Facebook Pixel Αυτόν θέλει για στόπερ στην ΑΕΚ ο Ίβιτς!
| 2019-12-21 13:30:00

"Χτυπιέται" ο Ίβιτς μετά το... ΣΟΚ - Ανατροπή στο πλάνο, τρέχει για νέα μεταγραφή - Αυτόν φέρνει!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Χτυπιέται" ο Ίβιτς μετά το... ΣΟΚ - Ανατροπή στο πλάνο, τρέχει για νέα μεταγραφή - Αυτόν φέρνει!

Τραβάνε τα μαλλιά τους στην ΑΕΚ. Ποιος τα... τίναξε όλα στον αέρα;

Χειρότερο timing για την ΑΕΚ δεν μπορούσε να υπάρξει αναφορικά με τον τραυματισμό του Κώστα Γαλανόπουλου. Όχι πως ένας τραυματισμός έχει… καλό timing, αλλά ειδικά τη δεδομένη στιγμή ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί. 

Κυρίως γιατί ο "Γαλανό" έδειχνε -επιτέλους- τη δυναμική που καιρό περιμένουν στην Ενωση, έχοντας εξελιχθεί σε αδιαμφισβήτητο βασικό και στην κορυφή των επιλογών του Μάσιμο Καρέρα για το κέντρο των "κιτρινόμαυρων".

Παράλληλα, υπήρχαν και οι ελπίδες πως αυτή του η αγωνιστική άνοδος θα βοηθούσε την αγοραστική του αξία και θα τον έφερνε ξανά και για τα καλά στις λίστες αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων (με ορίζοντα καλοκαιριού όμως, όχι άμεσης πώλησης). 

Πλέον, με τον διεθνή μέσο να υποβάλλεται σε επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος στον αστράγαλο, τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Στην ΑΕΚ μπορεί να λένε για επίσημο χρονοδιάγραμμα επιστροφής του στα γήπεδα που θα διαρκέσει 1,5 μήνα, γνωρίζουν όμως (και αυτό είναι που τους ανησυχεί περισσότερο) πως ο Γαλανόπουλος, βάσει προηγούμενων ανάλογων καταστάσεων, δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεπερνάει γρήγορα τους τραυματισμούς του.

Εύλογα λοιπόν θεωρούν πως το διάστημα της απουσίας του θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν και ακόμη και αυτός ο 1,5 μήνας είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, ειδικά από την στιγμή που συμπίπτει με τον πολύ απαιτητικό βάσει προγράμματος Ιανουάριο. 

Κατά συνέπεια, αλλάζουν και οι μεταγραφικές προτεραιότητες της Ένωσης. Δεδομένα, ως το ερχόμενο καλοκαίρι η ΑΕΚ θα έχει αλλάξει τουλάχιστον το 50% της τετράδας των στόπερ, με τον Καρέρα να αποδέχεται την εισήγηση του Ιβιτς για μια τουλάχιστον προσθήκη κεντρικού αμυντικού τον Ιανουάριο. Εξ ου άλλωστε και η στόχευση στον Φέντε Μπάρμπα. 

Το πρόβλημα όμως στη μεσαία γραμμή είναι ακόμη πιο πιεστικό. Αριθμητικά. Στόπερ η ΑΕΚ, έστω και αν δεν υπολογίζονται όλοι μακροπρόθεσμα, διαθέτει τώρα 4+1 (Μπακάκης). Κεντρικούς μέσους όμως, πλέον, μόνο δύο. Τον ανεβασμένο τελευταία Κρστίτσιτς και τον Σιμόες, ο οποίος δεν συγκεντρώνει και την… εκτίμηση (για να το θέσουμε κομψά) του νέου προπονητή. Σιμάο και Ζεράλδες περιμένουν τα εισιτήρια για να φύγουν, ο Σαμπανάτζοβιτς εμφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα για το rotation τη δεδομένη στιγμή, οπότε μια προσθήκη κρίνεται πλέον επιβεβλημένη μετά και τον τραυματισμό του "Γαλανό" και μετατρέπεται σε βασική προτεραιότητα εν όψει Ιανουαρίου για τους "κιτρινόμαυρους". 

Οσο για τα χαρακτηριστικά του "στόχου"; Αυτά ακριβώς που προσφέρει στην Ένωση ο Γαλανόπουλος, με την στόχευση του Ίβιτς να αποκτηθεί ο εκλεκτός (όποιος και αν είναι) με τη μορφή δανεισμού με option αγοράς (χωρίς πάντως το συγκεκριμένο να είναι απαραίτητο…) το καλοκαίρι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κλείδωσε: Aυτόν φέρνει ο Ίβιτς στην ΑΕΚ τον Γενάρη - Έρχεται για να λύσει το πρόβλημα στην άμυνα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags