Facebook Pixel Sportdog.gr | Πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό - "Κόλλησε" στο Αγρίνιο - Τον έσωσε ο Διούδης στο φινάλε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-11-24 21:30:00

Πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό - "Κόλλησε" στο Αγρίνιο - Τον έσωσε ο Διούδης στο φινάλε! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό - "Κόλλησε" στο Αγρίνιο - Τον έσωσε ο Διούδης στο φινάλε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμειναν στο 0-0 με Παναιτωλικό οι Πράσινοι.

Σε ένα παιχνίδι με εντελώς διαφορετική εικόνα στα δύο ημίχρονα, Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός "κόλλησαν" στο 0-0, με τους Πράσινους να μην καταφέρνουν να δώσουν συνέχεια στην αγωνιστική τους άνοδο έπειτα από τη νίκη επί της ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική.

Το ματς διεξήχθη υπό καταρρατώδη βροχή, γεγονός που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών και οδήγησε σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο.

Ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα στο δεύτερο, με τον Παναιτωλικό να έχει δοκάρι και τον Παναθηναϊκό να απαντά με συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ωστόσο, χρειάστηκε μια μεγάλη επέμβαση του Διούδη προκειμένου οι Πράσινοι να γλιτώσουν την ήττα.

Ο Παναιτωλικός έφτασε τους 4 βαθμούς και ξεπέρασε τον Πανιώνιο, όντας προτελευταίος. ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στη 10η θέση με 13 βαθμούς.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο «κύλησε» χωρίς να συμβεί σχεδόν τίποτα το αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να παράξουν επικίνδυνες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως παρουσιάστηκε «φλύαρος», αφού δεν μπόρεσε να πατήσει στην περιοχή του Κνετ σε καμία περίπτωση. Ο Παναιτωλικός έδωσε χώρο στον αντίπαλό του και οχυρώθηκε στα μετόπισθεν, κλείνοντας αποτελεσματικά τους χώρους, ενώ όταν ξεθάρρεψε, προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, δίχως όμως να προβληματίσει την άμυνα του Τριφυλλιού.

Ένα φάουλ του Λουσέρο που μπλόκαρε άνετα ο Διούδης ήταν η μοναδική… υποψία ευκαιρίας του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος. Αντίστοιχα, για τον Παναθηναϊκό Κουρμπέλης είχε ένα σουτ από πλεονεκτική θέση που πέρασε άουτ στο 31’, ενώ στο 45’ ο Μακέντα συνδυάστηκε ωραία με τον Γιόχανσον και μπήκε στην περιοχή. Ο Ιταλός γύρισε παράλληλα από τα δεξιά, όμως ο Λιάβας επενέβη έγκαιρα και απομάκρυνε.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς στο δεύτερο ημίχρονο και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι παρακολουθήσαμε… άλλο ματς!

Στο 52’ ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Λουσέρο να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι με κοντινή προβολή σε κενή εστία. Η φάση αυτή… ξύπνησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απάντησε με τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 53’ ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή, αφού τον πρόλαβε ο Σανιά με σωτήρια προβολή. Στο 57’ ο Κνετ νίκησε τον Μακέντα σε τετ α τετ και από την εκτέλεση του κόρνερ ο Σένκεφελντ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι!

Στο 58’ ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει, με το σουτ του Ντίας από καλή θέση να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Διούδη, ενώ στο 61’ ο Λουσέρο έσωσε τους Αγρινιώτες βάζοντας σωτήρια κόντρα σε διαγώνιο πλασέ του Γιόχανσον.

Μετά από ένα… κολασμένο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε εκ νέου. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να ξεμένει από ιδέες και δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το φινάλε του αγώνα. Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη, καθώς σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 92’ ο Φυτόπουλος σούταρε άουτ όντας ολομόναχος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 94’ ο Διούδης έκανε μεγάλη απόκρουση σε διαγώνιο πλασέ του Ντίας μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Σωκράτης Διούδης έσωσε τον Παναθηναϊκό στο φινάλε, γλιτώνοντάς τον από μια ήττα που θα έφερνε… αναταράξεις στην ομάδα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-1-4-1 κατέβασε τον Παναιτωλικό ο Μάκης Χάβος. Τερματοφύλακας ο Κνετ με δίδυμο στόπερ τους Γιοβάνοβιτς και Λιάβα, δεξί μπακ τον Σανιά και αριστερό τον Λουσέρο. Ο Τσιγγάρας κάλυψε τη θέση του αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά του τους Ταχάρ και Ντίας. Δεξιά στα χαφ κινήθηκε ο Ντάλσιο, αριστερά ο Ρομάν και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαΐροβιτς.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Γιόχανσον, Πούγγουρα, Σένκεφελντ και Χατζηθεοδωρίδη από δεξιά προς αριστερά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Δώνης και Κουρμπέλης και μπροστά τους οι Χατζηγιοβάνης, Κολοβός και Μπουζούκης, που αποτέλεσαν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Μακέντα.

Η ΦΑΣΗ: Η απίστευτη ευκαιρία του Λουσέρο, που δεν μπόρεσε να δώσει προβάδισμα στον Παναιτωλικό, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι από το μισό μέτρο στο 52’!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, στο 69’ και στο 72’. Σε αμφότερες τις φάσεις ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης φαίνεται να δικαιώνεται από τα ριπλέι για την απόφασή του να μην καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Μπαΐροβιτς (82’ Ντουάρτε) Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Τσιγγάρας, Λιάβας, Ταχάρ, Ρομάν (61’ Φυτόπουλος), Ντάλσιο (46’ Αριγίμπι), Ντίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (86’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (64’ Περέα), Κολοβός (76’ Μολό), Μακέντα. 

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags