Facebook Pixel ΑΕΚ – Πανιώνιος: 5-0
| 2019-12-07 21:22:00

Με αέρα από Καρέρα ξέσπασμα με Ολιβέιρα! Η ΑΕΚ διέσυρε με πεντάρα τον Πανιώνιο

Sportdog Team
Με αέρα από Καρέρα ξέσπασμα με Ολιβέιρα! Η ΑΕΚ διέσυρε με πεντάρα τον Πανιώνιο

Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές.

ΑΕΚ – Πανιώνιος: 5-0

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή, Μάσιμο Καρέρα, στο τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο, η ΑΕΚ έδιωξε το κακό της προσωπείο, ήταν ουσιαστική και διέσυρε με 5-0 τον Πανιώνιο. 

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη νωθρότητα της ΑΕΚ. Στο 3' οι Νεοσμυρνιώτες απείλησαν με τον Αραμπούλι να αστοχεί σε τετ α τετ, ενώ στο 12' ο Μπάρκας έκανε καταπληκτική απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ευαγγέλου. Η Ένωση από εκείνο το σημείο άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και γραμμές στο γήπεδο, ενώ είχε και το πλεονέκτημα, ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη. Κάπως έτσι προήλθε το γκολμ του Ολιβέιρα στο 17', όταν ο Πορτογάλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από σφάλμα του Μασούρα και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Μαλέρμπ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ολιβέρα έκανε το 2-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ και κάπου εκεί τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν για το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε όπως στο πρώτο, προσπάθησε να απειλήσει, είχε μάλιστα μία καλή στιγμή στο 49' με τον Παπανικολάου, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάρκα σε τετ α τετ, αλλά και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την ουσία. Στο 64' η Ένωση έκανε το 3-0 με σκόρερ, τον συνήθη ύποπτο, Ολιβέιρα, ο οποίος κέρδισε πέναλτι, στο οποίο και ευστόχησε. Στο 77' το γκολ του Βέρντε από απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα σε μία αναμέτηρη, στην οποία η Ένωση έκανε την παραγωγικότερη εμφάνισή της στο πρωτάθλημα. Στο 89' ο Μάνταλος πήρε ασίστ από τον Βέρντε, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Ευαγγέλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 5-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος αν ο Αλμπάνης δεν έχανε τεράστια ευκαιρία στο 81', σε κενή εστία.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Νέλσον Ολιβέιρα με το χατ τρικ που σημείωσε οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη. Και ο Βέρντε όμως ήταν χάρμα οφθαλμών.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Στην 11άδα της ΑΕΚ, την τελευταία που έστησε ο Νίκος Κώστενογλου, λόγω της άφιξης του Καρέρα επέστρεψαν ο Τσιγκρίνσκι με τον Λιβάγια και τον Βέρντε. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, Μπακάκης και Χουλτ ήταν τα δύο χαφ με τον Οικονόμου να παίρνει θέση δίπλα στον Ουκρανό. Στη μεσαία γραμμή εν τη απουσία του Σιμόες τοποθετήθηκαν ο Γαλανόπουλος με τον Κρίστισιτς. Από την αριστερή πτέρυγα εφορμούσε ο Μάνταλος, από τη δεξιά ο Ιταλός και ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ολιβέιρα είχε ο Κροάτης.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας - Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ - Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς (77' Αλμπάνης) - Βέρντε, Λιβάγια (72' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος – Ολιβέιρα (79' Γιακουμάκης)

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Μασούρας (73' Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Οικονομίδης (60' Εμμανουηλίδης), Άρτσε, Παπανικολάου, Αραμπούλι (44' Τσιλούλης)

Η ΦΑΣΗ Το γκολ αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Ενέργειες σαν του Βέρντε όμως στο 43' είναι από αυτές που ξεσηκώνουν την εξέδρα και καταγράφονται στη μνήμη του οπαδού, ο οποίος αποχωρώντας από το γήπεδο έχει κάτι χαρακτηριστικό να θυμάται. Ο Ιταλός άδειασε με ένα φοβερό σλάλομ και ντρίπλες, άδειασε Λυμπεράκη και Κόρμπο αλλά ανακόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ευαγγέλου πριν εκτελέσει τον Μαλέρμπ. Τουλάχιστον σκόραρε στο 77' με απευθείας ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ιταλό με τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 14' ακυρώθηκε δικαίως γκολ του Ολιβέιρα ως οφσάιντ. Σωστά καταλογίστηκε πέναλτι στο 62' υπέρ του Ολιβέιρα, ο Ευαγγέλου τον ανατρέπει.

MIA EINAI H ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες. Η Ένωση επέστρεψε στην τρίτη θέση με 21 βαθμούς. Ο Πανιώνιος συνεχίζει προτελευταίος με 6.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags