Facebook Pixel Εύκολη νίκη με 4-2 για τον Ολυμπιακό επί του Άρη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-01-19 21:27:00

Ήταν Ολυμπιακός για να... γουστάρεις και έβαλε τέσσερα στον Άρη - Ξανά στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Ήταν Ολυμπιακός για να... γουστάρεις και έβαλε τέσσερα στον Άρη - Ξανά στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπουδαία νίκη (4-2) για τους Ερυθρόλευκους.

Στην κορυφή της Superleague παρέμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε τον Άρη με το εντυπωσιακό 4-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", διατηρώντας, έτσι, το +1 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερς (Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί, Ομάρ και Βαλμπουενά) και παρότι είδαν τον Άρη να σημειώνει δύο γκολ, ένα με τον Ρόουζ και ένα με τον Ντιγκινί, δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα προς το τέλος, φτάνοντας σε μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 και τον Σα στο τέρμα, τους Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ στο δεξί άκρο και τον Τσιμίκα στο αριστερό. Στα χαφ ήταν οι Καμαρά, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης και στην επίθεση από αριστερά προς τα δεξιά οι Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Μασούρας.

Από πλευράς Άρη ο Ένινγκ παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Δεληζήση και Βέλεθ στα στόπερ, τον Κόρχουτ δεξιά και τον Ρόουζ αριστερά. Τα δύο χαφ ήταν οι Ματίγια και Αμπού Μπα, μπροστά τριάδα οι Φετφατζίδης, Λάρσον και Μαντσίνι και μοναδικός προωθημένος ο Ιντέγε.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτος στην αναμέτρηση πιέζοντας από το ξεκίνημα για ένα γρήγορο γκολ, όμως ο Άρης ήταν αυτός που έχασε τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 13' ο Λάρσον έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας λίγο άουτ τη μπάλα και στο ίδιο λεπτό ο Σουηδός άσος των Κίτρινων έκανε την προβολή εξ' επαφής, ο Σα απέκρουσε και στη συνέχεια ξαναβρήκε τη μπάλα, η οποία χτύπησε στο δεξί δοκάρι και έφυγε έξω.

Το ματς είχε τρελό ρυθμό και στο επόμενο λεπτό ο Βαλμπουενά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, με τον Ρόουζ να απειλεί στο 18' με αριστερό σουτ, που έφυγε έξω. Λίγα λεπτά μετά, στο 22', ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Σεμέδο έκανε την κεφαλιά πάνω στον Έμαν και στο... ριμπάουντ πετάχτηκε ο Γκιλιέρμε και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, που στο 24' πέτυχαν και δεύτερο, όταν ο Μασούρας σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, ο Έμαν απέκρουσε, όμως ο Μαροκινός πήρε ξανά τη μπάλα στα πόδια του και έγραψε το 2-0. Παρά τα δύο γκολ, ο Άρης δεν έδειξε φοβισμένος και συνέχισε να επιτίθεται, καταφέρνοντας να μειώσει με κεφαλιά του Ρόουζ στο 37', μια φάση που πάντως ελέγχεται για οφσάιντ, αφού φαίνεται πως πριν την κεφαλιά του σκόρερ, είχε βρει τη μπάλα ο Βέλεθ. Πάντως μετά από τη χρήση VAR το γκολ μέτρησε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έβγαλε ακόμα μία επικίνδυνη επίθεση που κατέληξε σε γκολ. Στο 44', λοιπόν, ο Βαλμπουενά που οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, έβγαλε βαθιά μπαλιά στα δεξιά στον Ομάρ, ο οποίος συνέκλινε και με πανέμορφο αριστερό σουτ νίκησε τον Έμαν για το 3-1 του ημιχρόνου.

Η κυριαρχία των Πειραιωτών συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 53' απείλησαν με τον Μασούρα και στο 58΄με τον Ελ Αραμπί, όμως ο Έμαν ήταν "παρών". Στο 61' ο Βαλμπουενά μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Βέλεθ, με τον διαιτητή Τζοβάρα να δίνει πέναλτι, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR και τον Γάλλο να το μετατρέπει σε γκολ στο 64΄, "γράφοντας" το 4-1.

Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν και σκόραραν ξανά με τον Ρόουζ στο 72', όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Λάρσον. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να μειώσουν τελικά σε 4-2 με ωραίο σουτ του Ντιγκινί στο 82' ύστερα από ασίστ του Λάρσον.

Το 4-2 έμεινε μέχρι το τέλος στο Φάληρο κι έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία ακόμα νίκη, την 14η για φέτος, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή, στο +1 από τον ΠΑΟΚ, που λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει με 3-1 τον Αστέρα στην Τούμπα.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0, ΕΔΩ το 2-0, ΕΔΩ το 2-1, ΕΔΩ το 3-1, ΕΔΩ το 4-1 και ΕΔΩ το 4-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς):
 Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (69’ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (84’ Λάζαρος), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80’ Σουντανί).

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Εμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ (65’ Σόουζα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Λάρσον, Φετφατζίδης (63’ Μαρτίνες), Ιντέγε (45’ Ντιγκινί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags