Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Φούντωσαν οι φήμες για επιστροφή Σάμαρη - Πιθανός δανεισμός, εκεί θέλει να κλείσει την καριέρα του!
| 2019-11-22 18:35:00

Φούντωσαν οι φήμες για επιστροφή Σάμαρη - Πιθανός δανεισμός, εκεί θέλει να κλείσει την καριέρα του!

του Παναγιώτη Νικολάου
Φούντωσαν οι φήμες για επιστροφή Σάμαρη - Πιθανός δανεισμός, εκεί θέλει να κλείσει την καριέρα του!

"Τελειωμένος" στην Μπενφίκα. Πού θα πάει. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο.

Μεταγραφική περίοδος χωρίς να γραφτεί, να δημοσιευτεί, να κυκλοφορήσει πως η Μπενφίκα παραχωρεί τον Ανδρέα Σάμαρη δεν έχει υπάρξει καμία τα τελευταία χρόνια. Κάποιες φορές, όντως, ο Έλληνας μέσος βρέθηκε κοντά στο να πάρει την απόφαση ν’ αφήσει την αγαπημένη του Λισαβόνα,  στην οποία και βρίσκεται από το 2014, ωστόσο με κάποιον τρόπο,  πάντα όχι μόνο έβρισκε τον τρόπο να παραμείνει στο ρόστερ των «αετών», αλλά ακόμη και όταν φαίνονταν πως δεν υπολογίζεται, να βρίσκει και τον δρόμο του στην ενδεκάδα.

Κάτι που έκανε και πέρυσι, αφού παρά τον αρχικό του παραγκωνισμό, όταν ανέλαβε ο Μπρούνο Λάγκε τα ηνία των πρωταθλητών Πορτογαλίας, πήρε φανέλα βασικού και εξελίχτηκε σε αναντικατάστατο γρανάζι τους στον δρόμο για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Και παράλληλα φυσικά, έτσι, κατάφερε να εξασφαλίσει την ανανέωση του συμβολαίου του (υπογράφτηκε στο τέλος της περυσινής σεζόν) για τέσσερα ακόμη χρόνια (2023), με option επέκτασης για έναν ακόμη, ουσιαστικά έτσι «δένοντας» το υπόλοιπο της καριέρας στου «Ντα Λουζ».

Τα πράγματα όμως φέτος δεν έχουν εξελιχτεί όπως το περυσινό τέλος της σεζόν προοιώνιζε. Ο Σάμαρης έπαιξε βασικός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και «εμφανίστηκε» ξανά στα τέλη Οκτωβρίου, κάνοντας τότε το τέταρτο παιχνίδι του. Αραιότατες οι εμφανίσεις του, ξεκάθαρα ο τελευταίος στην αξιολόγηση του προπονητή του για το κέντρο της Μπενφίκα, μοιραία, εφόσον πλησιάζει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, ξανά στο επίκεντρο.



Σημερινό λοιπόν δημοσίευμα της Record ισχυρίζεται πως οι Λουζιτανοί θέλουν να παραχωρήσουν τον Σάμαρη μαζί με άλλους πέντε από το ρόστερ τους, οι οποίοι είναι εκτός πλάνων, μεταξύ άλλων και για την εξοικονόμηση χρημάτων. Κομματάκι υπερβολικό ακούγεται για μια ομάδα όπως η Μπενφίκα να θέλει να κάνει… οικονομία διώχνοντας συμβόλαια που συνολικά δεν της κοστίζουν όσα (για παράδειγμα) μια «κανονική» πώληση της, ωστόσο λογικά οι Πορτογάλοι ξέρουν καλύτερα.

Αναφορικά όμως με τον Σάμαρη, επειδή πιθανώς μια τέτοια είδηση δεν θα περάσει… αναξιοποίητη και στα μέρη μας. Ανεξαρτήτως αν ισχύει το σημερινό δημοσίευμα ο 30χρονος άσος δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την Μπενφίκα. Δεν του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο (ως τώρα) άλλωστε Θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα παραμονής στο «Ντα Λουζ», όπως επιτυχημένα έχει κάνει τόσα χρόνια και ακόμη και αν τώρα δεν τα καταφέρει, δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα επιδιώξει έναν σύντομο δανεισμό σε ανταγωνιστικό και  κορυφαίο πρωτάθλημα και θα επιστρέψει στη Λισαβόνα, όπου φιλοδοξεί – και δεν το έχει κρύψει – να ζήσει και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Παρμένος" ο Σαββίδης - Σκάνε "ρουκέτες" μετά το Καραϊσκάκη - Θα... σαλτάρουν οι ΠΑΟΚτσήδες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags