Facebook Pixel Ξάνθη - ΑΕΚ:
| 2019-12-14 21:52:00

Φιλήστε του το πόδι! Νίκη της ΑΕΚ με γκολάρα Γαλανόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φιλήστε του το πόδι! Νίκη της ΑΕΚ με γκολάρα Γαλανόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο ντεμπούτο του Καρέρα.

Ξάνθη - ΑΕΚ: 0-1

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε, έστω και δύσκολα, της Ξάνθης χάρη σε τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου που έπιασε μία άπιαστη σουτάρα και νίκησε τον Αμπάντ, ο οποίος είχε κατεβάσει ρολλά.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να παίξει ανοιχτά και να κυκλοφορήσει τη μπάλα στα καρέ της Ξάνθης και παρότι έκανε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, ειδικά σε μεταβιβάσεις, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. Η Ένωση με κινητήριο μοχλό τον Μάνταλο δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο με καλύτερες την ευκαιρία του αρχηγού της στο 13' και το σουτ του Λιβάγια στο 20'. Το πρώτο ημίχρονο δυστυχώς ήταν πολύ κακό σε ρυθμό, ο οποίος από το μισάωρο και μετά άρχισε να φθίνει περισσότερο.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι αντιμετώπισαν πρόβλημα ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν. Πέρα από ένα σουτ του Κρίστισιτς στο 46' οι παίκτες του Καρέρα αδυνατούσαν να φτιάξουν φάσεις στα καρέ της Ξάνθης, η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και έκανε την πρώτη της τελική στο 62' ύστερα από σουτ του Σόσα.

Ο Γόρδιος Δεσμός για την ΑΕΚ λύθηκε στο 84'. Ο Κρίσιτσιτς πάτησε για τον Ολιβέιρα, ο Σόσα τον έκοψε, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Γαλανόπουλος που με δεξί κεραυνό νίκησε τον Αμπάντ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα είχε κάνει την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Λιβάγια.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με το γκολ που πέτυχε με σουτ εκτός περιοχής καθόρισε το αποτέλεσμα. Οπότε ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Σε διάταξη 3-5-2 παρέταξε ο Μάσιμο Καρέρα την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο κόντρα στην Ξάνθη. Ο Ιταλός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Σιμόες και στην τριάδα της άμυνας τοποθέτησε τον Σβάρνα δίπλα στους Τσιγκρίνσκι-Οικονόμου. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας με τον Μπακάκη και τον Χουλτ να καλύπτουν τις δύο πλευρές δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ αποτέλεσαν ο Κρίστισιτς με τον Γαλανόπουλο. Δεκάρι έπαιξε ο Μάνταλος και στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Ολιβέιρα με τον Λιβάγια. Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Βέρντε το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1.

Ξάνθη (3-4-3): Αμπάντ, Στούργκεον, Φασίδης, Κοβάσεβιτς, Ντουρίσκοβιτς (73' Αμορίν), Μαλεζάς, Μπαριέντος (81' Τερκί), Λισγάρας (87' Εντουάρντο), Καρασαλίδης, Καμαρά, Σόσα

ΑΕΚ (3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Σβάρνας (80' Βέρντε), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια (88' Σιμόες), Ολιβέιρα (92' Γιακουμάκης)

Η ΦΑΣΗ Αυτή του 83' όταν ο Λιβάγια σούταρε με τον Αμπάντ να πραγματοποιεί φοβερή επέμβαση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 6' ένα φάουλ του Στούργκεον στον Οικονόμου ο Ζαχαριάδης έπρεπε να δώσει κάρτα. Δεν υπάρχει πέναλτι στο πέσιμο του Χουλτ στο 67'. Δικαίως πήρε πίσω την απόφασή του ο διαιτητής βλέποντας το VAR. Σωστή η δεύτερη κίτρινη του Φασίδη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ είναι τρίτη με 24 βαθμούς. Η Ξάνθη παραμένει έβδομη με 19.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags