Facebook Pixel Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ: Δεν πέφτει από την κορυφή - Τριάρα στο... ρελαντί ο ΠΑΟΚ - "Κέρδισε" Πέλκα και Άκπομ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-12-15 21:23:00

Δεν πέφτει από την κορυφή - Τριάρα στο... ρελαντί ο ΠΑΟΚ - "Κέρδισε" Πέλκα και Άκπομ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν πέφτει από την κορυφή - Τριάρα στο... ρελαντί ο ΠΑΟΚ - "Κέρδισε" Πέλκα και Άκπομ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού.

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην έδρα του Παναιτωλικού, καθώς πέρασε «σβηστός» από το Αγρίνιο με 3-0, χωρίς καν να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Τα γκολ της νίκης, που κρατά τον Δικέφαλο στην κορυφή ως ισόβαθμο στους 34 πόντους με τον Ολυμπιακό, πέτυχαν οι Πέλκας (7’), Λημνιός (66’) και Άκπομ (69’).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τόσο ο Πέλκας όσο και ο Άκπομ σκόραραν αμφότεροι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και δείχνουν ότι βρίσκουν ξανά τον καλό τους εαυτό.

Η ομάδα του Αμπέλ Φέρειρα έχει ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι την ερχόμενη αγωνιστική, αφού δοκιμάζεται στην έδρα του Πανιωνίου την προσεχή Πέμπτη (19/12).

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός έμεινε στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς και την Τετάρτη (18/12) παίζει εκτός έδρας με την Ξάνθη.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί ουσιαστικά στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ μετά από λάθος του Κνετ. Μόλις στο 7’ ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να μπλοκάρει έπειτα από παράλληλη σέντρα του Γιαννούλη στη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και «στρώθηκε» στον Πέλκα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Το γρήγορο έδιωξε κάθε άγχος από τους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεψαν στον Παναιτωλικό να τους απειλήσει.  Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πολλά ρίσκα και δεν ιδιαίτερες ευκαιρίες, όμως ήταν εμφανές ότι ένιωθε πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο και κρατούσε εύκολα το προβάδισμα. Στο 16’ ο Κνετ απέκρουσε το σουτ του Πέλκα, ενώ βρέθηκε σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τις προσπάθειες του Μαουρίσιο στο 31’ και του Βιεϊρίνια στο 45+2’.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, όμως αυτή τη φορά να ψάχνει πιο ενεργά ένα γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Κνετ είπε «όχι» στον Μίσιτς στο 47’, ενώ ο ίδιος παίκτης σούταρε ψηλά άουτ στο 59’.

Ο Δικέφαλος βρήκε τελικά το γκολ στο 66’ με σκόρερ τον Λημνιό. Ο Άκπομ έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα στον Έλληνα άσο, ο οποίος πέτυχε το 2-0 με κοντινή προβολή.

Στο 69’ ο Άκπομ μετατράπηκε από πασέρ σε σκόρερ, καθώς έγινε αποδέκτης φανταστική κάθετης μπαλιάς του Μίσιτς και με άψογο πλασέ νίκησε τον Κνετ σε τετ α τετ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιόζιπ Μίσιτς μπορεί να μην σκόραρε, όμως έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή και ήταν καθοριστικό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ενώ πιστώνεται (όπως και ο Μαουρίσιο) το γεγονός ότι ο Δικέφαλος κέρδισε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κνετ, με τετράδα στην άμυνα τους Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς και Λουσέρο, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Σιέστεντ και Ταχάρ, με τους Μιμίτο, Φυτόπουλο και Ντίας να πλαισιώνουν τον μοναδικό προωθημένο, Αριγίμπι.

Με 4-4-1-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκοβιτς, με δίδυμο στόπερ τους Ίνγκασον και Κρέσπο, δεξί μπακ τον Μάτος και αριστερό τον Γιαννούλη. Το δίδυμο του κέντρου αποτέλεσαν οι Μαουρίσιο και Μίσιτς, δεξιά κινήθηκε ο Λημνιός, αριστερά ο Βιεϊρίνια και ο Πέλκας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Η ΦΑΣΗ: Το γρήγορο γκολ του Πέλκα απελευθέρωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ, κάνοντας το ματς… τυπική διαδικασία, αφού ο Παναιτωλικός δεν είχε ούτε την ψυχολογία, αλλά ούτε και την ποιότητα να αντιδράσει.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Σανιά, Σιέστεντ (59’ Τσιγγάρας), Μαρσιάλ, Λουσέρο (25’ Λιάβας), Ταχάρ, Φυτόπουλος (46’ Μπαΐροβιτς), Μιμίτο, Ντίας, Αριγίμπι

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (79’ Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι (62’ Άκπομ)

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags