο τρομερά χαρακτηριστικά. Πρέπει να δουλέψει πολύ. Νομίζω όμως ότι θα βελτιωθεί περισσότερο. Ταιριάζει στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Εθνική".

"Συμφωνώ με Κατσουράνη"

Ποια είναι η άποψή σας για την έδρα της Εθνικής;

"Η Εθνική να βρει ένα σπίτι αρκεί να είναι γεμάτο. Ως Έλληνας εμένα η Εθνική δεν με ενοχλεί να παίζει είτε στο Καραϊσκάκη, στο Παγκρήτιο, στην Τούμπα, είτε στο Βικελίδης. Τα γήπεδα πρέπει να είναι γεμάτα όταν παίζει η Εθνική ομάδα".

Προκάλεσε αίσθηση η δήλωση του Κατσουράνη που υποστήριξε ότι η Εθνική πρέπει να μείνει μακριά από τη μιζέρια των ομάδων. Πώς τη σχολιάζετε;

"Θα συμφωνήσω μαζί του ως έναν βαθμό. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης είναι πολύ μεγάλες ομάδες. Έχουν βοηθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανέβει, να κάνει κάποια μικρά βήματα. Πρέπει οι ίδιες, οι ομάδες αυτές, οι παράγοντες να σταματήσουν να ασχολούνται με ανακοινώσεις και όλον αυτόν τον εξωαγωνιστικό πόλεμο. Αν αυτό το καταφέρουν, οι ομάδες είναι χρήσιμες. Έχουν καλούς παίκτες και στελεχώνουν την Εθνική ομάδα. Έχουμε ανάγκη οι ομάδες να πάνε μπροστά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags