Facebook Pixel Οι ενέργειες του Ρόκα στον Παναθηναϊκό
| 2019-11-30 10:20:00

"Αόρατος" Ρόκα στον ΠΑΟ, τον "τρώει" ο Αλαφούζος - Τσουνάμι αποχωρήσεων, 100.000 για μεταγραφές!

του Νίκου Στεργίου
"Αόρατος" Ρόκα στον ΠΑΟ, τον "τρώει" ο Αλαφούζος - Τσουνάμι αποχωρήσεων, 100.000 για μεταγραφές!

Ποιος κάνει κουμάντο. Φεύγει κόσμος. Διπλό θα είναι το "μπαμ".

Πολύς λόγος -και δικαιολογημένα- γίνεται για το νέο πρόσωπο στο οργανόγραμμα του Παναθηναϊκού, τον Τσάβι Ρόκα. Νέος τεχνικός διευθυντής, κατέθεσε στίγμα προθέσεων και φιλοσοφίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της παρουσίασής του και γενικά, αρκετά είναι αυτά με τα οποία συνδέεται ο Ισπανός στο ξεκίνημα της θητείας του στο "τριφύλλι". 

Πρακτικά βέβαια, δεν έχει -ακόμη- καμία ανάμειξη με κομβικές αποφάσεις. Δεν έπαιξε, προφανώς, κανέναν ρόλο στην ανανέωση του συμβολαίου του Κουρμπέλη, δεν είναι αυτός με τον οποίο ένα άκρως προβεβλημένο θέμα στο ρεπορτάζ Παναθηναϊκού, αυτό δηλαδή της παραμονής του πιτσιρικά Βαγιαννίδη, συζητάει η πλευρά του νεαρού ποδοσφαιριστή, ενώ ακόμη και στο θέμα των υπόλοιπων ανανεώσεων, ακόμη δεν έχει λόγο. Ούτε στου Διούδη που πρακτικά έχει συμφωνήσει ούτε και στου Ινσούα, με τον οποίο αναμένεται -όπως λέγαμε και χτες- τον τελευταίο λόγο (αν και εφόσον διαπιστωθεί χώρος για συμφωνία) αναμένεται να τον έχει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Και φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη λύση των συμβολαίων των (από το καλοκαίρι) "κομμένων".

Και τι λοιπόν κάνει ο Ρόκα; Προς στιγμήν, ενημερώνεται. Μαθαίνει τα του συλλόγου, τους παίκτες, τις εκκρεμότητες. Προσαρμόζεται, πληροφορείται, χτίζει τις επαφές και το δίκτυό του. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου θα είναι το πρώτο πεδίο της δραστηριοποίησής του. Εχουμε τονίσει πως στο "τριφύλλι" πάνε για δύο παίκτες, έναν χαφ και έναν εξτρέμ και αυτές οι κινήσεις θα γίνουν κατόπιν επιλογών του Ρόκα. Δεν υπάρχει όμως καμία βιασύνη.

Στο πλάνο του συλλόγου, στο οποίο και συμμορφώνεται ο Ισπανός, είναι πρώτα να κλείσει το μέτωπο των εκκρεμών ανανεώσεων. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Από εκεί και πέρα, να γίνει προσπάθεια να "ελαφρυνθεί" μπάτζετ και ρόστερ είτε με την αποδέσμευση των καλοκαιρινών "κομμένων" είτε με την προσπάθεια να λυθούν τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, αλλά δεν βρίσκονται -για διάφορους λόγους- στα πλάνα του Δώνη (Μολό, Μπεκ, Νούνες και πιθανότατα Φάουστο).

Ανάλογα με την πορεία των παραπάνω εκκρεμοτήτων θα διαμορφωθεί και το διαθέσιμο μπάτζετ. Περιθώρια για ιδιαίτερες… άπλες εξυπακούεται πως δεν υπάρχουν (ειδικά σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο), ωστόσο ακόμη και εξοικονόμηση ενός ποσού 100-150.000 ευρώ (απολύτως εφικτό και μίνιμουμ ποσό) μπορεί να κάνει τη διαφορά στις κινήσεις του Παναθηναϊκού και του Ρόκα τον Ιανουάριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τέλος" ο Χουλτ από την ΑΕΚ - Εκεί ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή ως ελεύθερος - Μας χάλαγε δηλαδή;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags