Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή: ΅Είχαν κέφια τα... μωρά του Δώνη - "Καθάρισε" την Παναχαϊκή με ωραία μπάλα ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2019-12-05 21:22:00

Είχαν κέφια τα... μωρά του Δώνη - "Καθάρισε" την Παναχαϊκή με ωραία μπάλα ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Είχαν κέφια τα... μωρά του Δώνη - "Καθάρισε" την Παναχαϊκή με ωραία μπάλα ο Παναθηναϊκός (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση για τους Πράσινους με 2-0. Εντυπωσίασαν οι μικροί!

Παίζοντας με πολλές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Παναχαϊκής στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου ματς, πήρε άνετη πρόκριση για τη «φάση των 16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πράσινοι «καθάρισαν» με κορυφαίο τον Κολοβό, που πέτυχε ένα γκολ και έδωσε ασίστ για το δεύτερο στον Καμπετσή. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Μπεκ, αλλά και οι πιτσιρικάδες, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης και Ζαγαρίτης.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πήρε εξ’ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ήταν εμφανής ότι η «πειραματική» ενδεκάδα του Γιώργου Δώνη «ψαχνόταν» στο γήπεδο και οι Πράσινοι δυσκολεύονταν πολύ να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα πρώτα λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς στο 15’, όταν ο Κολοβός έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Η Παναχαϊκή έφτασε κοντά στο γκολ δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Αντωνακόπουλος έφυγε στην κόντρα, όμως καθυστέρησε να πλασάρει τον Διούδη με αποτέλεσμα να τον προλάβει η «πράσινη» άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει επιθετικά από το 23’ και έπειτα, όταν βρήκαν ρυθμό οι Κολοβός, Μπεκ και Αποστολάκης, που ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες του γηπέδου. Στο 23’ ο Κολοβός πάσαρε στον Σερπέζη, που έκανε το διαγώνιο σουτ και νικήθηκε από τον Καπούταγλη. Τόσο στο 23’ όσο και στο 30’ οι Αποστολάκης και Μπεκ συνεργάστηκαν εξαιρετικά. Στην πρώτη φάση ο Δανός δεν μπόρεσε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια και στη δεύτερη γύρισε παράλληλα, με τον Κολοβό να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα. Ο διεθνής Έλληνας είχε απειλήσει και λίγο νωρίτερα, στο 27’, με τον Καπούταγλη να μπλοκάρει το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Αυτό που δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο, ο Κολοβός το πέτυχε στις αρχές του δευτέρου, καθώς μπόρεσε να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα. Έπειτα από ακόμα μια εξαιρετική συνεργασία με τον Μπεκ, ο Αποστολάκης σέντραρε προς τη μεγάλη περιοχής της Παναχαϊκής στο 52’. Ο Κολοβός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει, κοντρόλαρε και νίκησε τον Καπούταγλη με αριστερό σουτ για το 1-0.

Στο 64’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Καμπετσής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δεξί πλασέ μετά από όμορφη κάθετη μπαλιά του νεοεισελθόντα Βαγιαννίδη. Η απάντηση της Παναχαϊκής ήρθε στο 66’, με τον Διούδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Αντωνακόπουλου από το ύψος του πέναλτι.

Έχοντα ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γκολ του, ο Δημήτρης Κολοβός απελευθερώθηκε και «ζωγραφισε» στο γήπεδο με ορισμένες εντυπωσιακές ενέργειες. Ο Έλληνας διεθνής πρόσθεσε και ασίστ στο ενεργητικό του, καθώς στο 71’ πέρασε κάθετη μπαλιά στον Καμπετσή, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Καπούταγλη και βρήκε στόχο αυτή τη φορά, κάνοντας το 2-0.

Ο Κολοβός είχε ένα καλό σουτ, που μπλόκαρε ο Καπούταγλης, μετά από ατομική ενέργεια στο 76’. Στο 77’ αστόχησε από το ύψος του πέναλτι μετά από συνδυασμό με τον Βαγιαννίδη, ενώ ο μικρός του Τριφυλλιού πρωταγωνίστησε σε ακόμα μια φάση, στο 89’, όταν έβγαλε όμορφη σέντρα, αλλά οι Κολοβός και Καμπετσής δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Κολοβός ήταν… όλα τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό. Ειδικά μετά το γκολ που πέτυχε, φάνηκε πως ένα μεγάλο βάρος έφυγε από τους ώμους του και έδειξε το ταλέντο του, όντας μέσα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με εκτεταμένο rotation και σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με τετράδα στην άμυνα τους Αποστολάκη, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και Ζαγαρίτη, από δεξιά προς αριστερά. Το δίδυμο του άξονα αποτέλεσαν οι Κουρμπέλης και Νούνες, με τον Μπεκ να κινείται δεξιά στα χαφ και τον Κολοβό αριστερά. Ο Σερπέζης αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καμπετσή.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε και η Παναχαϊκή του Σπύρου Μπαξεβάνου. Τερματοφύλακας ο Καπούταγλης, με δίδυμο στόπερ τους Ιντζόγλου και Τσελεπίδη, δεξί μπακ τον Πατάπη και αριστερό τον Πατρώνη. Στον άξονα έπαιξαν οι Παπατόλιος και Μουστακόπουλος, ενώ οι Μασούρας, Λινάρδος και Μαυριάς συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ, Αντωνακόπουλο.

Η ΦΑΣΗ: Το 1-0 του Κολοβού στο 52’ απλοποίησε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, που «καθάρισε» το ματς και την πρόκριση από νωρίς.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος (38’ Αλεξανδρόπουλος), Αποστολάκης, Ζαγαρίτης, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Νούνες, Μπεκ (63’ Φάουστο), Σερπέζης (63’ Βαγιαννίδης), Κολοβός, Καμπετσής.

Παναχαϊκή (Σπύρος Μπαξεβάνος): Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Μαυριάς (74’ Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος (69’ Μωραΐτης), Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Τσελεπίδης (60’ Κολ).

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags