Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ξάνθη: Ξέσπασε ο Ολυμπιακός - Ξανά στην κορυφή, περιμένει... δώρο από Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-02-01 21:24:00

Ξέσπασε στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός - Ξανά στην κορυφή, περιμένει... δώρο από Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ξέσπασε στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός - Ξανά στην κορυφή, περιμένει... δώρο από Παναθηναϊκό (ΒΙΝΤΕΟ)

Άνετη νίκη με 3-1 για τους Ερυθρολεύκους.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στην Ξάνθη, την οποία νίκησε με 3-1 στο «Καραϊσκάκης».

Οι Σουντανί, Ελ Αραμπί πέτυχαν τα δύο πρώτα γκολ των Πειραιωτών, με τον Φασίδη να κάνει το 3-0 με αυτογκόλ και τον Κάστρο να μειώνει στο τελικό 3-1 για την Ξάνθη με πέναλτι έπειτα από λάθος του Σεμέδο. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ντεμπούτο του Αχμένο Χασάν, που πέρασε στο ματς στο 80'.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, ξεπερνώντας κατά δύο βαθμούς τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει δύσκολο έργο στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Όσο για την Ξάνθη, παρέμεινε στην 7η θέση με 27 πόντους.

Οι Ερυθρόλευκοι παίζουν στην έδρα του Ατρομήτου την επόμενη Κυριακή (9/2), ενώ οι Ακρίτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Πανιώνιο το Σάββατο (8/2).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε… αγριεμένος στο γήπεδο, με διάθεση να πιέσει από νωρίς. Οι Ερυθρόλευκοι έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, επιβάλλοντας το ρυθμό τους και μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία. Το πρέσινγκ που εφάρμοσαν από την αρχή οι Πειραιώτες απέφερε καρπούς στο 5’, όταν ο ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από τον Κοβάσεβιτς και τη γύρισε στον Σουντανί, με τον Αλγερινό να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και να νικά τον Άμπαντ για το 1-0.

Μόλις στο 6’ ο Σουντανί απώλεσε σημαντική ευκαιρία για δεύτερο γκολ, ενώ στο 11’ η κεφαλιά του Βαλμπουενά κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σουντανί αστόχησε με νέα κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Στο 14’ σημειώθηκε η μοναδική αξιόλογη φάση της Ξάνθης στο πρώτο μέρος, με τον Φασίδη να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Σα να μπλοκάρει, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός «απάντησε», καθώς ο Μπουχαλάκης πήρε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι συνεχείς προωθήσεις του Τσιμίκα στην αριστερή πλευρά αποτέλεσαν σημαντικό πρόβλημα για την άμυνα της Ξάνθης. Στο 29’ ο «Τσίμι» δημιούργησε ευκαιρία για τον Σουντανί, που αστόχησε με κεφαλιά, και στο 39’ ο Τσιμίκας σούταρε από διαγώνια θέση και υποχρέωσε τον Άμπαντ σε δύσκολη απόκρουση.

Οι Ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» το ματς από νωρίς, καθώς στο 43’ ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 2-0 με κοντινή προβολή έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, δηλαδή με τον Ολυμπιακό να σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Στο 52’ ο Σουντανί έκανε παράλληλο γύρισμα για τον Μασούρα στη μικρή περιοχή. Ο Έλληνας άσος περίμενε την μπάλα για να την «σπρώξει», αλλά τον… πρόλαβε ο Φασίδης, που πέτυχε αυτογκόλ για το 3-0 του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του να απομακρύνει.

Μετά το τρίτο του γκολ ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και η Ξάνθη το εκμεταλλεύτηκε για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Οι Ακρίτες προειδοποίησαν με τον Μπαριέντος, που νικήθηκε από τον Σα στο 55’, ενώ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού επενέβη σωτήρια και στο 64’, σε ωραίο σουτ του Εντουάρντο.

Μετά από ένα χαμένο τετ α τετ του Ελ Αραμπί για τους Πειραιώτες στο 67’, η Ξάνθη βρήκε στο 71’ το γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας του ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 69’ ο Σεμέδο έκανε αβίαστο λάθος και εν συνεχεία ανέτρεψε εντός περιοχής τον Στούρτζεον που έκλεψε την μπάλα και έφυγε σε τετ α τετ με τον Σα. Ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, μειώνοντας σε 3-1.

Περαιτέρω αντίδραση δεν υπήρξε από την Ξάνθη, με το τελευταίο 20 λεπτο να «κυλά» χωρίς συγκινήσεις. Το ενδιαφέρον μονοπώλησε το ντεμπούτο του Αχμέντ Χασάν στη δεύτερη θητεία του με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αιγύπτιος μπήκε στο ματς στο 83’ αντί του Ελ Αραμπί και παραλίγο να σκοράρει, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ελαμπντελαουί στο 92’.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Μασούρας (60' Λοβέρα), Σουντανί, Βαλμπουενά (72' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (83' Χασάν).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57' Μουλέν), Θυμιάνης, Εντουάρντο (67' Στάρτζεον), Μπαριέντος (81' Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο.

Τα γκολ του αγώνα:

Το 1-0 του Σουντανί

Το 2-0 του Ελ Αραμπί

Το 3-0 με αυτογκόλ Φασίδη

Το 3-1 του Κάστρο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags