Facebook Pixel ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Όρθιος στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός - "Χρυσός" βαθμός με δέκα παίκτες κόντρα στον ΟΦΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-12-18 19:09:00

Όρθιος στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός - "Χρυσός" βαθμός με δέκα παίκτες κόντρα στον ΟΦΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Όρθιος στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός - "Χρυσός" βαθμός με δέκα παίκτες κόντρα στον ΟΦΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γλίτωσαν την ήττα στο φινάλε οι Πράσινοι (1-1).

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Ηράκλειο με ισοπαλία 1-1 κόντρα στον ΟΦΗ, παρά το γεγονός ότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 70' λόγω αποβολής του Σένκεφελντ.

Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Φιγκεϊρέδο στο 67' κόντρα στη ροή του αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, ωστόσο, βρήκε την απάντηση ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 με πέναλτι του Μακέντα στο 84'.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα "βόλεψε" και τις δύο ομάδες, με τον ΟΦΗ να παραμένει τέταρτος στη βαθμολογία με 23 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό να διατηρείται στην πέμπτη θέση με 21 πόντους.

Οι Κρητικοί δοκιμάζονται στην έδρα του Παναιτωλικού την Κυριακή (22/12), με τους Πράσινους να υποδέχονται τον Άρη την ίδια μέρα.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας, ενώ ο ΟΦΗ μπορεί να μην κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του, αλλά έγινε επικίνδυνος «χτυπώντας» στην κόντρα.

Καθαρή ευκαιρία δεν σημειώθηκε στα πρώτα λεπτά, με τον Φιγκεϊρέδο να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου και να έχει δύο καλές προσπάθειες (6’ και 11’), που έφυγαν άουτ δίχως να προβληματίσουν τον Διούδη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς άνηκε στον Παναθηναϊκό, όταν ο Μπουζούκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από εξαιρετική μπαλιά του Χατζηγιοβάνη στο 19’, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Σωτηρίου σε τετ α τετ.   

Στο 28’ ο Μακέντα σκόραρε σε τετ α τετ έπειτα από κάθετη πάσα του Μπουζούκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε μια πολύ οριακή φάση. Στο 34’ το δυνατό σουτ του Κοροβέση για τον ΟΦΗ κόντραρε σε σώμα αμυντικού, ενώ στο 36’ ο Μακέντα έκανε ωραία ατομική ενέργεια, αλλά «χλιαρό» σουτ στην αγκαλιά του Σωτηρίου. Στο 42’ ήταν η σειρά του ΟΦΗ να δει γκολ του να ακυρώνεται, με τον Φιγκεϊρέδο να σκοράρει σε τετ α τετ αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, σε μια επίσης οριακή φάση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έφτασε κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Στο 47’ ο Σωτηρίου έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Μπουζούκη, ενώ στο 52’ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ ήταν σε ετοιμότητα για να μπλοκάρει το σουτ του Ινσούα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Οι Πράσινοι «άγγιξαν» το γκολ στο 60’, με τον Δώνη να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ!

Παρά την υπεροχή του Παναθηναϊκού, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που βρήκε το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 67’ ο Τσιλιανίδης έκανε παράλληλα μπαλιά προς την περιοχή, ο Στάικος άφησε πανέξυπνα την μπάλα να περάσει για τον Φιγκεϊρέδο και αυτός «εκτέλεσε» τον Διούδη με δυνατό σουτ στην κίνηση, κάνοντας το 1-0!

Σα να μην έφτανε το γκολ του ΟΦΗ, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό στο 70’, καθώς ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Στάικο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Στο 81’ ο Δώνης πέρασε στο ματς τον Ζαχίντ και ο Νορβηγός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Στο 83’ ο Κουρμπέλης έκλεψε και πάσαρε στον Ζαχίντ, που βρήκε τον Δώνη με πανέξυπνη πάσα. Αυτό ανατράπηκε από τον Κουτρουμπή με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και τον Μακέντα να ευστοχεί στην εκτέλεση για το 1-1 στο 84’.

Στο 87’ ο Κουρμπέλης λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς… τούμπα, όμως εκτέλεσε άσχημα από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γκιάς Ζαχίντ έμεινε στον πάγκο, αφού ο Δώνης προτίμησε να ξεκινήσει τον Περέα, αλλά όταν μπήκε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ισοφάριση του Παναθηναϊκού με μια εξαιρετική πάσα που φανέρωσε την ποιότητά του.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1. Ο Σωτηρίου κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Γιαννούλη και Κοροβέση, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Σακόρ και Νέιρα, με την τριάδα Τσιλιανίδη, Βαζ και Σόουζα να πλαισιώνει τον μοναδικό προωθημένο, Φιγκεϊρέδο.

Με 4-4-2 κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης. Τεραμτοφύλακας ο Διούδης, με αμυντικό δίδυμο τους Νούνες και Σένκεφελντ, δεξί μπακ τον Γιόχανσον και αριστερό τον Ινσούα. Κουρμπέλης και Δώνης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη στα άκρα της μεσαίας γραμμής, και τους Περέα-Μακέντα αποτέλεσαν το δίδυμο της επίθεσης.

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη ευκαιρία του Κουρμπέλη, ο οποίος θα μπορούσε να έχει πετύχει μια απίστευτη ανατροπή για τον Παναθηναϊκό στο 87’.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Τα γκολ του Μακέντα και του Φιγκεϊρέδο που ακυρώθηκαν ήταν απίστευτα οριακά, σε βαθμό που δύσκολα… βγάζει κανείς άκρη ακόμα και από τα ριπλέι. Όσο για την αποβολή του Σένκεφελεντ και πέναλτι του Παναθηναϊκού, ο διαιτητής Ευαγγέλου φάινεται πως έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Φιγκεϊρέδο στο 67'

Η αποβολή του Σένκεφελντ στο 70'

To 1-1 του Μακέντα στο 84'
 

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Σόουζα (65’ Στάικος), Τσιλιανίδης, Βαζ (90+1' Ντίνας), Φιγκειρέδο (81’ Μάνος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Μακέντα (87' Κολοβέτσιος)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags