Facebook Pixel Sportdog.gr | "Κηδεία" Μπαρτσελόνα σε Ίντερ, "δώρο" σε Ντόρτμουντ - Σοκ για Άγιαξ - Πέρασαν Λιόν, Τσέλσι (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2019-12-10 23:56:00

"Κηδεία" Μπαρτσελόνα σε Ίντερ, "δώρο" σε Ντόρτμουντ - Σοκ για Άγιαξ - Πέρασαν Λιόν, Τσέλσι (Vid)

Sportdog Team
"Κηδεία" Μπαρτσελόνα σε Ίντερ, "δώρο" σε Ντόρτμουντ - Σοκ για Άγιαξ - Πέρασαν Λιόν, Τσέλσι (Vid)

Βραδιά γεμάτη "θρίλερ" στο Champions League!
 

Champions League: "Έσπασαν καρδιές" στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής, αφού τα εισιτήρια της πρόκρισης στους τρεις ομίλους της βραδιάς παίχτηκαν μέχρι το φινάλε.

Η Ντόρτμουντ νίκησε 2-1 τη Σλάβια Πράγας και πήρε το... δώρο της Μπαρτσελόνα, που επικράτησε 2-1 της Ίντερ στο Μιλάνο και την πέταξε εκτός.

Η Βαλένθια άφησε έξω τον Άγιαξ με τεράστια νίκη (1-0) μέσα στην Ολλανδία και προκρίθηκε μαζί με την Τσέλσι, που νίκησε 2-1 τη Λιλ.

Η Λιόν προκρίθηκε αποσπώντας ισοπαλία 2-2 από τη Λειψία, ενώ η Ζενίτ έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, χάνοντας με 3-0 από τη Μπενφίκα.

Νωρίτερα, Λίβερπουλ και Νάπολι εξασφάλισαν την πρόκρισή τους από τον 5ο όμιλο με νίκες κόντρα σε Σάλτσμπουργκ (2-0) και Γκενκ (4-0).

Αναλυτικά:

6ος Όμιλος

Χάρη σε ένα γκολ του Σάντσο και ένα του Μπραντ, η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-1 της Σλάβια Πράγας, παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες στο φινάλε και δέχθηκε ασυκτική πίεση από την ομάδα  της Τσεχίας.

Οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την «αυτοκτονία» της Ίντερ, η οποία ηττήθηκε 2-1 από την αδιάφορη Μπαρτσελόνα μέσα στο Μιλάνο και αποκλείστηκε. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Πέρεθ, η Ίντερ ισοφάρισε με τον Λουκάκου, όμως η Μπαρτσελόνα πέτυχε το γκολ της νίκης με τον πιτσιρικά Φάτι στο 86’.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου:

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-2
(44’ Λουκάκου – 23’ Πέρεθ, 86’ Φάτι)

Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας 2-1
(10’ Σάντσο, 61’ Μπραντ – 43’ Σούτσεκ)

Η βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 14
2. Ντόρτμουντ 10
3. Ίντερ 7
4. Σλάβια Πράγας 2
 

7ος Όμιλος

Η Λειψία πήρε την πρώτη θέση και η Λιόν τη δεύτερη μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία με 2-2 στη Γαλλία. Η Λειψία προηγήθηκε με δύο πέναλτι, από Φόρσμπεργκ και Βέρνερ, όμως η Λιόν αντεπιτέθηκε. Μείωσε με τον Αουάρ και ο Ντεπάι σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης που αποδείχθηκε «χρυσό».

Η Λιόν ευνοήθηκε από το αποτέλεσμα του έτερου ματς, αφού η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου «συνέτριψε» με 3-0 τη Ζενίτ, πήρε την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League και άφησαν τους Ρώσους στην τέταρτη.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστική του 7ου ομίλου:

Λιόν-Λειψία 2-2
(Αουάρ 50’, Ντεπάι 82’ – Φόρσμπεργκ 9’, Βέρνερ 33’)

Μπενφίκα-Ζενίτ 3-0
(Τσέρβι 47’, Πίτσι 58’, Αζμούν αυτ. 79’)

Η βαθμολογία:

1. Λειψία 11
2. Λιόν 8
3. Μπενφίκα 7
4. Ζενίτ 7
 

8ος Όμιλος

Χάρη σε ένα γκολ του Ροντρίγκο, η Βαλένθια νίκησε τον Άγιαξ με 1-0 μέσα στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε ως πρώτη, αφήνοντας τον «Αίαντα» στην τρίτη θέση και το Europa League.

Ως δεύτερη πέρασε η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 2-1 της αδιάφορης Λιλ με σκόρερ τους Έιμπραχαμ και Αθπιλικουέτα.

Τα αποτελέσματατης 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου:

Άγιαξ – Βαλένθια 0-1
(24’ Ροντρίγκο)

Τσέλσι – Λιλ 2-1
(19’ Έιμπραχαμ, 35’ Αθπιλικουέτα – 78’ Ρεμί)

Η βαθμολογία:
1. Βαλένθια 11
2. Τσέλσι 11
3. Άγιαξ 10
4. Λιλ 1

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags