Facebook Pixel ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: 0-3
| 2020-01-07 23:22:00

Μίσιτς κερνάει... ΠΑΟΚ πίνει! Τριάρα πρόκρισης στο Γεντί Κουλέ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Μίσιτς κερνάει... ΠΑΟΚ πίνει! Τριάρα πρόκρισης στο Γεντί Κουλέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ για το Κύπελλο.

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ: 0-3

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και στην ουσία έκαναν τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό αγώνα στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Φερέιρα ήλεγξαν τον ρυθμό, πίεσαν ψηλά και δεν άφησαν τον ΟΦΗ να κάνει παιχνίδι και να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός (με εξαίρεση τη φάση του Μάνου στο 18'). Η πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς σημειώθηκε στο 4', όταν μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Γιαννούλης μοίρασε στον Μπίσεσβαρ, εκείνος άφησε για τον Λημνιό που από διαγώνια θέση σούταρε άουτ.

Στη συνέχεια ο Μίσιτς εξελίχθηκε σε κινητήριο μοχλό του Δικεφάλου. Στο 12' ο Άκπομ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την πάσα του, το έκανε όμως ο Λημνιός στο 24' ανοίγοντας το σκορ. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ με ασίστ του Κροάτη μέσου και πλασέ του Μπίσεσβαρ, ο οποίος διεύρυνε το σκορ πριν η ομάδα του πορευθεί για τα αποδυτήρια.

Το ενδιαφέρον δεν μειώθηκε ούτε στο δεύτερο μέρος παρότι ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι Κρητικοί απείλησαν με τον Σεμέντο να δοκιμάζει την ετοιμότητα του Πασχαλάκη στο 56'. Δύο λεπτά αργότερα ο Άκπομ προειδοποίησε τον Γουάιλι και στο 63' τον εκτέλεσε, εκμεταλλευόμενος την τρίτη ασίστ του Μίσιτς στο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 86' με ωραία έμπνευση του Φιγκερέιδο, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει το 0-3.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με τρεις ασίστ ήταν αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι το Γεντί Κουλέ είναι το αγαπημένο γήπεδο του Μίσιτς στην Ελλάδα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με του Γουάλει στην εστία και τους Μπράουν, Κουτρουμπή, Μαρινακη, Κοροβέση από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Στάικος είχε ρόλο κόφτη με εσωτερικούς μεσους τον Νέιρα με τον Τσιλιανίδη. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυψε ο Βαζ, την αριστερή ο Σεμέντο και στην αιχμή του δόρατος τοποθετήθηκε ο Μάνος.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με αλλαγές κόντρα στον ΟΦΗ , αφήνοντας εκτός τους Πέλκα και Σφιντέρσκι, ενώ δοκίμασε τον Μίσιτς σε πιο προωθημένο ρόλο.

Είδηση αποτελεί σίγουρα η επιστροφή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην αρχική ενδεκάδα μετά από 107 ημέρες. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε μπροστά του τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Μαουρίσιο – Εσίτι, ένα δίδυμο που είδαμε για πρώτη φορά, με τους Μπίσεσβαρ - Λημνιό στις πτέρυγες και τον Μίσιτς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ...

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλει, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Νέιρα (81' Νοικοκυράκης), Στάικος, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Βαζ (60' Μεγιάδο), Μάνος (60' Φιγκεϊρέδο).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον (72' Μιχάι), Εσίτι, Μαουρίσιο (67' Λάμπρου), Μίσιτς, Λημνιός (72' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Λάμπρου στο 77'. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, άδειασε τον αντίπαλό του με κοφτή ντρίπλα, αλλά αστόχησε. Και το τακουνάκι του Φιγκερέιδο στο 86', το οποίο πέρασε παράλληλα με την εστία του Πασχαλάκη δεν ήταν άσχημο...

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Υπήρχαν παράπονα για το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, ότι η φάση ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Μαρινάκη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags