Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Με άγχος και Μπίσεσ-VAR o ΠΑΟΚ – «Καθάρισε» μετά το 80’ την Ξάνθη και πάτησε κορυφή!
| 2019-12-07 19:53:00

Με άγχος και Μπίσεσ-VAR o ΠΑΟΚ – «Καθάρισε» μετά το 80’ την Ξάνθη και πάτησε κορυφή!

Sportdog Team
Με άγχος και Μπίσεσ-VAR o ΠΑΟΚ – «Καθάρισε» μετά το 80’ την Ξάνθη και πάτησε κορυφή!

Ζορίστηκε ο Δικέφαλος, αλλά νίκησε 2-0.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας (περιμένοντας το ματς του Ολυμπιακού) βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έστω και δύσκολα νίκησε 2-0 την Ξάνθη με γκολ του Μπίσεσβαρ στο 80’ και του Κρέσπο (από σέντρα του Ολλανδού!) στο 88’.

Ο Δικέφαλος έπαιζε μονότερμα τους Ακρίτες από το πρώτο λεπτό, πανηγύρισε τρία γκολ (πριν μπουν τα κανονικά) τα οποία ακυρώθηκαν σωστά με VAR, ενώ είχε και τέσσερα δοκάρια πριν έρθει η... λύτρωση με τον Μπίσεσβαρ.

Τρία δοκάρια, δύο VAR…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να κυριαρχήσει απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ήλεγξε τον ρυθμό και περιόρισε τους Ακρίτες στο μισό γήπεδο. Μόλις στο 8’ μάλιστα ο Λημνιός έκανε τη σέντρα και ο Σφιντέρσκι έστειλε την μπάλα με γυριστό λίγο άουτ, ενώ ακολούθησε ένας... μονόλογος των «ασπρόμαυρων». Στο 19’ το σουτ του Πέλκα σταμάτησε το δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα, αλλά και το σουτ ξανά του Έλληνα άσου στο 25’!

Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και στο 37’ πανηγύρισε γκολ του Σφιντέρσκι, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Πολωνό, ενώ στο 45’ υπήρξε διακοπή του ματς κι εξέταση του VAR για πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα, πάνω στην εξέλιξη της φάσης και μετά από διώξιμο συμπαίκτη του, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καρασαλίδη, ωστόσο ο διαιτητής Φωτιάς αφού είδε τη φάση στο VAR, έκρινε σωστά πως δεν υπήρχε παράβαση.

Λύτρωση με Μπίσεσβαρ!

Ανάλογη ήταν και η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο ΠΑΟΚ μπήκε... με το πόδι στο γκάζι, πίεσε από το πρώτο λεπτό πάρα πολύ και έψαξε το γκολ με συνεχόμενες φάσεις. Στο 51’ μάλιστα η Τούμπα πανηγύρισε ξανά άλλο ένα γκολ του Σφιντέρσκι, το οποίο ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, ενώ στο 59’ ο Άμπαντ απέκρουσε εντυπωσιακά το τετ α τετ του Γιαννούλη, όπως συνέβη και στο 63’ που είπε «όχι» στο σουτ του Πέλκα!

Ο Αμπέλ Φερέιρα βλέποντας την ομάδα να ελέγχει απόλυτα το ματς, αλλά να μην βρίσκει το πολυπόθητο γκολ, στο 64’ προχώρησε σε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στο ματς του Άκπομ και Μπίσεσβαρ αντί των Πέλκα και Βιεϊρίνια. Η διπλή αυτή αλλαγή βελτίωσε την εικόνα του Δικεφάλου, ο οποίος έχοντας... εγκατασταθεί στην περιοχή της Ξάνθης, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 70’ ο Λημνιός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μαουρίσιο στο 72’, ενώ στο 75’ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ το γκολ του Μάτος.

Ο Δικέφαλος στο 77’ με γυριστή κεφαλιά του Κρέσπο είχε και τέταρτο δοκάρι σε κεφαλιά του Κρέσπο, ενώ στο 80’ ήρθε επιτέλους το γκολ του μέτρησε. Λημνιός και Ελ Καντουρί συνεργάστηκαν από τα δεξιά, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στο πέναλτι για τον Μπίσεσβαρ, το πρώτο σουτ απέκρουσε ο Άμπαντ, αλλά σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ η Τούμπα ηρέμησε και στο 88’ ήρθε και το 2-0 με τον Κρέσπο, μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (65’ Άκπομ), Λημνιός, Πέλκας (65’ Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι.

ΞΑΝΘΗ (Κόλτσης): Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Λούκας (84’ Ακόστα), Ντουρίτσκοβιτς, Τέρκι (78’ Τεσέιρα), Στάρτζεον, Ρενέλα (84’ Αμορίμ), Κοβάσεβιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags