Facebook Pixel Συνέντευξη Ξανθόπουλου στο sportdog για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ποντένσε!
| 2020-01-26 10:00:00

"Καλά κάνει ο Ποντένσε - Αν φέρει Καρβάλιο… - Εκεί θα κριθεί με ΠΑΟΚ - Ανοησία Σεμέδο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καλά κάνει ο Ποντένσε - Αν φέρει Καρβάλιο… - Εκεί θα κριθεί με ΠΑΟΚ - Ανοησία Σεμέδο"

"Δε μου άρεσε η ΑΕΚ". Ατάκα-φωτιά για Big4 και διαιτησία.

Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ δεν πρέπει να αγχώσει τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που υπάρχουν τα πλέι οφ. Αυτήν την άποψη εξέφρασε ο Πέτρος Ξανθόπουλος.

Ο παλαίμαχος παίκτης των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog για το ντέρμπι, για το οποίο εμφανίστηκε συγκρατημένος και δεν ήθελε μιλήσει για ανωτερότητα μια εκ των δύο αντιπάλων. 

Ο βετεράνος άσος σχολίασε την αποβολή του Σεμέδο στην Κρήτη, χαρακτηρίζοντάς την ανόητη και παράλληλα αναφέρθηκε στη συνάντηση των Big4, κάνοντας λόγο για άμεσες αλλαγές στη διαιτησία. 

Πώς σας φάνηκε ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ;

«Πήρε μία σημαντική νίκη απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, χωρίς να έχει καλή απόδοση. Σε αυτά τα ματς μετρούν οι βαθμοί. Μια ομάδα που θέλει να βγει πρώτη το αποτέλεσμα μετράει περισσότετο απ' όλα».

Υπάρχει... ζωή χωρίς Ποντένσε, αν τον πουλήσει ο Ολυμπιακός; Γιατί δεν τον είδαμε στον ΟΦΗ και η απουσία από την αποστολή έχει φουντώσει τα σενάρια για τη μεταγραφή του στη Γουλβς.

«Πολύ καλά θα κάνει και θα φύγει. Αυτές τις ευκαιρίες πώλησης πρέπει να τις εκμεταλλεύεται μία μεγάλη ομάδα. Γιατί σε μεγάλες ομάδες ουδείς αναντικατάστατος».

Ποιοι παίκτες πιστεύετε, ότι μπορούν να καλύψουν το κενό του, αν φύγει;

«Ο Χριστοδουλόπουλος είναι μία επιλογή. Άλλη μία εναλλακτική είναι να μετατεθεί στα πλάγια ο Βαλμπουενά και να παίξει άλλος στον άξονα, σε σχήμα 4-3-3. Ο Ολυμπιακός έχει επιλογές για να καλύψει το κενό του. Μην ξεχνάμε ότι ακούγεται και το θέμα της απόκτησης του Καρβάλιο που είναι σε πολύ καλή ηλικία (σ.σ. 22 χρονών). Υπομονή λίγες μέρες που τελειώνουν οι μεταγραφές για να δούμε τι θα γίνει».

Πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με την ΑΕΚ;

«Από τη στιγμή που υπάρχουν τα πλέι οφ, δεν υπάρχει άγχος. Όποια ομάδα τερματίσει πρώτη θα έχει κάποιο αβαντάζ, το οποίο δεν κρίνει τίποτα. Εκτός αν μία ομάδα τερματίσει με διαφορά 10 βαθμών, κάτι που είναι απίθανο. Όλα θα κριθούν στα πλέι οφ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ».

Πώς σας φαίνεται η ΑΕΚ με Καρέρα;

«Είδα τα πρώτα παιχνίδια με τον Ιταλό. Δεν μου άρεσε. Η ΑΕΚ όμως ανεβαίνει. Έχει σταθερή πορεία. Στον Βόλο έπαιξε με πολλές αλλαγές και ήταν πάρα πολύ καλή παρότι έπαιζε με τόσες απουσίες. Σιγά σιγά βρήκε πατήματα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής θέλει και λίγο χρόνο. Είναι ένας προπονητής που θα δώσει στίγμα και όραμα. Για τις δύο ομάδες είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ακόμα και αν η ΑΕΚ δεν ήταν καλά πάλι θα ήταν ζόρικο ματς. Είναι μεγάλη ομάδα. Και ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην Κρήτη αλλά πήρε τη νίκη. Έκανε τα βασικά. Αυτό το ντέρμπι είναι καθοριστικό για τον Ολυμπιακό δεν είναι για την ΑΕΚ. Αμφότερες οι ομάδες όμως θα παίξουν για το πρεστίζ».

Θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό η απουσία του Σεμέδο στο ΟΑΚΑ;

«Προφανώς θα επηρεάσει. Ειδικά με τον τρόπο που πήρε την κάρτα. Θα είναι απώλεια. Η ενέργειά του ήταν ανεξήγητη. Δεν είχε λογική. Ήταν μία ανοησία. Επίσης ήξερε ότι είχε κίτρινη κάρτα. Είναι ένας παίκτης χρήσιμος για τον Ολυμπιακό και θα λείψει από ένα ντέρμπι».

Ποια αίσθηση σας δημιούργησε η συνάντηση των Big4;

«Προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα θα δούμε αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον να γίνει κάτι καλύτερο στον τομέα της διαιτησίας. Παρότι υπάρχει VAR βλέπουμε τον διαιτητή να αποφασίζει άλλα πράγματα. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το λάθος είναι ανθρώπινο. Ο διαιτητής και πάλι είναι αυτός που καθορίζει ένα παιχνίδι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Χασάν; Δείτε ποιος γυρίζει στον Ολυμπιακό και θα πάθετε πλάκα - Πρώην του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags