Facebook Pixel ΟΦΗ - ΑΕΚ: 0-1
| 2019-11-30 21:30:00

Ακούει κανείς; Πόσο παρακάτω; Ήττα για την ΑΕΚ και από ΟΦΗ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ακούει κανείς; Πόσο παρακάτω; Ήττα για την ΑΕΚ και από ΟΦΗ

Νίκη για τους Ηρακλειώτες με 1-0 με το γκολ του Σεμέντο. Αποβλήθηκε ο Βράνιες.

ΟΦΗ - ΑΕΚ: 0-1

Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για την ΑΕΚ. Η Ένωση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία με τον Άρη έχασε και από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο απογοητεύοντας ξανά τους οπαδούς της, με το αρνητικό αποτέλεσμα να δρομολογεί  εξελίξεις όσον αφορά την παραμονή του Νίκου Κωστένογλου στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για την ΑΕΚ. Η Ένωση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία με τον Άρη έχασε και από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο απογοητεύοντας ξανά τους οπαδούς της, με το αρνητικό αποτέλεσμα να δρομολογεί τις εξελίξεις όσον αφορά την παραμονή του Νίκου Κωστένογλου στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κυριάρχησαν τα πολλά λάθη στο κέντρο, οι δυνατές μονομαχίες με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάποια κλασική ευκαιρία προς τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε προβλήματα δημιουργίας αφού η αμυντική γραμμή του ΟΦΗ ήταν πολύ καλά στημένη και κατάφερνε να αναχαιτίζει οποιαδήποτε προσπάθεια. Η Ένωση προσπάθησε να περάσει τη μπάλα στην επίθεση μέσω ανούσιων μακρινών μπαλιών από τα στόπερ και δεν έβαλε τη μπάλα κάτω, με τον Μάνταλο να υποπίπτει σε πολλά εσφαλμένες μεταβιβάσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 18' όταν ο Λιβάγια γέμισε από εκτέλεση στατικής φάσης, με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, χωρίς να βάζει δύσκολα στον Σωτηρίου. Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τον Σεμέντο να συνεργάζεται με τον Ναμπί, αλλά το σουτ του τελευταίου να φεύγει για εκατοστά δίπλα από την εστία του Μπάρκα. Στο 37' το σουτ του Σεμέντο δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ο οποίος είχε άλλη μία εύκολη επέμβαση στις καθυστερήσεις, ύστερα από σουτ του Μάνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε με σαφή διάθεση να κρατήσει περισσότερο μπάλα και να βγει οργανωμένα προς στα κιτρινόμαυρα καρέ. Αυτό τους βγήκε στο 52', όταν ο Νέιρα μοίρασε στον Σεμέντο που έκανε άνω κάτω την άμυνα της ΑΕΚ και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Παρά την είσοδο του Αλμπάνη, η Ένωση συνέχισε να έχει προβλήματα ανάπτυξης και να μην μπορεί να απειλήσει. Ένα γέμισμα του Μάνταλου στον Λιβάγια από στατική φάση στο 64' ήταν καλή έμπνευση, αλλά ο Κροάτης δεν βρήκε καν τη μπάλα.

Παρά τις αλλαγές και τις διαφοροποιήσεις στο σχήμα οι κιτρινόμαυροι αδυνατούσαν να μπούνε ξανά στο παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βράνιες και κάπου εκεί οι ελπίδες ψαλιδίστηκαν για τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν να επιστρέψουν, αλλά δεν είχαν ούτε την τύχη με το μέρος τους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Σεμέντο με το γκολ που σημείωσε έδωσε τη νίκη στον ΟΦΗ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Σε διάταξη 3-5-2 παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Βράνιες, Οικονόμου, Μπακάκης. Φουλ μπακ ήταν ο Παουλίνιο δεξιά με τον Λόπες αριστερά. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Κρίστισιτς με τον Γαλανόπουλο. Ρόλο δεκαριού είχε ο Μάνταλος και επιθετικό δίδυμο ήταν ο Ολιβέιρα με τον Λιβάγια.

Μετά το 1-0 ο Κωστένογλου έριξε στο ματς τον Αλμπάνη που αρχικά πήρε όλη τη δεξιά πτέρυγα και στη συνέχεια το σύστημα γύρισε σε 4-2-3-1 με τον νεοεισερχόμενο να μετατοπίζεται αριστερά, ο Μάνταλος δεξιά, έχοντας από πίσω του τον Μπακάκη. Στη συνέχεια στο ματς μπήκε ο Γιακουμάκης και πέρασε δίπλα στον Ολιβέιρα, με τον Μάνταλο να περνά δίπλα στον Γαλανόπουλο και τον Λιβάγια να πηγαίνει δεξιά. Η τελευταία αλλαγή ήταν ο Ντέλετιτς που σημαίνει, ότι ο προπονητής της ΑΕΚ το έψαξε, αλλά δεν του βγήκε.

Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Σίμος επιμένει στο 4-2-3-1, διατηρώντας το ίδιο κέντρο με το ματς εμ τον Ατρόμητο, ενώ εμπιστεύτηκε τον Μάνο στην επίθεση.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μαρινάκης (90'+2' Νάστος), Μπράουν, Σακόρ, Νέιρα, Σεμέντο, Ναμπί (81' Κουτρουμπής), Τσιλιανίδης, Μάνος (49' Φιγκεϊρέδο)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Οικονόμου, Μπακάκης, Παουλίνιο (61'Αλμπάνης), Λόπες (83' Ντέλετιτς), Κρίστισιτς (78' Κρίστισιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Σεμέντο, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Νέιρα, άδειασε τον Βράνιες και με ιδανικό σουτ νίκησε τον Μπάρκα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Παπαπέτρου ήταν καλή. Η αποβολή του Βράνιες στα τελευταία λεπτά ήταν σωστή, καθώς χτύπησε τον Μαρινάκη εκτός φάσης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ αγνοεί τη νίκη για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές. Έφτασε να την περάσει και ο ΟΦΗ στην τρίτη θέση με τους Κρητικούς να έχουν 19 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ένωση. Είναι φυσικό μετά από αυτό το αποτέλεσμα να επισπευτούν οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη του Νίκου Κωστένογλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags