Facebook Pixel Sportdog.gr | "Μάτωσε" αλλά πήρε το διπλό στην Κρήτη ο Ολυμπιακός - Με Καμαρά μένει στην κορυφή!
| 2020-01-22 19:07:00

"Μάτωσε" αλλά πήρε το διπλό στην Κρήτη ο Ολυμπιακός - Με Καμαρά μένει στην κορυφή!

Sportdog Team
"Μάτωσε" αλλά πήρε το διπλό στην Κρήτη ο Ολυμπιακός - Με Καμαρά μένει στην κορυφή!

Επικράτησαν με 0-1 του ΟΦΗ οι Ερυθρόλευκοι.

Ίδρωσε… αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό από το «Γεντί Κουλέ» ο Ολυμπιακός, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ. Προβλημάτισαν με την εικόνα τους οι Ερυθρόλευκοι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Καμαρά είναι εκείνος που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 45+1, μ’ ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Ελ Αραμπί. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον Γιαννούλη και τραγικό λάθος, που επέτρεψε στον Μαρακινό άσο των Πειραωτών να κλέψει την μπάλα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Μπα, ο οποίος κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε όσες φάσεις χρειάστηκε και επενέβαινε εγκαίρως στις απειλητικές σέντρες των Κρητικών.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς διατήρησαν έτσι την πρώτη θέση στη βαθμολογία, ενώ αντίθετα οι Κρητικοί έμειναν στην 5 θέση με 26 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς ιδιαίτερη ένταση στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να είναι εκείνος που προσπαθούσε να ελέγξει το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κλέβουν μπαλιές και να φεύγουν γρήγορα στην αντεπίθεση, όμως η άμυνα των Ερυθρόλευκων και κυρίως ο Μπα εξουδετέρωνε κάθε προσπάθεια των Κρητικών.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις δυο ομάδες να μην έχουν απειλήσει καθόλου και χωρίς καμία τελική στο παιχνίδι. Στο 13’ έγινε η πρώτη ευκαιρία του ματς, με τον Τσιμίκα, να βγάζει για τον Γκιλιέρμε αλλά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε συστάσεις και φώναζε στους παίκτες του να πιέσουν και ανέβουν ψηλά αλλά έδειχναν να μην έχουν συγκέντρωση στο παιχνίδι. Στο 15΄ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ο Ελ Αραμπί που έκανε την τελική πάσα βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 21΄ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ με τον Βαζ να αφήνει την μπάλα για τον Σταίκο αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Εφτά λεπτά αργότερα οι Κρητικού βγήκαν και πάλι μπροστά με τον Βαζ να βγάζει ξανά για τον Φιγκεϊρέδο αλλά ο Μπα ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια έπεσε, με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν φάσεις.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+1 ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Καμαρά.

Ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα μετά από ένα τραγικό λάθος του Γιαννούλη, έβγαλε για τον Καμαρά και εκείνος από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που μπήκε στο παιχνίδι κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48’ ο Νέιρα έκανε μια κεφαλιά αλλά ο Σα μπλόκαρε.

Ένα λεπτό αργότερα οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι στον Ελ Αραμπί αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 54’ ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που ζήτησε παράβαση μετά από μια μονομαχία του Τσιμίκα με το Νέιρα και ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR δεν έδωσε κάτι.

Στο 77΄ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μπα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ελ Αραμπί, Ελαμντελαουί, Μασούρας, Τσιμίκας, Μπα & Βαλμπουενά.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος, Βαζ, Φιγκεϊράδο, Σεμέδο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags