Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ανατροπή πλάνου – Αυτός χαλάει τη σίγουρη μεταγραφή – Τιμή... σοκ για Μεριά!
| 2019-12-27 20:14:00

Ανατροπή πλάνου στον Ολυμπιακό – Αυτός χαλάει τη σίγουρη μεταγραφή – Τιμή... σοκ για Μεριά!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανατροπή πλάνου στον Ολυμπιακό – Αυτός χαλάει τη σίγουρη μεταγραφή – Τιμή... σοκ για Μεριά!

Πώς ο Μαρτίνς θα τα φέρει όλα τούμπα τον Γενάρη.
 

Την ώρα που το -προγραμματισμένο για τις 5 Ιανουαρίου- ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό βρίσκεται στον… αέρα λόγω της αποχής των διαιτητών, ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά, η οποία θα είναι ιδιαιτέρως απαιτητική για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, οι Πειραιώτες είναι μέσα σε τρεις διοργανώσεις και έχουν μπροστά τους τη μεγάλη πρόκληση της Άρσεναλ τον Φεβρουάριο.

Μπορεί οι φήμες περί επικείμενης μεταγραφικής ενίσχυσης να έχουν «φουντώσει», ωστόσο ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν «καίγεται» για προσθήκες στον επιθετικό τομέα, από τη στιγμή που υπολογίζει τις επιστροφές του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του Κώστα Φορτούνη ως μεταγραφές.

Αντιθέτως, το μεγάλο πρόβλημα των Πειραιωτών, που ίσως χρειαστεί μεταγραφή για να επιλυθεί, έγκειται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ο Μαρτίνς περιμένει πώς και πώς την επιστροφή του Παπ Αμπού Σισέ, αφού οι προβληματικές εμφανίσεις του Γιασίν Μεριά έχουν κοστίσει στην ομάδα. Ως αποτέλεσμα, ο Τυνήσιος, που δείχνει ψυχολογικά επηρεασμένος από τις «γκάφες» του, έχει περιοριστεί σε ρόλο τριτο-τέταρτου στόπερ ιεραρχικά, με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ουσεϊνού Μπα να παίρνουν τη θέση του δίπλα στον Ρούμπεν Σεμέδο στα τελευταία ματς.

Ο Σισέ υπολογίζεται πως θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στα μέσα Ιανουαρίου και οι Ερυθρόλευκοι ελπίζουν πως η επαναδραστηριοποίησή του θα βοηθήσει στο να βρεθεί η απαραίτητη σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο Σενεγαλέζος βρίσκεται στα «πιτς» από τα μέσα Σεπτεμβρίου, η κατάσταση στην οποία θα επιστρέψει αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό. Ουσιαστικά ο βαθμός ετοιμότητας του Αφρικανού θα κρίνει το αν οι Πειραιώτες θα κινηθούν για την απόκτηση «ενδεκαδάτου» στόπερ, μιας και πρόκειται για μείζον αγωνιστικό θέμα που δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη ενόψει Άρσεναλ.

Όσο για τον Μεριά; Τα σενάρια σχετικά με το μέλλον του δίνουν και παίρνουν, όμως τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Και αυτό γιατί μπορεί ο Ολυμπιακός να μην είναι αρνητικός σε ενδεχόμενη πώληση του Τυνήσιου, αλλά δεν πρόκειται να τον δώσει για… ψίχουλα. Οι Ερυθρόλευκοι προσδοκούν ένα σημαντικό ποσό για την παραχώρηση του διεθνούς στόπερ, με τα σχετικά ρεπορτάζ να αναφέρουν πως δεν το συζητούν για πώληση με λιγότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο "τελειωμένος"; Ρεπορτάζ-έκπληξη - Τι είπε ο πρόεδρος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags