Facebook Pixel Βόλος ΝΠΣ - Παναθηναϊκός: Ισοπαλία στα... πέναλτι - "Πέταξε" άλλους δύο βαθμούς ο ΠΑΟ - Απίθανη ευκαιρία στο 92’! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-12-08 21:27:00

Ισοπαλία στα... πέναλτι - "Πέταξε" άλλους δύο βαθμούς ο ΠΑΟ - Απίθανη ευκαιρία στο 92’! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ισοπαλία στα... πέναλτι - "Πέταξε" άλλους δύο βαθμούς ο ΠΑΟ - Απίθανη ευκαιρία στο 92’! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έμεινε στο 1-1 με Βόλο, χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Βόλος ΝΠΣ - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φύγει νικητής από την έδρα του Βόλου, παρά την ξεκάθαρη αγωνιστική του υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, αφού απώλεσε ουκ ολίγες μεγάλες ευκαιρίες!

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους Χατζηγιοβάνη και Μουνίθ να πετυχαίνουν τα δύο γκολ του ματς, αμφότερα με πέναλτι, από Χατζηγιοβάνη και Μουνίθ.

Ο Περέα και ο Μακέντα πρωταγωνίστησαν στη χαμένη ευκαιρία της... χρονιάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και δεν κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι έμειναν στην 8η θέση με  17 βαθμούς, ενώ ο Βόλος είναι 11ος με 14 πόντους.

Το ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπήκε στην περιοχή του Βόλου και έπεσε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα του Δημόπουλου. Σε μια δύσκολη φάση, ο διαιτητής Μανούχος σφύριξε πέναλτι, με την απόφασή του να μην αλλάζει ούτε από την εξέταση του VAR. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε με «σκαφτό» πλασέ αλά Πανένκα για το 1-0 του Παναθηναϊκού στο 7’.

Οι Πράσινοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως στο 12’ ο Χατζηγιοβάνης έχασε το κοντρόλ ενώ βρισκόταν απέναντι από τον Μελίσσα μετά από πάσα του Κολοβού και στο 18’ ο Χατζηθεοδωρίδης δεν πρόλαβε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα από παράλληλο γύρισμα του Μακέντα.

Οι Βολιώτες άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο επιθετικό κομμάτι από το 23’ και μετά, με πρωταγωνιστή τον Φεράρι, που δημιουργούσε αναστάτωση στην «πράσινη» άμυνα με τις προωθήσεις του από τα αριστερά. Στο 23’ το δυνατό σουτ του Φεράρι έφυγε λίγο άουτ και στο 34’ ο ίδιος παίκτες έκανε ωραίο «μπάσιμο» στην αντίπαλη περιοχή και γύρισε παράλληλα για τον Ζοάο, που ανατράπηκε από τον Δώνη. Ο ρέφερι κατελόγισε πέναλτι και ο Μουνίθ ευστόχησε, κάνοντας το 1-1 στο 34’. Πάντως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Χατζηγιοβάνη στην αρχή της φάσης.

Στο 43’ ο Γιόχανσον έσωσε τον Παναθηναϊκό με σωτήριο τάκλιν σε πλασέ του Ζοάο από τη μικρή περιοχή και στο 45+2’ ο Μελίσσας μπλόκαρε το συρτό σουτ του Μακέντα.

Ο Μακέντα είχε μεγάλη ευκαιρία με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, αφού πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα από κάθετη μπαλιά του Μπουζούκη στο 46’. Στο 50’ ο Μπουζούκης δεν έκανε καλό κοντρόλ στην περιοχή από πάσα του Χατηζγιοβάνη και τον πρόλαβε ο Μελίσσας, ενώ στο 67’ ο Μακέντα σπατάλησε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τη κεφαλιά του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή να περνά άουτ μετά από σέντρα ακριβείας του Μπουζούκη.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε σε όλο το δεύτερο μέρος και η πίεσή του στο τελευταίο 20λεπτο έγινε ασφυκτική. Οι Πράσινοι δημιουργούσαν προϋποθέσεις από τα άκρα, όμως οι δύο στόπερ του Βόλου, Δημόπουλος και Τσίκα, ήταν πάντα εκεί που έπρεπε για να απομακρύνουν την μπάλα στα επικίνδυνα γυρίσματα των παικτών του Παναθηναϊκού από τα πλάγια. Στο 81’ ο Δημόπουλος έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή σε διαγώνιο πλασέ του Μακέντα και στο 92’ έγινε ήρωας για τον Βόλο. Ο Παναθηναίκός βγήκε στην κόντρα, με τον Μακέντα να γυρίζει την μπάλα στον Περέα. Αυτός πλάσαρε τον Μελίσσα, όμως και πάλι ο Δημόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή, με τον Μακέντα να σουτάρει ψηλά άουτ στην επανφορά!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Στέργιος Δημόπουλος κράτησε… μόνος του την ισοπαλία για τον Βόλο με καθοριστικές επεμβάσεις και κορυφαία αυτή του 92ου λεπτού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Βόλος του Χουάν Φεράντο. Τερματοφύλακας ο Μελίσσας, με δίδυμο στόπερ τους Δημόπουλο και Τσίκα, δεξί μπακ τον Ντεντάκη και αριστερό τον Φεράρι. Στον άξονα έπαιξαν οι Μαξ και Τσοκάνης, με τους Ζοάο, Τόρες και Μπαλογιάννη να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μουνίθ.

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με τετράδα στην άμυνα τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιο και Ινσούα. Οι Δώνης και Χατζηθεοδωρίδης αποτέλεσαν το δίδυμο του άξονα, δεξιά κινήθηκε ο Μπουζούκης, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης, ενώ ο Κολοβός κινήθηκε πίσω από τον σέντερ φορ, Μακέντα.

Η ΦΑΣΗ: Η απίθανη διπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού με Περέα και Μακέντα στο 92’

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Το πέναλτι, με το οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε «σήκωσε» πολλή συζήτηση, ενώ αντίστοιχα οι Πράσινοι φαίνεται να έχουν δίκιο που διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης, από την οποία προήλθε το πέναλτι του Βόλου.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Μελίσσας, Ντεντάκης, Τσίκα, Δημόπουλος, Φερράρι, Μαξ, Τσοκάνης, Τόρες, Ζοάο (85’ Λύρατζης), Μουνίθ, Μπαλογιάννης (63’ Τσαούσης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (76’ Μπεκ), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Νούνες), Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 0-1 του Χατζηγιοβάνη

Το 1-1 του Μουνίθ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags