Facebook Pixel Sportdog.gr | Δια πυρός και σιδήρου τη νίκη ο ΠΑΟ - Ξεχώρισαν Περέα και Χατζηγιοβάνης - "Καμπανάκι" για Αστέρα
| 2019-12-01 16:56:00

Δια πυρός και σιδήρου τη νίκη ο ΠΑΟ - Ξεχώρισαν Περέα και Χατζηγιοβάνης - "Καμπανάκι" για Αστέρα

Sportdog Team
Δια πυρός και σιδήρου τη νίκη ο ΠΑΟ - Ξεχώρισαν Περέα και Χατζηγιοβάνης - "Καμπανάκι" για Αστέρα

Επικράτησαν με 1-0 οι Πράσινοι επί των Αρκάδων.

Superleague: Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Σ΄ έναν αγώνα ιδιαίτερης σημασίας μετά την όμορφη πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού αλλά και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, παρευρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ 100 μετανάστες και πρόσφυγες και 22 παιδιά.

Μια κίνηση άξια σεβασμού και με μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8΄λεπτό του αγώνα με τον Χατζηγιοβάνη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Περέα στο 5’.

Αρκετά γεμάτη εμφάνιση για τους Πράσινους στο πρώτο ημίχρονο, που είχαν αναγκάσει τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται συνεχώς σε θέση άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έκαναν αρκετά λάθη και έδωσαν χώρο στον Αστέρα, που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 90+5 σκόραρε από κοντά ο Μπαράλες, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δυσκολεύουν πλέον τα πράγματα τώρα για τους Αρκάδες, που βρίσκονται στην 12η θέση της βαθμολογίας και συμπλήρωσαν τα 4 παιχνίδια χωρίς νίκη.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Περέα στο αρχικό σχήμα, αντί του ανέτοιμου Ζαχίντ.

Ο Κολομβιανός μαζί με τον Χατζηγιοβάνη μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και έδωσαν αμέσως το ρυθμό.

Στο 5’ ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Γιόχανσον να βγάζει στον Περέα, αλλά ο Σουηδός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο διαιτητής όμως μετά από έλεγχο που έκανε στο VAR υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, για ανατροπή του Κολομβιανού από τον Σουάρεθ.

Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 1-0.

Οι Πράσινοι συνέχιζαν να είναι απειλητικού και να δημιουργούν φάσεις στο παιχνίδι, έχοντας εγκλωβίσει στο παιχνίδι τους τον Αστέρα.

Στο 19’ το Τριφύλλι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, καθώς μετά από λάθος του Παπαδόπουλου ο Χατζηγιοβάνης έκλεψε την μπάλα και την γύρισε στον Περέα αλλά εκείνος έκανε ένα κακό τελείωμα και η μπάλα έφυγε άουτ.

Η πρώτη επίσκεψη του Αστέρα στα καρέ του Διούδη έγινε στο 35’ με τον Μπαράλες να βγάζει στον Σουάρεθ, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς υπήρχε οφσάιντ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς καμία τελική φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μην κάνουν καμία αλλαγή στην ενδεκάδα τους.

Αμφότερες οι δυο ομάδες δεν είχαν ευκαιρίες στο πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 69’ ο Αστέρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει στα ίσια το παιχνίδι με τον Κρέσπι να σουτάρει αλλά τον Διούδη να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι με τον Λουίς Φερνάντεθ απείλησαν με διπλή ευκαιρία εκ νέου την εστία του Παναθηναϊκού, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε ήταν και πάλι εκεί.

Στο 76’ ο Αστέρας είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Σαντόγια στο δεύτερο δοκάρι να μην προλαβαίνει το γύρισμα.

Στο 90+5 οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το ΟΑΚΑ καθώς ο Μπαράλες σκόραρε από κοντά σε μια φάση διαρκείας αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι ενδεκάδες:

ΠαναθηναϊκόςΔιούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Περέα, Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης:  Παπαδόπουλος, Καπίγια, Βαλιέντε, Μ. Φερνάντεθ, Λ. Φερνάντεθ, Σουάρεθ, Χαουρέγκι, Κώτσιρας, Μπαράλες, Μαρτίνεθ και Ματρικάρντι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags