Facebook Pixel Sportdog.gr | Κολομβία – Αγγλία: Τα ρεκόρ του Κέιν, τα γκολ και το 2.95
| 2018-07-03 13:14:00

Κολομβία – Αγγλία: Τα ρεκόρ του Κέιν, τα γκολ και το 2.95

Sportdog Team
Κολομβία – Αγγλία: Τα ρεκόρ του Κέιν, τα γκολ και το 2.95

Ματς για γερά νεύρα αναμένεται στη Μόσχα.

Αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί πέναλτι.

Το ματς διεξάγεται στην «Σπαρτάκ Στέιντιουμ» της Μόσχας χωρητικότητας 45.360 θέσεων.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αμερικανός Μαρκ Γκέιγκερ. Σε διεθνές επίπεδο μετράει 3,69 κίτρινες κάρτες ανά ματς μέσο όρο.

Μοναδική συνάντηση των δυο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998, εκεί που κέρδισαν οι Αγγλοι 2-0 σε ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, αφήνοντας μ’ αυτό τον τρόπο εκτός συνέχειας τους Λατίνους. Από εκείνο το ματς ακολούθησαν οκτώ σε Μουντιάλ για τους «καφετέρος» και σ’ όλα σκόραραν.

Αήττητη η Κολομβία κόντρα σε ευρωπαϊκούς αντιπάλους στα 8 πρόσφατα ματς. (6-2-0).

Κανένα από τα 21 ματς που έχει δώσει η Κολομβία σε Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έληξε 0-0.

Η Αγγλία κέρδισε μόλις δυο από τα οκτώ τελευταία νοκ ματς σε Μουντιάλ.

Εάν ο Χάρι Κέιν σκοράρει τότε θα γίνει ο πρώτος παίκτης των «τριών λιονταριών» μετά το 1939 (Τόμι Λόουτον) που σκοράρει σε έξι σερί εμφανίσεις.

Καμία άλλη ομάδα δεν έχει αποκλειστεί παραπάνω φορές στα πέναλτι από την Αγγλία σε μεγάλη διοργάνωση (6/7).

Ο Χάρι Κέιν είναι ο πιο αποδοτικός παίκτης ως τώρα στη διοργάνωση μετρώντας 1.49 xG ανά 90λεπτο.

Κολομβία: Δεν απέδωσε την καλύτερη δυνατή εικόνα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Σενεγάλη (1-0), αλλά μετά το 60’ έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να κατακτήσει το τρίποντο. Τη λύτρωση έφερε ο Μίνα στο 74’. Ομολογουμένως πάντως η ομάδα δεν ενθουσίασε, δέχτηκε αρκετή πίεση από το σύνολο του Σισέ. Οι στημένες φάσεις την έσωσαν εκ νέου, μια μέθοδος που είναι αποτελεσματική, αλλά αποτελεί ερώτημα μέχρι που μπορεί να φτάσει την ταλαντούχα ομάδα του Πέκερμαν. Οι εμπνεύσεις για την ώρα απουσιάζουν, ενώ υπάρχουν στιγμές που το παιχνίδι είναι αρκετά προβλέψιμο. Προβληματισμό πρέπει να προκαλεί το γεγονός πως για αρκετή ώρα δυσκολευόταν να πατήσει στη μικρή περιοχή. «Είμαστε καλύτερη ομάδα από όσο ήμασταν πριν 4 χρόνια. Είμαστε ενωμένοι, πιο έμπειροι και πιο δυνατή ομάδα από αυτή που ήμασταν στη Βραζιλία» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο γκολκίπερ Οσπίνα. Αναγκαστική αλλαγή έγινε στο ματς με τη Σενεγάλη ο Χάμες Ροντρίγκεζ και η χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα κρίνεται αμφίβολη.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Οσπίνα – Αρίας, Ντ. Σάντσες, Μίνα, Μοχίκα- Κ. Σάντσες, Ουρίμπε- Κουαρδάδο, Κιντέρο, Μουριέλ- Φαλκάο

Αγγλία: Επαιξε με πολλές αλλαγές στο ματς με το Βέλγιο (1-0) την τελευταία αγωνιστική. Αμφότερες είχαν προκριθεί, καθώς είχαν κερδίσει τους πιο αδύναμους αντιπάλους του ομίλου Τυνησία και Παναμά έχοντας κιόλας τον ίδιο αριθμό τερμάτων (8-2) και προχώρησαν σε ροτέισον. Ο νικητής θα εξασφάλιζε την πρωτιά πάντως, με τη δεύτερη θέση ωστόσο σε θεωρητικό βαθμό να προσφέρει πιο βατό μονοπάτι για τον τελικό του τουρνουά.  Και οι δυο έπαιξαν αρκετά συντηρητικά για μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν πήραν ρίσκα, αλλά εν τέλει το τρίποντο κατέληξε στους «κόκκινους διαβόλους» που μετά την ανάπαυλα ήταν καλύτεροι. Προβληματισμό θα πρέπει να προκαλεί το γεγονός πως οι ρεζέρβες της Αγγλίας κινήθηκαν σε ρηχά νερά, από την άλλη δεν θα πρέπει να λάβουμε και τρανή απόδειξη το εν λόγω παιχνίδι, αφού ήταν ειδικών συνθηκών. Σκέψεις κάνει ο Σαουθγκέιτ ώστε να αγωνιστεί ο Ρόουζ στο αριστερό άκρο, αντί του Γιανγκ ώστε να προσδώσει ταχύτητα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Πίκφορντ- Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιερ- Τρίπιερ, Ντέλε Αλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Ρόουζ- Στέρλινγκ, Κέιν

Εκτίμηση: Εκανε το χρέος της στη φάση των ομίλων η Αγγλία, αλλά πλέον ξεκινούν τα δύσκολα. Ο Σάουθγκεϊτ κρατάει χαμηλά τους τόνους, έχει φτιάξει μια νεανική και φιλόδοξη ομάδα, κομβικοί παίκτες πήραν ανάσες την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο το ματς είναι πιο δύσκολο από όσο δείχνει το σετ τιμών. Μπορούν να πιέσουν τα «τρία λιοντάρια» και να βάλουν δύσκολα στους Λατίνους, ωστόσο αποτελεί ερώτημα και πόσο θα βοηθήσει ο πάγκος όταν χρειαστεί, αφού αρκετές αλλαγές δεν έπεισαν στο τελευταίο ματς, αν και η αναμέτρηση με το Βέλγιο ήταν ειδικών συνθηκών. Την Κολομβία όμως δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε με κλειστά μάτια, είναι επικίνδυνη στις στημένες φάσεις, αλλά στην οπισθοφυλακή έδειξε να μπάζει, όταν μάλιστα στο ματς με τη Σενεγάλη υποχρεώθηκε να παίξει χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκεζ δεν είχε τόση φρεσκάδα δημιουργικά. Αναμένεται ένα ματς για γερά νεύρα, με αρκετές μονομαχίες, καθώς οι Λατίνοι πάνε στη δύναμη τα παιχνίδια τους και οι Αγγλοι είναι πιο soft σε γενικές γραμμές. Από μια φορά παρόλα αυτά μπορεί να σκοράρει η καθεμία, ρίσκο με το -0,5 κάρτα για την Κολομβία.

21:00 Κολομβία – Αγγλία: Goal/goal (2.08 Stoiximan)
21:00 Κολομβία – Αγγλία: Κολομβία -0,5 κάρτα (2.95 Stoiximan)

Πηγή: betblog.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags