Ολοένα και περισσότερο ξεκαθαρίζει το τοπίο εν όψει της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου στο ΠΑΟΚ. Οχι πλέον σε επίπεδο ρεπορτάζ ή σεναρίων, αλλά επίσημων τοποθετήσεων και σχετικών διαρροών. Ξεκίνησε άλλωστε το σχετικό γαϊτανάκι από τις δηλώσεις του Μάριο Μπράνκο μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πορτογάλος τεχνικός επιβεβαίωσε αυτό που… μήνες το sportdog έχει καταγράψει.

Πως το βασικό ζητούμενο είναι η περιστολή του μπάτζετ και του ρόστερ, με τα απαιτούμενα «κοψίματα» και διακοπές συμβολαίων των πλεοναζόντων (βάσει χρόνου συμμετοχής και ρόλου) ποδοσφαιριστών. Και από εκεί και πέρα, σιγά σιγά, μέσω τοποθετήσεων και διαρροών, ξεκαθαρίζεται και το υπόλοιπο περίγραμμα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πουλήσει και τουλάχιστον μια πώληση θα κάνει. Περισσότερες πιθανότητες έχει φυσικά ο Γιαννούλης, για τον οποίο υπάρχει άλλωστε και το μεγαλύτερο και εκπεφρασμένο ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο ενίσχυσης, αν προκύψει η (λογική) πώληση του διεθνή αριστερού μπακ, ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για αντικαταστάτη του, με τον Ινσούα να παραμένει πολύ ψηλά στην σχετική αξιολόγηση των ανθρώπων του «δικεφάλου».

Και, ως προς το «μπάλωμα» των… τρυπών του ρόστερ, αυτό που αναζητείται είναι ένας εξτρέμ που θα πλαισιώσει τους υπάρχοντες και μια τρίτη επιλογή στην κορυφή της επίθεσης, διαφορετικών χαρακτηριστικών από τους Ακπομ και Σβιντέρσκι. Κοινός τόπος και των δύο; Πως δεν θα παρεκκλίνουν της μεταγραφικής λογικής που έχουν υιοθετήσει οι πρωταθλητές εδώ και έναν χρόνο. Θα πρόκειται δηλαδή για νεαρούς ποδοσφαιριστές, με προοπτική, δυνατότητα εξέλιξης και μεταπωλητική αξία. 

Και επίσης, θα πρόκειται για (αυτονόητα) φτηνές περιπτώσεις. Η, για να το θέσουμε ακριβέστερα, απολύτως εναρμονισμένες με ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για τον «δικέφαλο» λόγω του Financial Fair Play. Και σε αυτό το πλαίσιο – το έχουμε γράψει στο sportdog από την πρώτη στιγμή, το επαναλαμβάνουμε αφού το σχετικό, αβάσιμο σενάριο, συντηρείται – δεν μπορεί να περιλαμβάνεται, κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, η λύση Πρίγιοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ετοιμάζει ο... τρελός Σαββίδης για να πάρει πρωτάθλημα - "Τρέμουν" στο λιμάνι αυτή την επιστροφή!