Facebook Pixel Sportdog.gr | Μία διαφορετική κατάκτηση Χρυσής Μπάλας
| 2019-12-06 04:33:00

Μία διαφορετική κατάκτηση Χρυσής Μπάλας

Sportdog Team
Μία διαφορετική κατάκτηση Χρυσής Μπάλας

Η πιο διάσημη παίκτρια του πλανήτη κάνει πολλά περισσότερα από το να παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο.

O Λιονέλ Μέσι μπορεί να κέρδισε την 6η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του ωστόσο εκτός από τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, στο Theatre Du Chatelet του Παρισιού το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου βραβεύτηκε και ένα άλλο πρόσωπο, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα για τη χρονιά που σιγά σιγά μας αφήνει.

Ο λόγος για την Megan Rapinoe, την αμερικανίδα που κέρδισε την Ballon d'Or Féminin, δηλαδή την αντίστοιχη γυναικεία Χρυσή Μπάλα. Το συγκεκριμένο βραβείο ξεκίνησε να απονέμεται το 2018 και η αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εθνικής ομάδας των ΗΠΑ είναι η δεύτερη νικήτριά του, μετά την Νορβηγίδα Ada Hegerberg, ένα χρόνο πριν. Η ίδια δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην τελετή, έστειλε όμως ένα ευχαριστήριο βιντεοσκοπημένο μήνυμα από το σαλόνι του σπιτιού της, στο Σιάτλ. Η ακραία μεσοεπιθετικός της ομάδας Seattle Reign του αμερικανικού πρωταθλήματος δεν είναι μία τυχαία περίπτωση αθλήτριας αλλά πολύ περισσότερο ανθρώπου.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν η MVP του Μουντιάλ της Γαλλίας, ενώ καθόλου άδικα θεωρείται ως ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα του παγκόσμιου αθλητισμού για τη δράση της απέναντι στον σεξισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Στο παλμαρέ της, εκτός από δύο Παγκόσμια Κύπελλα και αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις, φιγουράρει ακόμη ένα πλήθος από πράξεις, δηλώσεις και χειρονομίες προς τη σωστή κατεύθυνση, εναντίον ατόμων όπως ο Donald Trump.

Η ιστορία της εν ολίγοις μπορεί να συνοψιστεί σε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Έκανε coming out το 2012 μέσω του περιοδικού Out και εδώ και μία τριετία διατηρεί σχέση με την δημοφιλή μπασκετμπολίστρια του WNBA Sue Bird. Είναι ένα άτομο με μεγάλη ανθρωπιστική και φιλανθρωπική δράση, που συχνά τοποθετείται για όλα τα άσχημα και τις ανισότητες της αμερικανικής κοινωνίας δημόσια, συνήθως με απόλυτο και απότομο τρόπο, δίνοντας την κατάλληλη αφορμή στα media της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού να τη χαρακτηρίσουν ως μία "κινητή διαμαρτυρία".

Η 34χρονη σταρ έχει πάρει ανοιχτά το μέρος του Colin Kaepernick, γονατίζοντας και παραμένοντας σιωπηλή κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου τόσο στους αγώνες της εθνικής της ομάδας όσο και πριν τη σέντρα κάθε παιχνιδιού στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Έχει καταφερθεί πολλάκις εναντίον των αντιλήψεων και των πολιτικών που ακολουθεί ο Donald Trump. Κερασάκι στην τούρτα, η δήλωσή της κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας αλλά πολύ περισσότερο η απάντησή της στον Trump: "Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτώ τον Λευκό Οίκο σε περίπτωση επιτυχίας" ανέφερε αμέσως μετά τον νικηφόρο προημιτελικό με την Ισπανία, στον οποίο πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας της. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε μέσω Twitter, τονίζοντας πως "θα πρέπει πρώτα να κερδίσει για να το πει αυτό", για να ακολουθήσουν κάποια από τα κορυφαία παιχνίδια στην καριέρα της Rapinoe, η κατάκτηση του τροπαίου και η ανάδειξή της σε πρώτη σκόρερ του τουρνουά. Προσωπικότητες όπως η Alexandria Ocasio-Cortez φυσικά τη στηρίζουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags