Facebook Pixel Sportdog.gr | Δοκιμασία της ΑΕΚ στην Τρίπολη
| 2017-10-01 10:59:00

Δοκιμασία της ΑΕΚ στην Τρίπολη

Sportdog Team
Δοκιμασία της ΑΕΚ στην Τρίπολη

Δύσκολη έξοδος της πρωτοπόρου ΑΕΚ στην Τρίπολη.

O Ολυμπιακός στο πρωταθληματικό ντεμπούτο του Λεμονή υποδέχεται τον Ατρόμητο, η Κέρκυρα υποδέχεται την Ξάνθη και ο Λεβαδειακός τον Απόλλωνα, που θα έχει τον Κροάτη Βούλιτς στον πάγκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

*** Πάντα στο 1,30 ο άσος, στο 9,60 το διπλό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Την Τετάρτη ήταν σαφέστατα βελτιωμένος στον εκτός έδρας αγώνα ενάντια στη Γιουβέντους στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως λύγισε στο 69΄, χάνοντας τελικά με 2-0 σε ματς που ντεμπούταρε στον πάγκο του ο Τάκης Λεμονής. «Ικανοποίηση για την προσπάθεια, πίκρα για το αποτέλεσμα» τα ανάμικτα συναισθήματα του έμπειρου προπονητή.

Οταν στα 19 δευτερόλεπτα του δεύτερου ημιχρόνου προηγήθηκε εκτός έδρας με 2-0 της ΑΕΚ, έμοιαζε να κλειδώνει τη σπουδαία νίκη, έκτοτε κατέρρευσε, δέχθηκε ασφυκτική πίεση και βίωσε τη σκληρή ανατροπή χάνοντας με 3-2 σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι, που ταυτόχρονα αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του Μπέσνικ Χάσι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο -5 από την κορυφή και τρέχει αρνητικό σερί 0-2-1 στο πρωτάθλημα.

Παραμένει εκτός πλάνων ο Καπίνο (5/0), αποκλείστηκαν από την αποστολή και οι Ομάρ (2/0), Φορτούνης (3/3), Ζιλέ (4/0), ενώ τιμωρημένος είναι ο Ενχελς (3/1). Πάντα εκτός βρίσκεται ο Βούκοβιτς (1/0). 

Ετοιμος ο Ανδρούτσος (3/0), επιστρέφει ο Μποτία (-).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Προτό - Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης - Ρομαό, Οφόε - Καρσελά, Μάριν, Μπεν - Τζούρτζεβιτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, όπου πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ θεμελίωσε το τρίποντο, έφτασε άνετα στην πρώτη του νίκη -μετά τις τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες- στο πρωτάθλημα κέρδισε εύκολα με 3-0 εντός έδρας τη Λαμία. Στην επανάληψη έριξε ρυθμό αλλά και πάλι έφτιαξε κι έχασε ευκαιρίες.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητά μας, αλλά κυρίως από τη συνολική αμυντική λειτουργία. Σε αυτή θα βασιστούμε ώστε να πορευτούμε στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το πολύ δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό» ευχαριστημένος ο Νταμίρ Κάναντι.

Ο Ατρόμητος παραμένει αήττητος (1-4-0), ενώ δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια! 

Δεν έχουν προκύψει προβλήματα από τραυματισμούς ή τιμωρίες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Γιαννιώτης - Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηησαΐας, Γιαννούλης - Μάντσον, Μπουσούλατζιτς - Ουάρντα, Ούμπιντες, Ντιγκινί - Μανούσος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (G/G): Πιο ορθολογικός θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός με τον Λεμονή στον πάγκο του, όμως τα δεδομένα αμυντικά προβλήματα δεν εξαλείφονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αναπτύσσεται πολύ καλά ο Ατρόμητος, μπορεί να βρει ένα γκολ για το ικανοποιητικότατο 2,20 Stoixima του αμφίσκορου.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ

*** Τσίμπησε ο άσος και από το 2,95 ανέβηκε στο 3,05, αντίστοιχα το διπλό έπεσε και από το 2,70 εντοπίζεται στο 2,55.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ηταν καλύτερη από τον Λεβαδειακό, μετά το 53΄ που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα ενέτεινε την πίεσή της, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην ολική ανατροπή και τελικά περιορίστηκε στο εντός έδρας 1-1, ισοφάρισε με πέναλτι, στη φάση της αποβολής έχασε το δεύτερο πέναλτι.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι βαθμοί και όχι οι εμφανίσεις. Τέτοια παιχνίδια και ιδίως στην έδρα μας πρέπει να τα κερδίζουμε. Κρατώ την καλή εμφάνιση αλλά θα πρέπει να ψάξουμε τους χαμένους πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδια» υπογράμμισε ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Η Κέρκυρα έμεινε αήττητη σε τρίτο παιχνίδι (1-2-0). Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι απών ο Σοϊλέδης (4/0), δεν τα κατάφερε τελικά ο Ιωάννου (4/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Γιαννακόπουλος - Γκόμες, Σπίνουλας, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο - Αρτυματάς, Μπαλάφας, Σιόντης Επστάιν - Παμλίδης, Τουράμ

ΞΑΝΘΗ: Μέτριο ματς το εντός έδρας 0-0 ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης, είχε πιο καλές ευκαιρίες από τον αντίπαλό της, μεταξύ αυτών κι ένα δοκάρι, όμως συνολικά η απόδοσή της δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, αρκέστηκε μόνο στην πολύ μεγάλη κατοχή της μπάλας.

«Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, αλλά δεν διαθέταμε ταχύτητα και ποιότητα στην τελική πάσα ώστε να διασπάσουμε μια καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή» το σχόλιο του Μίλαν Ράσταβατς.

Ηταν η τρίτη ισοπαλία σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια για την Ξάνθη, που παρέμεινε χωρίς νίκη σε τρίτο αγώνα (0-2-1).

Τα κατάφερε τελικά ο Λουσέρο (5/0) καθιστώντας πλήρη την αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Ζίφκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο - Ντε Λούκας, Καμαρά, Λουσέρο - Κάστρο, Γέντρισεκ, Μπρίτο

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (Χ): Φτιάχνει αήττητο σερί με τον Βοσνιάδη η Κέρκυρα, που δείχνει να ζητά το αποτέλεσμα σε κάθε γήπεδο. Η Ξάνθη θα έχει διδαχθεί από το πάθημα στη Λιβαδειά και θα παρουσιαστεί ακόμα πιο υποψιασμένη, εικάζουμε πως στο τέλος της ημέρας ο πόντος δεν θα δυσαρεστήσει καμία από τις δύο ομάδες. Το Χ στο 2,90 Stoiximan.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ

*** Πτωτική η πορεία του άσου του Λεβαδειακού, πλέον τα 2,20-2,30 έχουν σορτάρει στο 2,00-2,05 στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες. Το διπλό, που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, και σε αρκετές εταιρίες είχε ανοίξει στο 3,20-3,50, πλέον βρίσκεται στο 3,80-4,10.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ικανοποιημένος με το εκτός έδρας 1-1 ενάντια στην Κέρκυρα, από το 53΄ αγωνιζόταν -άδικα- με αριθμητικό μειονέκτημα, ισοφαρίστηκε με πέναλτι, ο Επασί έπιασε το πέναλτι στη φάση της αποβολής, άντεξε στην πίεση που του ασκήθηκε.

«Θα το επαναλάβω μία ακόμα φορά, δεν θα βγάλουμε πολλή ποιότητα στο παιχνίδι μας, αλλά θα είμαστε δυσκολοκατάβλητοι. Δέχομαι να καταλογίζονται δύο πέναλτι εις βάρος μας, αλλά έχω τεράστιες αμφιβολίες για την αποβολή» τα παράπονα του Ζοσέ Ανιγκό, που οδηγεί σε ιστορικό ρεκόρ τον Λεβαδειακό, που έμεινε αήττητος σε πέμπτο ματς (1-4-0).

Επιστρέφει ο Τριποτσέρης (4/0), τιμωρημένος ο επίσης στόπερ Λεονάρντο (4/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-2-1): Επασί - Φαβάρο, Τριποτσέρης, Μεντί - Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Νιασέ, Ζαραδούκας - Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα - Μπραντάο

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες έχασε με 1-0 από τον Πλατανιά, μετά την εκτός έδρας ήττα για το κύπελλο, ήρθε και αυτή στο πρωτάθλημα στη Ριζούπολη. Αν εξαιρεθεί το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, που είχε δύο δοκάρια, στο υπόλοιπο ματς ήταν άχρωμος και προβλέψιμος, από το 67΄ αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Το άσχημο αποτέλεσμα έφερε και τη λύση της συνεργασίας με τον Ακη Μάντζιο, που απομακρύνθηκε, η διοίκηση συμφώνησε τελικά με τον Κροάτη Ιγκόρ Βούλιτς και αφού προηγουμένως δεν τελεσφόρησαν οι συζητήσεις με τον Τραϊανό Δέλλα και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Δεν έχει νίκη (0-2-3) και δεν έχει σκοράρει από την πρεμιέρα. Ούτε τώρα ο Ανιέτε (2/0), πάντα εκτός ο Ελμπάζ  (4/1), απών και ο Κύργιας (3/0), τιμωρημένος ο Ντάσιος (4/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3): Τσόβιτς - Κοντοές, Μπιζιμίν, Παπάζογλου, Βαλλιάνος - Κονέ, Χουάρες, Μενδρινός - Μάατσεν, Καστιγέχος, Σιατραβάνης

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (No bet): Είχε σκαμπανεβάσματα το σετ αποδόσεων, παρότι ο Λεβαδειακός παραμένει αήττητος. Ερωτηματικό ο Απόλλων, που πλέον προχωρά με τον Βούλιτς, εμείς θα περιοριστούμε στη ...μεγάλη οθόνη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ

*** Ανέβηκε το διπλό στο 1,95 από το 1,85, που άνοιξε, μεγάλη η πτώση του άσου στο 3,90 από το 4,50.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Υποχρεωμένος να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο και σε ένα εκ προοιμίου δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, όπως αυτό στην Ξάνθη, έχει κάθε λόγο να νιώθει ευχαριστημένος με το τελικό 0-0, πάντως η αντίπαλός του είχε τη μερίδα του λέοντος στις λιγοστές ευκαιρίες.

«Με τις ατυχίες που μας βρήκαν, ουσιαστικά χάσαμε ένα ημίχρονο, αφού περισσότερο ασχολούμασταν με τις αλλαγές στα συστήματα. Ημασταν πολύ καλοί αμυντικά αλλά επιθετικά θα ήθελα να παρουσιαστούμε πιο τολμηροί» η τοποθέτηση του Σάββα Παντελίδη μετά τη δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ισοπαλία.

Κανονικά στην αποστολή οι Κότσιρας (1/0), Μαντίντα (5/0), Ιγκλέσιας (5/0), Μανιάς (5/1), αν και οι δύο τελευταίοι δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Δεν τα κατάφερε ο Ιγκόρ (5/0), εξακολουθεί απών ο στόπερ Σελίν (1/0).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Αθανασιάδης - Κότσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης - Μουνάφο, Τσουκαλάς - Καλτσάς, Μαντίντα, Ισνάλδο - Δουβίκας

ΑΕΚ: Στο 90΄ έσωσε το βαθμό την Πέμπτη στον εντός έδρας αγώνα με την Αούστρια Βιέννης στη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, το τελικό 2-2 ήταν το λιγότερο που δικαιούταν, αφού παρά τη δεδομένη κόπωσή της έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες. «Επρεπε να κερδίσουμε με 5-2, χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες» το σχόλιο του Μανόλο Χιμένεθ.

Εκτοξεύτηκε στον έβδομο ουρανό μετά την επική ανατροπή επί του Ολυμπιακού, στο 46΄ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ΟΑΚΑ, έκτοτε άσκησε ασφυκτική πίεση κι επιβραβεύθηκε με το τελικό 3-2 σε ένα από τα πιο χορταστικά ντέρμπι της τελευταίας δεκαετίας. «Ηταν πολύ άδικο που χάναμε με 2-0 κι ενώ πιο πριν θα έπρεπε να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ. Είναι τρομερή ανατροπή, αλλά όλοι μας θα πρέπει να καταλάβουμε πως αν δεν πιάνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας μπορούμε να χάσουμε από τον οποιονδήποτε» ενθουσιασμένος αλλά κι εγκρατής ο Μανόλο Χιμένεθ.

Εχει τώρα την ευκαιρία με νίκη να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, που γκέλαρε χθες στη Λάρισα. Κανονικά Μπακάκης (3/0), Μάνταλος (5/2), Κλωναρίδης (5/1), εκτός αποστολής Γκάλο (4/0), Λόπες (3/0), τιμωρημένος ο Τσόσιτς (5/0). Ούτε τώρα ο Σιμόες (2/0), πάντα απόντες ο κίπερ Μπάρκας (-) και οι Γιακουμάκης (-), Τσιγκρίνσκι (2/0), Λαμπρόπουλος (-).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-2-3-1): Ανέστης - Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος - Γαλανόπουλος, Γιόχανσον - Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Μάνταλος - Αραούχο

ΣΤΟΙΧΗΜΑ (1X): Στα ύψη η ψυχολογία της ΑΕΚ λόγω ντέρμπι και κορυφής, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπολογίσουμε την κούραση από το ματς της Πέμπτης, τις απουσίες, ίσως και μια αδυναμία διαχείρισης. Βελτιωμένος ο Αστέρας, δύσκολη έδρα η Τρίπολη, κοντράρουμε το διπλό, με το 1Χ στο 4,35/3,50 Stoiximan.

matchmoney.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags