Facebook Pixel Σούπερ ανάλυση για τον Μάρκους Μπεργκ
| 2019-12-16 21:25:00

"Δέντρο που δεν κουνιέται ο Μπεργκ - Γιατί έδωσαν τόσα χρήματα; - Καλός για τον Ολυμπιακό..."

του Γιώργου Κτενά
"Δέντρο που δεν κουνιέται ο Μπεργκ - Γιατί έδωσαν τόσα χρήματα; - Καλός για τον Ολυμπιακό..."

"Μόνο βασικός στον ΠΑΟ - Παίζει μέχρι 35". Αποκαλύψεις στο sportdog!

Σούπερ ανάλυση για τον Μάρκους Μπεργκ και τη μέχρι στιγμής παρουσία του στα ρωσικά γήπεδα, με τη φανέλα της Κράσνονταρ, έκανε μέσω του sportdog o Μάκης Πορτούλας.

Βαθύς γνώστης τού ρωσικού ποδοσφαίρου, αποκάλυψε τον λόγο που αρχικά δεν είχε καλή παρουσία στην Κράσνονταρ αλλά και γιατί θα ήταν ευκολότερο να τον αποκτήσει το προσεχές καλοκαίρι το Τριφύλλι και όχι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

"Δέντρο που δεν κουνιέται"

"Στη Ρωσία είδαν δύο Μπεργκ και το λέω αυτό γιατί και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι στην αρχή ήταν δύσκολα. Πήγε στην ομάδα όταν είχε τελειώσει την προετοιμασία της και αυτό έπαιξε ρόλο. Ήταν βοήθεια για εκείνον ότι υπήρχαν Σουηδοί στην ομάδα, αλλά ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στην αρχή αν και μπήκε στα βαθιά αμέσως χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο πρωτάθλημα δεν έπαιζε αρχικά, θα έλεγα μάλιστα ότι όσο έπαιξε δεν κολλούσε πολύ με την ομάδα, σε σημείο να γίνει ντόρος με τη δήλωση του Βλαντιμίρ Μπιστρόφ (πρώην διεθνή Ρώσου ποδοσφαιριστή) που είχε βάλει τη φωτογραφία ενός ελάτου στα social media και είχα γράψει από κάτω Μπεργκ. Θέλοντας να πει ότι δεν κουνιέται, δεν κάνει κινήσεις, τίποτα. Αυτό όμως άλλαξε σταδιακά, κυρίως από τα τέλη Σεπτέμβρη, που ο Μπεργκ άρχισε να σκοράρει. Τώρα, στο πρωτάθλημα, έχει 4 γκολ σε 14 συμμετοχές, από τις οποίες στις ήταν 7 βασικός. Πέτυχε δύο μαζεμένα γκολ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άλλαξε η ψυχολογία του. Άρχισε να παίζει καλύτερα, σε βαθμό που η ίδια η ομάδα του τον υπερασπίστηκε όταν έφτασε τα 5 γκολ (4 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη)", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο Μ. Πορτούλας και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Έγραψε στο twitter η Κράσνονταρ όταν ο Μπεργκ έφτασε τα 5 γκολ σε 19 εμφανίσεις, ότι τόσα είχε πετύχει ο Μπιστρόφ σε 50 τόσα παιχνίδια. Μάλιστα, όταν είχαν ρωτήσει τον Μπεργκ για την κριτική που είχε δεχτεί, είχε απαντήσει ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ένας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, όπως ο Μπιστρόφ, ότι δεν μπορούν τα πράγματα να πηγαίνουν πάντα καλά. Αλλά και ότι δεν είναι άσχημα τα τρία γκολ (τόσα είχε πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μπεργκ) για ένα δέντρο! Στην πορεία μπήκε καλύτερα στο κλίμα της ομάδας. Ο προπονητής του, που είναι μόλις 3 χρόνια μεγαλύτερός του, τον είχε επαινέσει πολύ γιατί ήταν πολύ φιλότιμος, έκανε αμυντική δουλειά στην ομάδα κ.λπ. Το μεγάλο κίνητρο για τον Μπεργκ ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ και απογοητεύτηκε όταν δεν τα κατάφεραν να βρεθούν στους ομίλους. Το Κράσνονταρ, πάντως, είναι πόλη με καλό καιρό, στα νότια της χώρας. Θεωρώ ότι ο Μπεργκ μετά την Ελλάδα και τα Εμιράτα, βρήκε κλίμα που ήταν όπως το είχε συνηθίσει στα αμέσως προηγούμενα ποδοσφαιρικά του χρόνια".

"Γιατί έδωσαν τόσα χρήματα;"

Γιατί δεν αξιοποιήθηκε περισσότερο από την Κράσνονταρ;

"Πρόκειται για περίπτωση ομάδας που παίζει καλό επιθετικό ποδόσφαιρο, κυρίως έπαιζε μπροστά με τον Άρι, που είναι κινητικός και με μέτριο ύψος επιθετικός, σε σύστημα 4-3-3. Ο Μπεργκ ήταν διαφορετική πρόταση σε αυτό που είχε συνηθίσει η ομάδα. Τον έβαλε μαζί με τον Άρι στην 11άδα ο προπονητής, αλλά ευρύτερα δεν είναι ομάδα που θα παίξει με τον κλασικό φορ η Κράσνονταρ. Τα πράγματα άλλαξαν από τα τέλη Σεπτέμβρη και μετά, που άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Και κάπως βελτίωσε την εικόνα του στη Ρωσία, γιατί πολλοί είχαν απορία γιατί έδωσε τόσα χρήματα για να τον αποκτήσει".

Το ρεπορτάζ από την Ελλάδα αναφέρει ότι θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του ακόμα και τον προσεχή Γενάρη. Είναι εφικτό να φύγει τώρα από την ομάδα;

"Θεωρώ ότι αν ήταν να φύγει, θα ήταν πιο λογικό αυτό να συμβεί το καλοκαίρι παρά τώρα. Αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι έχουν μείνει μόνο 11 ματς στο πρωτάθλημα. Τώρα είμαστε σε τρίμηνη χειμερινή διακοπή και η Κράσνονταρ έχει στόχο την έξοδο στους ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Οι υποχρεώσεις τής ομάδας του αφορούν μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, καθώς έχει αποκλειστεί από Κύπελλο και Ευρώπη. Έχει μεγάλο συμβόλαιο, έχει μια κάποια ηλικία για να ελπίζουν ότι θα τον ζητούσε κάποιος με μεταγραφή. Η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν μπορούν να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του, αλλά το συμβόλαιο που του είχαν προσφέρει έδειχνε ότι δεν θα τον άφηναν να φύγει εύκολα".

"Όταν τον ήθελε ο Ολυμπιακός ήταν καλός;"

Με βάση όσα βλέπεις στη Ρωσία θεωρείς ότι μπορεί να έρθει στον Παναθηναϊκό και να κάνει ξανά τη διαφορά;

"Δεν ξέρω ακριβώς την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Αλλά είναι άλλο το επίπεδο στο ρωσικό πρωτάθλημα, ο ίδιος ο Μπεργκ έλεγε ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο στη Ρωσία. Έτσι όπως τον είδα, τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει, θα μπορούσε να ήταν όπως τον είχαμε δει πριν από μερικά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να είναι περίπτωση που θα βοηθούσε πολύ την ομάδα. Δεν έδειξε στη Ρωσία έναν παίκτη τελειωμένο, που τα έχει παρατήσει. Δεν είναι και η φύση του τέτοια. Ο προπονητής του τον επαίνεσε και για την αμυντική δουλειά του, βοηθούσε παντού, επειδή είδε ότι χρειαζόταν να το κάνει. Και στην Ελλάδα φυσικά θα μπορούσε να δώσει πράγματα στον Παναθηναϊκό, δεν είναι τυχαίο που τον ήθελε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να πούμε λίγους μήνες μετά ότι ξαφνικά είναι κακός παίκτης. Είχε προβλήματα προσαρμογής στην αρχή, δεν ήταν και το στιλ του εκείνο που θα ταίριαζε στη Κράσνονταρ. Παρόλα αυτά έβαλε γκολ".

Στον Παναθηναϊκό, είτε έρθει τώρα είτε το προσεχές καλοκαίρι, θα βρει και τον Μακέντα. Θεωρείς ότι δύο επιθετικοί ίδιου στιλ μπορούν να συνυπάρξουν στο Τριφύλλι;

"Η αλήθεια είναι ότι όταν φτιάχνεις ένα ρόστερ, θέλεις να είναι πολυδιάστατο και να έχει διαφορετικές εναλλακτικές. Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν δύσκολη η συνύπαρξη, δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα. Ο Μπεργκ στην Ελλάδα δεν θα αρκεστεί σε ρόλο βοηθητικό, ημι-βασικού αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έτσι. Στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, που μέχρι στιγμής έχει 19 αγωνιστικές, έπαιξε ως βασικός μόλις σε 7 παιχνίδια και σε άλλα 7 παιχνίδια μπήκε αλλαγή. Δεν φάνηκε να είχε πρόβλημα με αυτό. Στον Παναθηναϊκό, όμως, δεν θα επιστρέψει για να έχει αυτόν τον ρόλο".

"Παίζει άνετα μέχρι τα 35"

Τέλος, θέλω να μου πεις με βάση την εμπειρία που έχεις από την παρουσία του στη Ρωσία, αν μπορεί να βρεθεί στο τοπ επίπεδο που τον ξέρουμε μέχρι τα 35, καθώς ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να του προσφέρει διετές συμβόλαιο.

"Το πιστεύω ότι μπορεί να παίζει μέχρι τα 35 του, είναι παίκτης που προσέχει τον εαυτό του. Είχε δηλώσει, μάλιστα, όταν είχε έρθει στη Ρωσία ότι ή στο σπίτι θα βρίσκεται με την οικογένειά του ή στο προπονητικό κέντρο της Κράσνονταρ. Είναι Σκανδιναβός, άρα έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Αλλά στα 33 του χρόνια όσο κι αν έχουν δυναμώσει οι άλλες ομάδες, σαφώς μπορεί να παίξει άνετα για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, αν δεν έχει τραυματισμούς. Θεωρώ ότι θα ήταν καλή περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ξένος για τον Παναθηναϊκό, έχει παίξει εκεί, οπότε είναι ακόμα πιο εύκολο να πάει σε ομάδα που την έχει γνωρίσει και ξέρει τα κατατόπια και τους ρυθμούς της. Θα ήταν καλή περίπτωση νομίζω για τον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός στον Ολυμπιακό ενόψει Άρσεναλ - "Σκάνε" μεταγραφάρες - Αντι-Γκιλιέρμε και κορυφαίος στόπερ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags