Facebook Pixel ΑΕΚ - Σέρχιο Αραούχο: Μεταγραφή-ρεκόρ από Μελισσανίδη – Καμία σχέση με Ολυμπιακό – Φήμες για επιστροφή-βόμβα!
| 2020-01-21 18:10:00

Μεταγραφή-ρεκόρ από Μελισσανίδη – Καμία σχέση με Ολυμπιακό – Φήμες για επιστροφή-βόμβα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεταγραφή-ρεκόρ από Μελισσανίδη – Καμία σχέση με Ολυμπιακό – Φήμες για επιστροφή-βόμβα!

Πανέτοιμοι στην Ένωση, θα... σπρώξουν πολύ χρήμα για μεγάλο χτύπημα.

ΑΕΚ - Σέρχιο Αραούχο: Η φημολογία των περασμένων εβδομάδων συντηρούνταν παρότι σπανιότατα (εκτός από τα ρεπορτάζ του sportdog) δεν αναδείχτηκε. Τελικά, ανέκυψε στην επιφάνεια με τον πλέον ηχηρό τρόπο.  Η Γουλβς, πέραν του Ποντένσε, ήρθε στην Ελλάδα μέσω των συνεργατών του Ζόρζε Μέντες και κατέθεσε πρόταση και για τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Πρόταση που «ανάγκασε» την ΑΕΚ να αποκαλύψει την ύπαρξη ρήτρας στο συμβόλαιο του Πορτογάλου,  κάτι που όταν εντάχθηκε στο ρόστερ της Ενωσης, δεν είχε γίνει γνωστό. Ρήτρα που ισοδυναμεί με 6,5 εκατ. ευρώ και τον αρχισκόρερ των «κιτρινόμαυρων» ως τώρα στο πρωτάθλημα να καρπώνεται μάλιστα το 10% αυτής. 

Η προσφορά των «λύκων» δεν προσεγγίζει αυτό το ποσό. Η φημολογία τη θέλει να μην ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ, με την ΑΕΚ να την απορρίπτει χωρίς δεύτερη συζήτηση. Επειδή όμως το προφανές υφίσταται και η Γουλβς μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να φτάσει στο ποσό του buy-out και να αποκτήσει τον Πορτογάλο (δεν τίθεται προφανώς θέμα αν γίνει χρήση της option αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να κρατήσει ή όχι τον Ολιβέιρα), τα πάντα τη δεδομένη στιγμή είναι στο 50-50.

Κανείς στην Ενωση, δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως μετά την κατάθεση της προσφοράς, σε τετ-α-τετ που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιλια Ιβιτς στο booth του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τους άμεσους συνεργάτες του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος και προφανώς κινεί τα νήματα της εν λόγω υπόθεσης (χωρίς να εκπροσωπεί τον Ολιβέιρα) η Γουλβς θα αρκεστεί στην αρχική άρνηση και δεν θα επανέλθει αποκτώντας τελικά τον ποδοσφαιριστή. Στο τέλος τέλος, τα 6,5 εκατ. ευρώ για μια αγγλική ομάδα, κακά τα ψέματα, είναι… ψίχουλα.

Και επειδή ακριβώς στην Ενωση το γνωρίζουν, προετοιμάζονται εδώ και μέρες για τη διάδοχη κατάσταση του Ολιβέιρα. Σκανάρισμα της αγοράς, διερευνητικές κρούσεις, προκειμένου οι «κιτρινόμαυροι» να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που επέλθει το… μοιραίο, να αντικαταστήσουν επάξια τον Πορτογάλο, έχοντας και στο πορτοφόλι τους τα «ζεστά» 6 εκατ. ευρώ από την πώληση του.

Πολλά δεν είναι σίγουρα – ειδικά σε σύγκριση με αυτά που πουλάει ο Ολυμπιακός τον Ποντένσε – θα είναι όμως (αν και εφόσον πραγματοποιηθεί η μεταγραφή) ρεκόρ πώλησης στην ιστορία της ΑΕΚ και ένα ποσό σίγουρα ικανοποιητικό προκειμένου να βγει στην αγορά η Ενωση και να αποκτήσει έναν φουνταριστό, θέση στην οποία – διαχρονικά – κάνει αποτελεσματικές επιλογές.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί πολύ έντονα και το όνομα του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έχει περάσει ήδη δύο φορές από την Ένωση ως δανεικός. Ο Αργεντινός άσος πριν από 24 ώρες θεωρούνταν «κλεισμένος» από την Αλ Ουάχντα, όμως όλα δείχνουν πως η μεταγραφή χάλασε.

«Τον θεωρούσαμε κλεισμένο σε μια ομάδα. Ομως άλλαξαν τα δεδομένα σε κάποια πράγματα και αποφασίσαμε να μην δεχθούμε να τον πουλήσουμε. Κάτι μπορεί να αλλάξει μία φορά, όχι περισσότερες. Ηταν να πάει στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, όμως δεν τήρησαν όσα είχαν πει στον Μανόλο. Δεν θα δεχθούμε αυτή τη διαπραγμάτευση. Τελικά τον πουλήσαμε σε άλλη ομάδα, την οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε. Είναι πώληση», ανέφερε ο πρόεδρος της Λας Πάλμας ο οποίος θυμίζουμε πάντως πως τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ, πάντα δήλωνε πως ο Αραούχο είχε πουληθεί-είχε κλείσει, αλλά στο τέλος έμενε στα Κανάρια Νησιά και στη Λας Πάλμας.

Μάλιστα, δημοσιεύματα στην Ισπανία που δεν διαψεύδονται από την Ένωση, αναφέρουν πως η ΑΕΚ είναι πλέον μία ανάσα από την αγορά του Αραούχο έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ και η συμφωνία θα κλείσει, μόλις πωληθεί ο Ολιβέιρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" στην ΑΕΚ με τον "τελειωμένο" - Μεταμορφώθηκε με Καρέρα - "Ξηλώνεται" ο Τίγρης;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags