Superleague: Με κλειδί την είσοδο του Βέρντε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει με 3-1 τη νίκη επί του Παναιτωλικού, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Λιβάγια ήταν ο σκόρερ των δυο πρώτων τερμάτων για την Ένωση και ο Βέρντε έγραψε το 3-1. Για τους φιλοξενούμενους ο Ντίας ήταν εκείνος που κατάφερε να ισοφαρίσει το τέρμα του Κροάτη επιθετικού της ΑΕΚ και να στείλει τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο Καρέρα επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Πέτρο Μάνταλο στον πάγκο ενόψει και του δύσκολου προγράμματος που έρχεται για την Ένωση και τον Ανέλ Σαμπανάζοβιτς να κάνει το ντεμπούτο με τα Κιτρινόμαυρα.

Από την άλλη μεριά ο Χάβος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρα, Τζανακάκη, Ταχάρ, Σανιά, Ντίας, Λιάβα, Σίεστεντ, Μπαΐροβιτς, και στο 37 αναγκάστηκε να κάνει μια αλλαγή με τον Λιάβα να αποχωρεί, καθώς τραυματίστηκε σε μια φάση με τον Γιακουμάκη και τον Μιμίτο να μπαίνει στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που με το καλημέρα είχε φάση στο ματς, με τον Ντέλετιτς μόλις στο 2’ λεπτό του αγώνα. Ο Σέρβος έκλεψε την μπάλα από τον Γιοβάνοβιτς και έκανε το σουτ, που το σταμάτησε όμως ο Κνετ.

Στη συνέχεια η Ένωση συνέχισε να πιέζει αλλά δεν έβρισκε τρόπο για να απειλήσει εκ νέου τα καρέ του Παναιτωλικού. Στο 12’ οι Κιτρινόμαυροι είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Λιβάγια να βγάζει στον Ντέλετιτς αλλά η μπαλιά του Κροάτη ήταν αρκετά δυνατή.

Στο 23’ ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη τελική του στο παιχνίδι με τον Ντίας να πραγματοποιεί ένα αδύναμο σουτ, που ήταν εύκολη δουλειά για τον Μπάρκα.

Στο επόμενο λεπτό ο Σαμπανάζοβιτς ανετράπη στην περιοχή, ο διαιτητής αρχικά έδειξε παίζεται, όμως συμβουλεύτηκε το VAR και δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ. Ο Λιβάγια ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, γράφοντας το 1-0.

Στο 35’ το ματς διακόπηκε γιατί ο Λιάβας τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μιμίτο να περνάει στη θέση του.

Οι Αγρινιώτες κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με τον Ντίας στο 42’. Ο Ταχάρ έκανε τη σέντρα στην περιοχή της Ένωσης, η μπάλα πέρασε και ο Ντίας νίκησε τον Μπάρκα.

Στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Κέβιν που βρέθηκε μόνος στην περιοχή της ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει με σουτ στην κίνηση τον Βασίλη Μπάρκα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάσιμο Καρέρα έκανε δυο αλλαγές. Ο Σιμόες πέρασε στη θέση του Σαμπανάζοβιτς και ο Βέρντε στη θέση του Βέρντε. Ο Ιταλός με την είσοδο του στο παιχνίδι απείλησε μ΄ ένα μακρινό σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Κνετ.

Ο Μάρκο Λιβάγια «χτύπησε» ξανά για την Ένωση και στο 56’ έβαλε μπροστά την ΑΕΚ. Ο Κροάτης πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Βέρντε και έγραψε το 2-1.

Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα συνέχισαν να πιέζουν και να κυνηγάνε ακόμα ένα γκολ, με τον Βέρντε να είναι καθοριστικός μέσα στο παιχνίδι. Ο Λιβάγια μ’ ένα σέντρα-σουτ απείλησε ξανά τον Παναιτωλικό αλλά ο Κνετ έδιωξε δύσκολα και ο λίγο αργότερα ο Γιακουμάκης μετά από κόρνερ του Βέρντε πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 70’ και πάλι ο Σιμόες με μια κεφαλιά απείλησε εκ νέου την εστία του Κνετ. Η πρώτη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 74’ μετά από επικίνδυνο κόρνερ η μπάλα πέρασε από τον Μπαΐροβιτς, αλλά εκείνος αιφνιδιάστηκε και δεν την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 79΄οι γηπεδούχοι ζήτησαν νέο πέναλτι για ανατροπή του Λιβάγια από τον Γιοβάνοβιτς και ο Τάσης, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, είδε τη φάση και έδωσε πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 3-1 για τους Κιτρινόμαυρους.

O Μάνταλος πέρασε στη θέση του Αλμπάνη στο 84' και στο 92' ο Βέρντε σκόραρε ξανά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Οικονόμου, Χουλτ, Κρίστιτσιτς, Σαμπανάτζοβιτς, Ντέλετιτς, Λιβάγια, Αλμπάνης, Γιακουμάκης

Παναιτωλικός: Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρας, Τζανακάκης, Ταχάρ, Σανιά, Ντίας, Λιάβας, Σίεστεντ, Μπαΐροβιτς