Facebook Pixel ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: 2-1
| 2019-12-18 21:28:00

Μας έβγαλε την πίστη! Νίκη της ΑΕΚ μετά από θρίλερ, ήρωας ο Τσιντώτας

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μας έβγαλε την πίστη! Νίκη της ΑΕΚ μετά από θρίλερ, ήρωας ο Τσιντώτας

Η Ένωση επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης.

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: 2-1

Αγχώθηκε αλλά νίκησε η ΑΕΚ τον Αστέρα Τρίπολης, αν και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης της 15ης αγωνιστικής έπαιξε με τη φωτιά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, η οποία κέρδισε πέναλτι στο 5', με τον Μάνταλο να ευστοχεί από τα 11 βήματα. Στη συνέχεια η Ένωση έδωσε πολύ χώρο, ο Αστέρας ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε ψηλά την άμυνα της, η οποία είχε καλή συγκέντρωση και δεν απείληθηκε ιδιαίτερα. Στο 19' οι Αρκάδες έγιναν απειλητικοί, με τον Μπαράλες να σπάει στον Φερνάντεθ, ο οποίος σούταρε, αλλά η προσπάθεια του βρήκε στον πεσμένο Μπακάκη και κατέληξε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα κινητικοί με Λουίς και Μαρκ Φερνάντεθ αλλά δεν κατάφεραν να στήσουν ευκαιρίες που θα οδηγούσαν στην ισοφάριση. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 44' με το μακρινό σουτ του Μάνταλου, το οποίο πέρασε για λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ σημείωσε γρήγορα το 2-0 και καθάρισε το παιχνίδι. Αυτό σημειώθηκε στο 46' όταν ο Κρίστισιτς με εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας βρηκε τον Παουλίνιο που έκανε παράλληλο γύρισμα με τον Λιβάγια να σκοράρει με προβολή. Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό με τον Αστέρα να μην παραδίδεται και να προσπαθεί να μειώσει. Ο Μπαράλες έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 59' αφού μπερδεύτηκε με τον Μαρκ Φερνάντεθ και ένα λεπτό αργότερα, ο Παπαδόπουλος έκανε σημαντική επέμβαση σε γυριστό σουτ του Ολιβέιρα, ο οποίος είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 77'.

Ένα λεπτό αργότερα οι Αρκάδες βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν με τον Λουίς Φερνάντεθ και από εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ακόμα περισσότερο. Η ΑΕΚ στάθηκε και άτυχη καθώς τραυματίστηκε ο Μπάρκας και στο 82' τον αντικατέστησε ο Τσιντώντας χωρίς να έχει προθερμανθεί. Μάλιστα ο τερματοφύλακας της Ένωσης κράτησε το μηδέν με την επέμβαση του στο 88'. Όπως καταλαβαίνετε το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, έγινε θρίλερ και τα 7 λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν μαρτυρικά για τους οπαδούς 12.126 Ενωσίτες που βρήκαν τον δρόμο προς το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης. Τουλάχιστον έφυγαν χαρούμενοι με τη νίκη της ομάδας τους με το 2-1 να παραμένει τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Μπήκε κρύος και έκανε την απόκρουση του αγώνα! Ο λόγος για τον Παναγιώτη Τσιντώτα που έκανε απίστευτη επέμβαση στο 88' σε κεφαλιά του Ιγκλέσιας.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με συνταγή Ξάνθης με τη διαφορά, ότι στο κέντρο της άμυνας επιλέχτηκε ο Μπακάκης αντί του Σβάρνα με αποτέλεσμα τη δεξιά πλευρά να καλύψει ο Παουλίνιο και στα αριστερά αγωνίστηκε ο Λόπες, παρέταξε την ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Μάσιμο Καρέρα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρχαν διαφοροποιήσει. Μετά το 1-0 και την άνοδο του Αστέρα το 3-5-2 έγινε 4-2-3-1 με τον Μπακάκη σε ρόλο αριστερού μπακ.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα, 3-5-2): Μπάρκας (82' Τσιντώτας) - Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης - Παουλίνιο, Γαλανόπουλος (56' Γαλανόπουλος), Κρίστισιτς, Λόπες (70' Βέρντε), Μάνταλος - Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης (Mίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (80' Ιγκλέσιας), Μπόρχα Φερνάντεθ (56' Σίτο), Λουίς Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (69' Βλάχος), Μπαράλες.

Η ΦΑΣΗ Το 2-1 από τον Λουίς Φερνάντεθ. Ο παίκτης του Αστέρα χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ και με ωραίο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μπάρκα για το 2-1.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ήταν σωστή η υπόδειξη πέναλτι στο 6'. Ο Φωτιάδης βέβαια έπρεπε να δει το VAR για να δείξει την άσπρη βούλα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ παραμένει τρίτη με 27 βαθμούς. Ο Αστέρας παρέμεινε δωδέκατος με 12.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags