Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ντάνειλ Ποντένσε: Ο Ζίβκοβιτς θα είναι ο αντικαταστάτης του;
| 2020-01-25 12:00:00

Έρχεται ο αντι-Ποντένσε - Παίζουν τρελά λεφτά - "Καψούρα" Μαρτίνς - Μιλάει με ελληνική ομάδα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έρχεται ο αντι-Ποντένσε - Παίζουν τρελά λεφτά - "Καψούρα" Μαρτίνς - Μιλάει με ελληνική ομάδα!

Οριστική απόφαση. Είναι υπερεκτιμημένος. Θέλει τα μαλλιοκέφαλά του.

Ολυμπιακός - Ντάνιελ Ποντένσε: Πριν καν εμφανιστεί στον ορίζοντα η (έστω) προοπτική πώλησης του Ποντένσε, όχι πλέον η επιβεβαιωμένη συμφωνία για την παραχώρηση του Πορτογάλου στη Γουλβς, το sportdog είχε ξεκαθαρίσει πως η βασική μεταγραφική επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς ήταν η απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού. 

Πλέον, στο ρόστερ υπάρχει ένας λιγότερος ακραίος, οπότε -και παρά την επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου- αυτή η επιθυμία του Πορτογάλου προπονητή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική ως προς την υλοποίηση της. Σημερινά δημοσιεύματα φέρνουν στο προσκήνιο τρεις περιπτώσεις, όλες γνωστές, που έχουν ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό.

Τον Αντριγια Ζίβκοβιτς, τον Σέρβο εξτρέμ της Μπενφίκα. Πάλαι ποτέ wonder kid, δεν κατάφερε ελέω ανταγωνισμού και τραυματισμών να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες στο "Ντα Λουζ", έχει 1,5 χρόνο ακόμη στο συμβόλαιο του με τους Λουζιτανούς, οι οποίοι όμως δεν τον υπολογίζουν και φέρονται να τον έχουν προτείνει στους "ερυθρόλευκους" οι οποίοι και τον έχουν στη λίστα τους. 

Πολλά τα χρήματα που έχει να παίρνει, γενικά deal που κοστίζει αρκετά για έναν παίκτη, ο οποίος -κακά τα ψέματα- δεν έχει δικαιολογήσει σε τίποτα τη φήμη που είχε αποκτήσει όταν μετακόμιζε στη Λισαβόνα. 

Δεύτερη εναλλακτική, αυτή του Ντάβιντσον, του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Γκιμαράες. Καλοκαιρινή "καψούρα" του Μαρτίνς, τον ήθελε και πέρυσι στον Ολυμπιακό, είναι όμως δεσμευμένος με συμβόλαιο (και πολύ μεγάλη ρήτρα) μέχρι το 2022 και ως γνωστόν από τις προηγούμενες επαφές των "ερυθρόλευκων" με τη Γκιμαράες, η Γκιμαράες είναι ένας σύλλογος που δεν ξεπουλάει, ούτε καν παρουσιάζεται συζητήσιμη στις απαιτήσεις της, οι οποίες για τον Ντάβιντσον παραμένουν στον… Θεό! 

Τρίτη περίπτωση, αυτή του Λισάντρο Σεμέντο. Ο Πορτογάλος εξτρέμ του ΟΦΗ αρέσει στον Ολυμπιακό, επαφές έχουν γίνει τόσο με την πλευρά του ποδοσφαιριστή όσο και τη Φορτούνα Σιτάρντ, η οποία έχει τα δικαιώματα του, για να γίνει όμως κάτι άμεσα, θα πρέπει να γίνει με τη συναίνεση του ΟΦΗ. Και αυτή… κοστίζει, αφού για να προχωρήσει το deal θα πρέπει οι Κρητικοί να καταβάλλουν στον ολλανδικό σύλλογο το buy-out που έχουν συμφωνήσει από το καλοκαίρι, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία να πουλήσουν στον Ολυμπιακό. 

Οι αξιώσεις τους σε μια τέτοια περίπτωση; Στο 1 εκατ. ευρώ, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό κόστος στα 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούν υπερβολικό για ποδοσφαιριστή προερχόμενο από το ελληνικό πρωτάθλημα. Εχουν γίνει διάφορες κρούσεις για το κατά πόσον θα μπορούσε αυτό το ποσό που ζητάει ο ΟΦΗ να μειωθεί (μέσω έμψυχων ανταλλαγμάτων για την ακρίβεια), ωστόσο μέχρι στιγμής οι Κρητικοί επιμένουν στο 1 εκατ. ευρώ (μίνιμουμ). 

Δύσκολη εξίσωση και οι τρεις περιπτώσεις, για διαφορετικούς λόγους, σε κάθε περίπτωση το προφανές είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τη μεταγραφική περίοδο με μια ακόμη προσθήκη, καλύπτοντας (ποσοτικά στην αρχή) την απώλεια του Ποντένσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο: Ο Σολδάνο παίρνει μεταγραφή σε ομαδάρα - "Τσιμπιούνται" στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags